پایگاه خبری تحلیلی پیام سپاهان

آخرين مطالب

قهوه سبز؛ از رویای لاغری تا واقعیت علمي

قهوه سبز؛ از رویای لاغری تا واقعیت

  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - لاغری واژه ای که این روزها زیاد می‌شنویم. تناسب اندام رویای بسیاری از افراد جامعه شده، از زن و مرد گرفته تا حتی پیر و جوان دغدغه لاغری دارند.
به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان، جدا از زیبایی تناسب اندام، سلامت بدن در گرو داشتن اندامی متناسب و به دور از اضافه وزن است. در اطرافمان افراد چاقی هستند که از وزن زیاد خود رنج می‌برند و به دنبال راه حلی ساده و کاربردی برای خلاص شدن از شر چاقی می‌گردند.
هدف از درمان چاقی تنها کاهش وزن نیست، بلکه بهبود کیفیت زندگی و ارتقای سطح سلامت را هم در بر می‌گیرد که اهمیت ویژه‌ای دارد. این روزها همه جا پر شده از تبلیغات کاهش وزن، روزنامه‌ها را که ورق می‌زنی پر است از آگهی‌های عجیب و غریب پزشکی؛ در این آگهی ها، انواع و اقسام جراحی‌های زیبایی و درمان‌های چاقی و لاغری به چشم می‌خورد. امروزه در میان افرادی که اضافه وزن دارند، استفاده از مکمل‌های کاهش‌دهنده وزن بسیار رواج یافته است. تبلیغ این مکمل‌ها در رسانه‌ها افراد را وسوسه می‌کند تا برای لاغر شدن کوتاه‌ترین و بی‌دردسرترین راه را انتخاب کنند.
شاید شما هم نام قهوه سبز را شنیده باشید، قهوه‌ای که گفته می‌شود اثرات بی‌نظیری در کاهش وزن دارد. در این گزارش نگاهی دقیق به عصاره قهوه سبز و چگونگی عملکرد آن بر کاهش وزن داریم.
راز لاغری با مکمل قهوه سبز تا چه حد واقعیت دارد؟
کاهش چربی‌های اضافه بدن کار آسانی نیست؛ به همین دلیل افراد به سمت استفاده از مکمل های کاهنده وزن کشیده می شوند تا در کوتاه ترین زمان ممکن و آسان‌ترین روش موجود از شر اضافه وزن خود خلاصی یابند. یکی از این مکمل های لاغری که این روزها اسمش را زیاد می شنویم عصاره قهوه سبز است. در حال حاضر این مکمل یکی از مکمل های کاهش وزن محبوب در جهان بشمار می رود.
همانطور که از نام آن پیداست، این مکمل از دانه های قهوه سبز گرفته می شود. عصاره قهوه سبز را "دکتر اوز" در سال 2012 مطرح کرد. قهوه سبز فواید فراوانی برای سلامتی دارد و در زمینه کنترل بسیاری از بیماری‌ها کارآمد است. اما در رابطه با اثرات آن در لاغری نمی‌توان با قطعیت نظر داد.
اگرچه در درجه اول برای کاهش وزن مورد استفاده قرار می گیرد، قهوه سبز ممکن است به تنظیم قند خون و بهبود مهارت های شناختی و حافظه در افراد مسن کمک کند. جالب است بدانید ماده موثر موجود در قهوه سبز با نام " کلروژنیک اسید" شناخته می‌شود. در طب، اعتقاد بر این است که قهوه سبز در درمان بیماری آلزایمر، سرطان روده بزرگ، دیابت، فشار خون بالا، بیماری قلبی، سندرم متابولیک، چاقی و بیماری پارکینسون موثر است. گفته می شود که ق هوه سبز باعث کاهش وزن، کاهش التهاب و کند شدن روند پیری نیز می شود. اما در رابطه با اثر آن بر لاغری اتفاق نظر وجود ندارد.
اگرچه تحقیقات محدود است، شواهدی وجود دارد که قهوه سبز می تواند متابولیسم (تبدیل کالری و اکسیژن به انرژی) را تحریک کند. متابولیسم تنها به معنی هضم نیست. همه سلول های بدن از جمله سلول های قلب، ریه، کلیه، کبد و مغز دیکته می کند که چگونه عملکرد بهتری داشته باشند.
قهوه سبز کافئین کمتری از قهوه معمولی دارد
قهوه سبز در واقع همان قهوه معمولی است که هنوز نرسیده است و رنگ سبز آن به علت کال بودن و نرسیده بودن آن است. قهوه سبز، آن طعم تلخ و آشنای قهوه را ندارد و بیشتر به یک نوشیدنی گیاهی شبیه است. به نسبت قهوه معمولی از کافئین کمتری تشکیل شده است و حدود 20 درصد قهوه معمولی کافئین دارد؛ درنتیجه بسیاری از عوارض ناشی از کافئین در آن کمتر بوده و در عوض دارای مقادیر فراوانی کلروژنیک اسید است.
کلروژنیک اسید نوعی کافئیک اسید است که در قهوه معمولی و قهوه سبز یافت می‌شود. 800-500 میلی‌گرم کلروژنیک اسید در هر لیتر قهوه معمولی یافت می‌شود و میزان کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز به مراتب بیشتر از این مقدار است. کلروژنیک اسید همچنین در میوه‌هایی همچون سیب، گلابی، بادمجان، گوجه فرنگی، بلوبری، توت فرنگی، سیب زمینی و گیاه بامبو یافت می‌شود. کلروژنیک اسید به عنوان یک آنتی اکسیدان در سیستم عصبی فعالیت می‌کند و عوامل ایجاد کننده التهاب در سیستم عصبی را سرکوب می‌کند و به عنوان یک ملین در افراد مبتلا به یبوست کاربرد دارد. کلرژنیک اسید همچنین سبب بهبود سطح کلسترول و تری‌گلیسرید خون می‌شود. مصرف روزانه قهوه سبز در افراد مختلف از0.5 تا 1 میلی‌گرم متفاوت است.
در حال حاضر مطالعه ای که نشان دهنده دوز ایده آل مصرف عصاره قهوه سبز باشد وجود ندارد، اما برخی مطالعات دوز 120 تا 300 میلی‌گرم کلرژنیک اسید را در روز مفید دانسته‌اند. 
قهوه سبز یک صفرابُر قوی
کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز یک صفراآور است که از تجمع صفرا در کیسه صفرا جلوگیری می‌کند و مانع از تشکیل سنگ‌های صفراوی می‌شود. م صرف روزانه قهوه سبز ریسک ابتلا به بیماری‌های کیسه صفرا، سیروز کبدی و سرطان کبد را کاهش می‌دهد.
قهوه سبز بر ضد فشار خون
قهوه معمولی از کافئین بیشتری و قهوه سبز از کلروژنیک اسید بیشتری تشکیل شده است. کافئین اثر افزایش دهنده فشارخون دارد و با مصرف قهوه معمولی انرژی در دسترس بدن افزایش می‌یابد. در نتیجه فشارخون، ضربان قلب و فعالیت سیتسم قلبی عروقی شما افزایش می‌یابد. اما کلروژنیک اسید باعث کاهش فشار خون می‌شود. در نتیجه قهوه سبز به دلیل دارا بودن کلروژنیک اسید بالاتر و کافئین کمتر اثرات ضد فشار خون دارد.
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد قهوه سبز می تواند فشار خون را کاهش دهد. طبق یک مطالعه در سال 2006 ژاپن، مصرف عصاره قهوه سبز 140 میلی گرم در روز به مدت 12 هفته، فشار خون سیستولیک را به میزان 5 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک 3 میلی متر جیوه در بزرگسالان کاهش داد.
قهوه سبز مفید برای دیابت
کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز اثرات ضددیابتی بیشتری به نسبت کافئین دارد. این ماده جذب گلوکز غذا توسط روده‌ها را کاهش می‌دهد و نیز جذب گلوکز موجود در خون توسط ماهیچه‌ها را افزایش می‌دهد. هر دوی این عوامل باعث کاهش گلوکز موجود در خون می‌شود و در نتیجه قند خون کاهش می‌یابد. همچنین کلروژنیک اسید با کاهش مقاومت سلول‌ها به انسولین منجر به افزایش جوابدهی سلول‌ها به فرمان انسولین می‌شود و با مهار تولید گلوکز در بدن اثرات ضددیابتی خود را اعمال می‌کند. براساس تحقیقات سال 2009 در استرالیا، مصرف روزانه سه تا چهار فنجان قهوه بدون کافئین حاوی غلظت بالای اسید کلروژنیک، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را 30 درصد کاهش می دهد.
دوری از آلزایمر با قهوه سبز
قهوه سبز به طور بالقوه می تواند برخی از علائم شناختی و عصبی روانپریشی آلزایمر را پیشگیری یا کاهش دهد. کلروژنیک اسید اثر تحریکی ضعیفی دارد، تقریباً یک سوم کافئین. مطالعات حیوانی نشان می دهد که قهوه سبز ممکن است عملکرد مغز و همچنین خلق را بهبود بخشد. مطابق مطالعه سال 2012 در عصب شناسی تغذیه ای، خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره قهوه سبز به حفظ متابولیسم طبیعی مغز در موش ها در مقایسه با موش هایی که عصاره به آنها داده نشده کمک کرده است. کاهش در متابولیسم مغز شاخصهای اصلی خطر آلزایمر است.
جلوگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ
فواید قهوه سبز در جلوگیری از سرطان روده بزرگ حتی واضح تر است. از یک سو، مطالعات حیوانی مدت ها نشان داده است که چگونه پلی فنول های موجود در قهوه می توانند روده بزرگ را در برابر ایجاد تومور محافظت کنند. قهوه سبز که از 14 درصد اسید کلروژنیک تشکیل شده است ، ممکن است این اثر را تقویت کند.
قهوه سبز و لاغری
تولیدکنندگان مکمل‌های قهوه سبز ادعا می‌کنند که این گیاه دارای اثرات کاهش وزن است. ذکر این نکته ضروری است که علت اصلی کاهش وزن قهوه معمولی محتوای بالای کافئین در آن است. کافئین باعث سرکوب چربی‌سازی و نیز تحریک چربی‌سوزی در بدن می‌شود. همچنین سطح انرژی بدن را افزایش می‌دهد و اثرات گرمازایی دارد؛ اما کافئین موجود در قهوه سبز بسیار کمتر از قهوه معمولی است و کمتر از آن است که بتوان علت اثرات لاغری این گیاه را به آن نسبت داد. این تولیدکنندگان عقیده دارند مواد شیمیایی دیگر موجود در این گیاه مانند کلروژنیک اسید علت اثرات لاغرکننده این گیاه است که البته مطالعات متعدد، اثر کلروژنیک اسید را به عنوان آنتی‌اکسیدان، ضد سنگ صفرا، کاهنده قند خون، کاهنده فشارخون و ... ثابت کرده‌اند؛ اما اثر کلروژنیک اسید بر کاهش وزن نیاز به تحقیقات بیشتری دارد و نمی‌توان با اطمینان از اثر آن بر لاغری سخن گفت.
شواهدی که از کارآزمایی‌های بالینی متعدد بدست آمده نشان می‌دهد که مصرف قهوه سبز می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. گرچه میزان این تاثیر اندک است و شواهد کلینیکی برای آن به اثبات نرسیده و به مطالعات مداخله ای بیشتری در زمینه اثرات کاهش وزن قهوه سبز نیاز است.
در کنار اثرات مفیدی که قهوه سبز دارد، توجه به این نکته نیز مهم است که در صورت مصرف به مقدار زیاد می تواند عوارض جانبی نیز در پی داشته باشد، که از آن جمله استرس، تپش قلب و مشکلاتی از این دست است. اگر شما به کافئین حساسیت دارید، در مورد مصرف عصاره قهوه سبز باید احتیاط کنید. کلرژنیک اسید نیز ممکن است اثرات لاگزتیو داشته باشد و سبب اسهال شود. بیخوابی، عصبی بودن، تحریک پذیری، ناراحتی معده، حالت تهوع، افزایش ضربان قلب ، سردرد و زنگ در گوش (وزوز گوش) نیز از دیگر عوارش است.
برخی نگرانی وجود دارد مبنی بر اینکه مصرف طولانی مدت یا زیاد قهوه سبز ممکن است خطر ابتلا به هموسیستئینمی (ایجاد بیش از حد اسید آمینه هموسیستئین مرتبط با بیماریهای قلبی و سقط جنین) را افزایش دهد. تداخلات دارویی شناخته شده ای با قهوه سبز وجود ندارد.
در مطالعه‌ای که به تازگی در سال 2019 منتشر شد، محققان دانشگاه ناتینگهام گفتند که قهوه ممکن است به تحریک ذخایر چربی، کمک کند و نقش مهمی در تسریع سوختن کالری ها ایفا کند. دو شکل از سلولهای چربی وجود دارد. سلولهای قهوه ای و سلولهای سفید و هرکدام نقش متفاوتی در متابولیسم ما دارند. در حالی که سلولهای قهوه ای به تولید گرما کمک می کنند، سلولهای سفید مسئول ذخیره چربی - یا انرژی - در صورت لزوم آماده انتشار هستند. سطح چربی قهوه ای در کودکان زیاد است اما یافته های اخیر در مورد وجود چربی قهوه ای در بزرگسالان، امید به استفاده از آنها به عنوان اهداف برای درمان چاقی را بازیابی کرده است.
دانشمندان با آزمایش قهوه بر روی سلولهای بنیادی دریافتند آیا این چربی قهوه ای را تحریک می کند یا خیر. این تیم برای ردیابی ذخایر چربی قهوه ای و استفاده از یک روش تصویربرداری حرارتی روی چهار مرد و پنج زن استفاده کردند و دیدند که چگونه گرما تولید می کند.
محقق ارشد این مقاله می گوید: "از کارهای قبلی ما ، می دانستیم که چربی قهوه ای عمدتاً در ناحیه گردن قرار دارد ، بنابراین ما توانستیم مستقیماً پس از نوشیدن، از شخصی تصویر برداری کنیم تا ببینیم چربی قهوه ای داغ تر می شود یا خیر.نتایج مثبت بودند و اکنون باید تشخیص دهیم که کافئین به عنوان یکی از مواد موجود در قهوه به عنوان محرک عمل می کند یا در صورت وجود مؤلفه دیگری که به فعال شدن چربی قهوه ای کمک می کند."
این مطالعه تنها 9 نفر را درگیر کرده است و تحقیقات هنوز در مرحله اولیه است.
به گزارش ایسنا، در دنیای واقعی نمیتوان با قطعیت نسخه سحرآمیزی برای کاهش وزن پیچید. کاهش دریافت کالری و افزایش سوخت و ساز بدن در پی افزایش تحرک اصولی ترین روش برای کاهش وزن است. تمام گزینه‌‌های دیگر در کنار این دو عامل اصلی، به عنوان یک تاثیر جانبی و کمکی ایفای نقش می‌کنند. آنچه از شواهد امر پیداست، قهوه دارای مواد چربی سوزی فعال است و در کاهش وزن نیز موثر است، اما به معنی این نیست که صرفا با نوشیدن قهوه سبز اکسیر لاغری را به دست آورده اید و هرچه می خواهید می توانید بخورید و بدون تحرک ادامه دهید.
منابع:Verywellfit، Earlytheatre، Cnn
کد خبرنگار:13037
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

محققان راهی برای کمک به افراد نابینا یافتند

بهبود رضایت شغلی کارمندان در گرو تصویر سازمانی بالاتر

جشنواره خوارزمی به دنبال شناسایی استعدادهای دانش آموزی است

«ژوئیه 2019 » رکورد گرمای هوا شکسته شد

تشکیل کمیته تحقیقاتی برای بیماری«ای.ال.اس» در پژوهشکده رویان

«واکاوی شبکه های اجتماعی مجازی» کتابی قابل تامل برای همه

امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری بین دانشگاه آزاداصفهان و جمهوری چک

امضای تفاهم‌نامه علمی سلامت محور میان سه دانشگاه بزرگ اصفهان

گردهمایی بزرگ دندانپزشکان کشور در نقش جهان

بررسی مکتب معماری اصفهان در خانه سازی

بررسی مکتب معماری اصفهان در خانه سازی

با خوردن سیب مانع سرطان و مشکلات قلبی شوید

دانشگاه جامع علمی کاربردی اصفهان آماده پذیرش دانشجو در سال 98

توسعه روابط پژوهشی ایران و کره جنوبی بررسی شد

جشنواره خوارزمی به دنبال تغییر آموزش از حافظه محوری به مهارت محوری است

13 هزار دانشجوی شاهد در استان اصفهان مشغول تحصیل هستند

چگونه کودکان را با مفهوم زمان آشنا کنیم؟

کمک به بیماران روانی/ محققان مغز را رمزگشایی می‌کنند

کتابی که به سفارش ناشر بین‌المللی اشپرینگر تالیف شد

برگزاری کارگاه "توسعه روابط بین‌الملل در حوزه فناوری" در اصفهان

دانشگاه اصفهان مجری طرح مقاوم‌سازی عمارت تاریخی بجنورد

مسائل اقتصاد کلان کشور در اصفهان به صورت علمی بررسی شد

مروری بر نتایج یک پژوهش، جوانان برای ازدواج عاقلانه تصمیم می‌گیرند یا عاشقانه؟

کاهش تعداد دانشجو، چالش بزرگ دانشگاه پیام نور

مدیران به سمت مولد کردن دارایی‌ها حرکت کنند

معرفی 5 نرم افزار در ارتباط با تربیت کودکان

مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور کشور ساماندهی می شود

رونمایی از طرح‌های پژوهشی دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی انتخاب

حمایت دولتی از بیماران نوروپاتی و ای ال اس ضروری است

هوشمندانه انتخاب رشته کنید

توسعه حرفه‌ای سازمان با رهبری مثبت‌گرا

مصرف قهوه سبز بدون برنامه غذایی و ورزشی ممنوع

دسترسی به آموزش عالی در کشور 2 برابر متوسط جهانی است

افزایش کد رشته محل‌های دانشگاه علمی کاربردی در سال 98

تعارض ادله در اثبات کیفری؛ پیامدها و راهکارها

اساس پویایی جهاد دانشگاهی، سرمایه انسانی متخصص است

اقتصاد دانش‌محور غیرقابل تحریم است/باید واژه‌شناسی عبارت "دانش‌بنیان" مشخص شود

قهوه سبز؛ از رویای لاغری تا واقعیت

کاهش قند و فشار خون افراد دیابتی با مصرف عصاره قهوه سبز

در خدمت دفاع دانش بنیان از آب و خاک ایران هستیم

جهاد دانشگاهی رابط دانشگاه، صنعت و بازار کار است

نشست هم‌اندیشی مخترعان و کارآفرینان برتر برگزار می‌شود

طرح‌های پژوهشی برتر جهاد دانشگاهی صنعتی رونمایی شد

جهاد دانشگاهی ظرفیت تحقق رونق تولید را دارد

روحیه جهادی نیروهای جهاد دانشگاهی راهگشای پیشرفت کشور است

ارزیابی آلودگی عناصر بالقوه سمی در رسوبات رودخانه زاینده‌رود

10 درصد دانشجوهای هنر در دانشگاه‌های دولتی تحصیل می‌کنند

جذب 1400 دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان در سال جاری

برگزاری سمینار آموزشی روابط عمومی دیجیتال

مبنای پژوهش‌های جهاد دانشگاهی رفع کمبود‌های کشور است