پیام سپاهان

آخرين مطالب

جادوی روستاگردی فرهنگی

  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - شهرکرد- چهارمحال و بختیاری با برخورداری از 12 روستای هدف گردشگری و فرهنگ غنی مهمان نوازی یکی از بهترین مقاصد سفرهای تابستانی به شمار می‌رود، این در حالی است که این ظرفیت همچنان ناشناخته مانده و نیازمند توجه بیشتر است.

گردشگری انواع مختلفی دارد که امروزه شکل نوینی از آن با عنوان گردشگری روستایی با هدف توسعه پایدار جوامع محلی و توسعه اقتصادی و اجتماعی و ایجاد مشاغل جدید در مناطق روستایی تجسم یافته است.
گردشگری روستایی با تأثیرگذاری در سه بعد پایداری اقتصادی، اجتماعی و محیطی ضمن جلب مشارکت جوامع محلی در توسعه اقتصادی با پتانسیل حفظ و حمایت از منابع طبیعی و محیط زیست باعث پایداری محیطی نیز می‌شود. در واقع هدف گردشگری روستایی گسترش امکانات و بهبود شرایط زندگی نسل کنونی و نسل‌های آتی اقشار آسیب پذیر روستایی است.
اهمیت این موضوع برای جوامعی از جمله استان چهارمحال و بختیاری که با برخورداری از مواهب طبیعی و ظرفیت توسعه گردشگری روستایی هنوز نتوانسته از این فرصت در مسیر تحقق توسعه پایدار بهره بگیرد، دوچندان می‌شود.
با این وجود در سال‌های اخیر 12 روستای هدف گردشگری در این استان شناسایی شده که فصل بهار و تابستان بهترین فرصت را برای سفر به این مناطق روستایی فراهم کرده است که معرفی این روستاها را در ادامه می‌خوانید:
روستای شیخ علیخان
روستای کوهستانی شیخ علیخان از توابع بخش مرکزی شهرستان کوهرنگ از جمله روستاهای هدف گردشگری استان است.
نام این روستا در گذشته «سپید دیوان» بوده چون ارتفاعات اطراف روستا مایل به سفید هستند آن را سپید دیوان نامیده بودند. ولی بعدها شیخ علیخان نام یکی از بزرگان روستا تغییر نام داد.
آبشار زیبای شیخ علیخان نیز از مهمترین جاذبه‌های گردشگری این روستا به شمار می‌آید.
دیمه
دیمه هم از ییلاق‌های عشایر بختیاری بوده که در قرن اخیر به روستا تبدیل شده است. چشمه دیمه معروفترین اثر طبیعی این روستا به شمار می‌آید. چشم اندازهای طبیعی، مراتع سرسبز و حاصلخیز همراه با جریان و جوشش چشمه زیبای دیمه شرایط مناسبی را برای تفریح فراهم آورده است.
سرآقاسید
بعد از گذر از روستای شیخ علیخان در شمال غربی مرکز کوهرنگ و طی کردن جاده خاکی و پیچ در پیچ کوهستانی که خیلی هم هموار نیست به یکی از دورترین نقاط شهرستان کوهرنگ در دامنه قله هفتتنان رشته کوه زاگرس میرسیم. این روستا با بافت سنتی و معماری پلکانی در میان کوهستان خودنمایی می‌کند. این روستا به سبب پلکانی بودن به ماسوله زاگرس معروف شده است. وجه تسمیه این روستا به خاطر امامزاده‌ای است که مقبره آن در پایین روستا قرار دارد.
آتشگاه
این منطقه که در شهرستان لردگان قرار دارد یکی از زیباترین تفرجگاه‌هایی است که از حد فاصل پستی و بلندی‌های آن آبشارهای متعددی سرازیر می‌شود.
در فاصله 200 متری دره، دو آبشار به نسبت بزرگ وجود دارد که زیبایی و شکوه چشمگیری دارند. کوه‌های آهکی اطراف روستای آتشگاه سبب پدید آمدن غارها و چشمهسارهای متعددی در اطراف روستا شده که یکی از این غارها در داخل روستا واقع شده و مورد توجه کوهنوردان و علاقمندان به ورزش غارنوردی است. رودخانه خرسان از جنوب روستا عبور می‌کند و مزارع و شالیزارهای ساحلی را سیراب می‌کند. تفرجگاه‌های حاشیه رودخانه خرسان چشم اندازهای بسیار زیبایی دارد بویژه در فصل بهار گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند.
یاسه چای
روستای کوهستانی یاسه چای از توابع شهرستان سامان در فاصله 52 کیلومتری شهرکرد مرکز استان قرار دارد.
رودخانه خروشان زاینده رود در شرق روستا جریان دارد. بقایای حصار پیرامون روستا و خرابه‌های حمام قدیمی قدمت این روستا را به پیش از دوره قاجاریه مربوط می‌سازد.
خانه‌های روستاییان با سقف‌های مسطح در شیب دامنه کوه در کنار هم و به طور پلکانی ساخته شده‌اند که از طریق دالان‌های سرپوشیده به یکدیگر راه دارند. پیرامون این روستا را باغ‌های وسیع فراگرفته و جلوه جذابی به روستا بخشیده است.
دزک
این روستا از توابع شهرستان کیار از اطراف به کوه پیر و کوه تاپو محدود شده است. این روستا در گذشته از اتراقگاههای خوانین و عشایر بختیاری بوده است. قلعه دزک و حمام قدیمی آن از آثار تاریخی دوره قاجار است که به سبب استقرار در یک ناحیه کوهستانی، مناظر طبیعی بکر، چشم اندازای زیبا و جاذبه‌های گردشگری فراوانی دارد.
باغات وسیع و سرسبز، مراتع حاصلخیز، ارتفاعات پیرامون با غارهای طبیعی و آثار تاریخی به جا مانده از گذشتگان اهمیت و جذابیت گردشگری به این روستا بخشیده است.
سوادجان
روستای سوادجان سومین روستای بزرگ بخش سامان است که در حاشیه رودخانه زاینده رود قرار گرفته است. قابلیت‌های فرهنگی، بافت روستا، گردشگری طبیعی، وجود باغ‌های سرسبز و درختان سربه فلک کشیده این روستا را به عنوان یکی از روستاهای برگزیده گردشگری کشور انتخاب کرده است.
آورگان
این روستا از توابع بخش بلداجی شهرستان بروجن از روستاهای قدیمی و تاریخی استان به شمار می‌رود. روستای آورگان به دلیل استقرار در دامنه کوهستان و برخورداری از اقلیم معتدل، در بهار و تابستان دارای چشم اندازهای زیبا و آب و هوای مطلوب است. باغات انبوه و گسترده و درختان انگور، بادام، گردو و انواع دیگر میوه‌ها جلوه خاصی به روستای آورگان بخشیده است. امامزاده دستگرد
هوره
از روستاهای کوهستانی مرکز بخش زاینده رود در شهرستان سامان است. رودخانه زاینده رود در شرق این روستا جریان دارد. پیشینه تاریخی روستای هوره به 700 سال پیش می‌رسد. به روایت منابع محلی یکی از خوانین قشقایی به نام ولی خان این روستا را بنا نهاده است. از جاذبه‌های طبیعی این روستا می‌توان به پل هوره، بقایای قلعه تاریخی و دشت‌های زیبای لاله، چمنزارهای دلنواز، باغ‌ها و تفرجگاه‌های دامنه‌های ارتفاعات اشاره کرد.
چلوان
این روستا در شهرستان سامان بخش مرکزی استقرار یافته است. این روستا به واسطه باغات بادام چشمانداز مناسبی دارد و در اطراف آن مکان‌های دیدنی و تاریخی وجود دارد. سه باب حمام باستانی در سامان و قابل دسترسی از روستا، محوطه و آرامگاه دهقان سامانی، بقعه بابا پیراحمد واقع در کنار جاده آسفالته نزدیک چم چنگ و چم خلیفه از جاذبه‌های فرهنگی تاریخی این منطقه است.
دهچشمه
آبشار، غار و کتیبه‌های مشروطیت پیرغار نیز که مجموعه‌ای از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی است در شهرستان فارسان و در مجاورت روستای دهچشمه، قرار دارد که در کنار کتیبه‌های تاریخی بختیاری، زیبایی و نشاط را به دوستداران طبیعت هدیه می‌دهد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در خصوص ویژگی‌های روستاهای هدف گردشگری استان گفت: این روستاها ضمن برخورداری از بافت تاریخی، دارای آداب و رسوم و سنت‌های ویژه خود هستند که می‌تواند برای هر گردشگری از جمله گردشگران خارجی جذاب باشد.
محمدرضا عباسی با اشاره به راه اندازی بیش از 100 خانه مسافر و 26 اقامتگاه بوم گردی در استان، تصریح کرد: بسیاری از این اقامتگاه‌ها در روستاهای هدف گردشگری فعال شده است.
یک کارشناس حوزه گردشگری نیز، سنت مهمان‎نوازی را برند گردشگری استان دانست و گفت: این مهمان نوازی بی شک در روستاهای استان نمود و بروز ویژهای دارد و این امر می‌تواند در توسعه گردشگری روستایی نقش بی بدیلی ایفا کند.
حیدر صادقی، تصریح کرد: در حالی که بسیاری از جوامع با توجه به تحولات زندگی مدرن از سنت‌های دیرین خود فاصله گرفته‌اند، اما مردم مناطق روستایی استان تا حد بسیاری به آداب و رسوم و فرهنگ اصیل خود پای بندند و این امر می‌تواند جاذبه بسیاری برای گردشگران بویژه گردشگران خارجی باشد.
وی خاطرنشان کرد: مسافران و گردشگران می‌توانند یکی از تجربه‌های زیبایی که در سفر به این روستاها کسب کنند اقامت در خانه‌های محلی و کلبه‌های کوچک، خوردن خوراکی‌های سنتی روستا و خرید محصولات گیاهی و لبنی باشد.
اما با وجود ظرفیت‌های بیشماری که در حوزه توسعه گردشگری روستایی در استان وجود دارد به زعم برخی از کارشناسان تاکنون از همه ظرفیت‌های موجود در توسعه گردشگری روستایی استان بهره گیری نشده و می‌طلبد با ایجاد زیرساخت‌های لازم نظیر راه، مشارکت بیش از پیش با تورهای گردشگری و تبلیغات گسترده از این ظرفیت نه تنها در راستای رونق صنعت گردشگری و تحقق توسعه یافتگی استان بلکه در توانمندسازی مردم مناطق روستایی و جلوگیری از مهاجرت آنها به شهرها اقدام کرد.
7363/6021

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/107331/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

آغاز رقابت داوطلبان نوبت اول کنکور 1403 در رشته علوم تجربی

کیفیت هوای کلانشهر اصفهان ناسالم برای گروههای حساس

لغو پی در پی کنسرت‌ها در ایران/ وقتی وزارت ارشاد نمی‌تواند پای مجوز خودش بایستد (فیلم)

3200مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد

خورو بیابانک بارانی‌ترین منطقه اصفهان

عشق زندگی می بخشد

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید!

ایمیل اشتباه اپل به مشتریان آیفون، خبرساز شد

به‌روزرسانی نسل بعدی Fallout 4 منتشر شد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان

مشارکت 256 نیروی راهداری استان اصفهان در عملیات راهداری بارش های اخیر

گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات

حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان

نیاز به 6 هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان

میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود

بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری

تصویب بیش از 50 مصوبه برای توسعه شرق شهرستان اصفهان

برنامه سینماهای اصفهان امروز جمعه 7 اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار ویرا

برنامه پرواز‌های فرودگاه اصفهان در روز جمعه هفتم اردیبهشت 1403

موفقیت وشوکاران سپاهان در چین

دعوت هندبالیست های سپاهان به اردوهای تیم ملی

وضعیت قرمز هوا در دو ایستگاه اصفهان

چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان

هوای روز جمعه اصفهان و کاشان آلوده است

اجرای 29 ویژه برنامه در منطقه 8 ویژه هفته فرهنگی اصفهان

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

ماجرای خاوری که در سیل اردستان زیر آب ماند

ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است

رفع نواقص پروژه بیمارستان بهارستان به خوبی پیش رفته است

اتخاذ بیش از 50 مصوبه برای حل مسائل و مشکلات شرق شهرستان اصفهان

نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا

جریمه راننده پراید به سبک جرثقیل‌داران! + فیلم

50 مصوبه برای حل مشکلات شرق شهرستان اصفهان

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد