پیام سپاهان

آخرين مطالب

اعتبار مقابله با سالک در استان اصفهان پرداخت نشد مقالات

  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - اصفهان - مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت اصفهان از پرداخت نشدن اعتبارات طرح مقابله و پیشگیری از بیماری سالک در این استان خبر داد.

سالَک یا لیشمانیوز بیماری پوستی است که بر اثر گزش نوعی پشه خاکی به انسان منتقل می‌شود و ضایعات بدشکل و عوارض اجتماعی، روحی و روانی از پیامدهای ناگوار ناشی از این بیماری است.
اصفهان یکی از استان‌های سالک خیز کشور به ویژه از نوع روستایی است که حدود هشت شهرستان شامل اردستان، نطنز، برخوار، شاهین شهر و میمه، اصفهان (مناطق جنوب و جنوب شرق)، نایین، کاشان و آران و بیدگل با جمعیت حدود 700 هزار نفر با این پدیده مواجه هستند.
دکتر رضا فدایی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا بدون اشاره به اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح اظهار داشت:این مرکز طرح مقابله و پیشگیری از بیماری سالک را از اسفند سال گذشته در برخی مناطق این استان بویژه در نواحی شرقی آغاز کرد اما به رغم مکاتبات انجام شده با استانداری و وزارت بهداشت تاکنون اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح تامین نشده و در این راستا این مرکز هیچ اعتباری را دریافت نکرده‌ است.
مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان درباره آماری که از مبتلایان به این بیماری در این خطه طی سال جاری منتشر شده است، گفت: بیماری سالک در ماه‌های مهر، آبان و آذر خود را نشان می‌دهد بنابراین قضاوت درباره آمار مبتلایان به این بیماری بسیار زود است.
وی تصریح کرد: بر اساس آنچه در مراکز بهداشتی استان به ثبت رسیده است تاکنون کمتر از 100 نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند اما با توجه به شرایط آب و هوایی که در اوایل امسال برای کشور به وجود آمد و بارش‌های زیادی در نواحی مختلف استان انجام شد به نظر می‌رسد تعداد پشه‌ها نیز امسال بیش از پارسال بوده باشند بنابر این پیش بینی می شود تعداد مبتلایان به سالک در اصفهان نسبت به سال‌های قبل افزایش یابد.
سال گذشته آمار ابتلا به سالک در استان اصفهان 2 هزار و 800 مورد ثبت شد.
فدایی ادامه داد: با در نظر گرفتن این پیش بینی‌ها مرکز بهداشت استان اصفهان فعالیت‌های جدی خود برای مبارزه با بیماری سالک را از هفت ماه قبل آغاز و سه برابر سال گذشته در زمینه جونده کُشی فعالیت کرد.
لوازم پیشگیری از بیماری سالک بصورت رایگان در اختیار خانواده‌ها قرار گرفت

مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان ارائه آموزش‌های لازم به ساکنان مناطقی که با خطر ابتلا به سالک مواجه هستند را از دیگر اقدام‌های این مرکز در هفت ماه گذشته بیان کرد و گفت: ما این آموزش‌ها را خانه به خانه انجام و لوازم پیشگیری از این بیماری را بصورت رایگان در اختیار آنها قرار دادیم.
وی اظهار داشت: مراکز بهداشتی استان برای ارائه خدمات به مبتلایان به سالک تجهیز شده‌اند و این خدمات بصورت رایگان به بیماران ارائه خواهد شد.
فدایی با اشاره به اینکه مبارزه با بیماری سالک به امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی نیاز دارد، گفت: برای مبارزه با این بیماری به کمک سایر دستگاه‌ها از جمله بخشداری‌ها، محیط زیست و منابع طبیعی نیاز داریم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این دستگاه‌ها همکاری لازم را با مرکز بهداشت استان برای مبارزه با بیماری سالک انجام داده‌اند، تصریح کرد: کمک‌ها در حدی که انتظار داشتیم نبود.
مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان اضافه کرد: منابع طبیعی با در اختیار دادن مقداری سم به ما کمک کرد اما خواسته ما این است که تاغزارهای نزدیک منازل مسکونی واقع در شرق اصفهان تعیین تکلیف شود زیرا با توجه به اینکه بسیاری از موش‌ها در تاغزارها لانه گزینی کرده‌اند و مناطق مسکونی توسعه یافته و به تاغزارها نزدیک شده، خطرپذیری ساکنان برای ابتلا به بیماری سالک را افزایش داده است.
وی با اشاره به اینکه منابع طبیعی دغدغه انتشار ریزگردها در صورت از بین رفتن تاغزارها را دارد، بیان کرد: این دغدغه مشترک ماست و انتشار ریزگردها از دغدغه‌های متولیان بهداشتی نیز هست بنابر این ما خواهان آن هستیم که گونه‌های دیگر گیاهی که بتواند به اثبات خاک و جلوگیری از ریزگردها کمک کند جایگزین تاغ های نزدیک منازل مسکونی شود و منابع طبیعی تاغزارها را یک کیلومتر از مناطق مسکونی عقب ببرند.
سال گذشته، هجمه ای که از شیوع بیماری سالک در استان اصفهان به وجود آمد باعث ایجاد نگرانی‌ها و دغدغه های بسیاری در بین مردم و مسئولان شد لذا جلسه‌های زیادی برای بررسی آن در سطوح ملی و منطقه‌ای برگزار شد و حتی تعدادی از نمایندگان کمیسیون بهداشت مجلس برای بررسی آن به شرق اصفهان سفر کردند.
در ایران دو نوع سالک شهری (نوع خشک) و روستایی (نوع مرطوب) وجود دارد، در سالک روستایی، موش های صحرایی مخزن بیماری هستند و پشه خاکی ماده پس از خونخواری از موش صحرایی مبتلا، آلوده شده و در خونخواری مجدد در فرد سالم باعث انتقال بیماری می شود.
در سالک شهری، مخزن بیماری، بیشتر بیماران مبتلا و به طور تصادفی سگ‌ها هستند، به این ترتیب پشه خاکی ماده پس از خونخواری از اطراف زخم سالک، آلوده شده و در خونخواری مجدد در فرد سالم باعث انتقال بیماری می‌شود.
میزان ابتلا به این بیماری در استان اصفهان (در محدوده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به غیر از کاشان) در سال گذشته حدود 2 هزار و 800 و در سال 96 حدود 920 مورد بود.
6022/ 2093

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/110814/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

آغاز رقابت داوطلبان نوبت اول کنکور 1403 در رشته علوم تجربی

کیفیت هوای کلانشهر اصفهان ناسالم برای گروههای حساس

لغو پی در پی کنسرت‌ها در ایران/ وقتی وزارت ارشاد نمی‌تواند پای مجوز خودش بایستد (فیلم)

3200مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد

خورو بیابانک بارانی‌ترین منطقه اصفهان

عشق زندگی می بخشد

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید!

ایمیل اشتباه اپل به مشتریان آیفون، خبرساز شد

به‌روزرسانی نسل بعدی Fallout 4 منتشر شد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان

مشارکت 256 نیروی راهداری استان اصفهان در عملیات راهداری بارش های اخیر

گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات

حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان

نیاز به 6 هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان

میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود

بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری

تصویب بیش از 50 مصوبه برای توسعه شرق شهرستان اصفهان

برنامه سینماهای اصفهان امروز جمعه 7 اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار ویرا

برنامه پرواز‌های فرودگاه اصفهان در روز جمعه هفتم اردیبهشت 1403

موفقیت وشوکاران سپاهان در چین

دعوت هندبالیست های سپاهان به اردوهای تیم ملی

وضعیت قرمز هوا در دو ایستگاه اصفهان

چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان

هوای روز جمعه اصفهان و کاشان آلوده است

اجرای 29 ویژه برنامه در منطقه 8 ویژه هفته فرهنگی اصفهان

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

ماجرای خاوری که در سیل اردستان زیر آب ماند

ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است

رفع نواقص پروژه بیمارستان بهارستان به خوبی پیش رفته است

اتخاذ بیش از 50 مصوبه برای حل مسائل و مشکلات شرق شهرستان اصفهان

نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا

جریمه راننده پراید به سبک جرثقیل‌داران! + فیلم

50 مصوبه برای حل مشکلات شرق شهرستان اصفهان

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد