/پایان نامه/
خطر در کمین سلامت با مصرف بیرویه پتاسبم سوربات
علمی
بزرگنمايي:
سپاهان نیوز - نتایج یک تحقیق نشان می دهد که روش اندازهگیری و تعیین مقدار یون سوربات استخراجی کارایی مناسب جهت تعیین مقدار یون سوربات در نوشیدنی ها از جمله دوغ دارد.
به گزارش ایسنا- منطقه اصفهان، پریسا دهقانی دانشجو کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی گرایش صنایع غذایی به بررسی در خصوص"اهمیت مصرف روز افزون پتاسیم سوربات در صنایع غذایی" پرداخت.
مطابق این پژوهش پتاسیم سوربات به طور گسترده در صنایع غذایی به عنوان نگهدارنده غذا و به منظور جلوگیری از رشد باکتریهای مختلف، مخمرها و قارچها استفاده میشود. هم چنین مصرف بی رویه این ماده افزودنی عوارض جانبی به همراه دارد.
با توجه به اهمیت دوغ و مصرف روزافزون این نوشیدنی تخمیری سلامت بخش و استفاده از نگهدارنده سوربات به منظور افزایش ماندگاری و کاهش بار میکروبی در دوغ، ضرورت مطالعاتی به منظور تعیین استاندارد و حدود مجاز این افزودنی در این فرآوردهها حائز اهمیت است.
هم چنین در این تحقیق از روش استخراج مایع-مایع هموژن (HLLE) که یک روش ساده، سریع، حساس و دقیق با حداقل مصرف حلال استخراجی (تریتونx 114 -) است، استفاده شده است. بعد از بهینه سازی، پارامترهای موثر بر بازده استخراج از جمله دمای استخراج( 40oC)، غلظت ماده استخراج کننده یک درصد و pH محلول 4.5 درصد با استفاده از روش رویه پاسخ (RSM)، روش پیشنهادی جهت استخراج یون سوربات در نمونههای دوغ استفاده شد.
اندازهگیری و تعیین مقدار یون سوربات استخراجی، توسط روش اسپکتروفتومتری ماورا بنفش -مرئی (UV-Vis) انجام شده است.
نتایج این آزمایش نشان داد که این روش کارایی مناسب برای تعیین مقدار یون سوربات در نوشیدنی ها از جمله دوغ دارد.
به گزارش ایسنا؛ این پایان نامه با راهنمایی آفاق نصیریان در دانشگاه آزاد اسلامی شهرضا دفاع شد.
انتهای پیام
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/35007/