رئیس اداره میراث فرهنگی آران و بیدگل:
آئین پخت نان «عباسعلی» در آران و بیدگل آغاز شد
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - آران و بیدگل- رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل گفت: همزمان با دهه نخست ماه محرم آئین سنتی پخت نان عباسعلی در آران و بیدگل آغاز شد.
مجید نوری در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این آئین همه ساله در تمام طول سال و به صورت ویژه در دهه نخست ماه محرم در اغلب نانوایی های سنتی شهرستان برگزار می شود.
وی افزود: طبق یک آیین سنتی نانوایان آران و بیدگل، همزمان با محرم حسینی نان مخصوصی پخت کرده و بین عزاداران امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) نذر می کنند که به آن نان عباسعلی می گویند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل اظهار داشت: نان عباس علی به نام حضرت ابوالفضل(ع) پخته میشود و مردم شهرستان معمولا آن را به عنوان یک نان نذری میپزند و از آن حاجت میطلبند.
نوری تاکید کرد: در تمام ایام سال این نان با عنوان«نان شیرین» یا «نان شیری» پخته می شود که آرد، روغن، شکر، شیر، زعفران، زرد چوبه و زنجبیل مواد اصلی آن را تشکیل میدهد.
وی ادامه داد: طبخ این نان با تنورهای سنتی انجام می شد ولی اخیرا با وجود ماشین های پخت از آن استفاده می شود و نان ها هم کیفیت بهتری پیدا کرده اند.
گفتنی است، آیین پخت نان عباسعلی آران و بیدگل در خرداد ماه سال 1395 به شماره 1200 در فهرست آثار معنوی و ناملموس کشور به ثبت رسیده است. پخت این نان در تمام ایام سال و کیفیت مطلوب آن موجب شده که نان شیرین یا همان نان عباسعلی به عنوان یکی از سوغات های شهرستان آران و بیدگل به حساب آید.
-
سه شنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۹:۵۳
-
۲۶ بازديد
-
-
پیام سپاهان
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/65195/