پایگاه خبری تحلیلی پیام سپاهان

آخرين مطالب

نیتریت سدیم گوشت‌های فرآوری شده، عامل ابتلا به سرطان سینه است علمي

نیتریت سدیم گوشت‌های فرآوری شده، عامل ابتلا به سرطان سینه است

  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - نتایج جدیدترین تحقیقات نشان می‌دهد که نیتریت سدیم موجود در گوشت‌های فرآوری شده نظیر سوسیس و کالباس عاملی برای افزایش ابتلا به سرطان سینه است.
به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان و به نقل از نچرال نیوز، نتایج تحلیل 15 مطالعه انجام شده که اخیرا در مجله بین‌المللی سرطان منتشر شده است، تایید می‌کند که خوردن گوشت فرآوری شده با افزایش 9 درصدی خطر ابتلا به این نوع سرطان همراه است.
در این تحقیق ارتباط بین مصرف گوشت قرمز و افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه نیز بررسی شد، بر اساس این تحقیق، افزایش خطر ابتلا به سرطان به دلیل داشتن محتوای نیتریت و نیترات بالا به گوشت‌های فرآوری شده است.
دکتر ماریانا استرن، نویسنده اصلی این پژوهش از دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در رابطه با این تحقیق می‌گوید: "خطر ابتلا به سرطان سینه در رژیم‌های غذایی مملو از گوشت‌های فرآوری شده وجود دارد."
مشکل گوشت‌های فرآوری چیست؟
نیترات و نیتریت سدیم به عنوان نگهدارنده به سوسیس و کالباس اضافه می‌شود تا مانع رشد باکتری‌های خطرناکی مانند کلستریدیوم بوتولینوم شود. همچنین این مواد با ترکیب شدن با میوگلوبولین و هموگلوبولین گوشت، باعث ایجاد رنگ مطلوب صورتی رنگ در گوشت شده که به آن حالتی جذاب و تازه می‌بخشد. به طور طبیعی گوشتی با این مدت نگهداری نمی‌تواند چنین رنگی داشته باشد، به‌علاوه شروع فساد را در گوشت به تاخیر می‌اندازد و باعث حفظ عطر و طعم ادویه‌های آن می‌شود.
 نیترات و نیتریت، مواد سرطان‌زایی هستند که وجود آنها در مواد غذایی تهدید کننده سلامت انسان‌ها است. مطالعات بسیاری اثر سرطان‌زایی ترکیبات حاصل از نیترات و نیتریت را در حیوانات آزمایشگاهی و حتی انسان‌ها به اثبات رسانده است. به مرور با مشخص شدن اثرات جانبی خطرناک این نگهدارنده سازمان غذا و داروی آمریکا در مصرف این نگهدارنده تجدید نظر کرده است، قوانین را تغییر داده و میزان مصرف مجاز را کاهش داد.
اگرچه بدن ما به طور طبیعی این مواد شیمیایی را نیاز دارد و در مقادیر متفاوت در برخی سبزیجات خاص وجود دارد، اما مشکل در هنگام ترکیب این مواد با اسیدهای آمینه است. از آنجایی که گوشت فرآوری شده دارای پروتئین بسیاری است و به همین دلیل یک منبع آمینو اسید است، اضافه کردن نیترات و نیتریت به آنها و سپس قرار دادن آنها در معرض حرارت، محیط مناسب برای تولید نیتروزامین های خطرناک را فراهم می کند که عامل سرطان قوی است.
مایک آدامز در سال 2004 هشدار داد که گوشت فرآوری شده باعث سرطان کولورکتال، تومورهای مغزی و لوسمی می‌شود و در سال 2005، هشدار داد که خطر ابتلا به سرطان پانکراس را 67 درصد افزایش می‌دهد. در سال 2015، سازمان بهداشت جهانی، گوشت فرآوری شده را به عنوان گروه نخست مواد سرطان زا طبقه بندی کرد.
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

هوآوی بعد از اپل، محبوب‌ترین برند تلفن همراه

سیاسی‌کار آفت توسعه است

معرفی کتاب سیستم‌های اطلاعات مدیریت در سازمان‌های ورزشی

فروش 100 هزار گوشی تنها در کمتر از 9 دقیقه

ساخت و سازهای غیراصولی معضل صنعت ساختمان

برگزاری کنفرانس ملی "فناوری‌های نوین مهندسی برق و کامپیوتر" در اصفهان

فقدان طرح مدیریت پسماند از چالش های زیست محیطی اردستان است

دو هزار خُرده اقدام در یک دوره آموزشی

ملاقات نزدیک‌ترین و دورترین سیاره به خورشید

تردید در توانایی علمی کشور در پی کپی‌کاری در پایان‌نامه‌ها

درمانهای توان بخشی در سیاست گذاریهای کلان سلامت جای داده شود

خطر تخریب سدهای خالی از آب

مرکز نوآوری بازی رایانه ای در دانشگاه اصفهان راه اندازی می شود

نخستین پارک علم و فناوری سلامت اصفهان افتتاح شد

به دنبال واگذاری پارک‌های علم و فناوری به بخش خصوصی هستیم

جهت گیری مناسبی در حوزه کارافرینی کشور در حال انجام است

عامل انسانی مهم‌ترین عامل توسعه کشور

تفاهم نامه مبارزه با تقلب علمی بین وزارت علوم و نیروی انتظامی امضا می شود

همکاری آموزشی دانشگاه علمی کاربردی و نظام مهندسی اصفهان

آغاز عصر مسابقه اکتشافات فضایی در منظومه خورشیدی

کنکور سراسری سال 98 صرفاً برای رشته محل‌های پرمتقاضی برگزار می‌شود

معرفی برگزیدگان سومین مسابقات دفاع سه دقیقه‌ای جهاد دانشگاهی اصفهان

انجام 30 عمل اورژانسی آنژیوپلاستی پرایمری در بیمارستان بهشتی کاشان

محققان اصفهانی موفق به ساخت "اکچویتور پنوماتیکی" شدند

در منطقه ای زندگی می‌کنیم که بزرگترین عبادت بها دادن به آب است

تندگویان: «موسسه فیلترینگ» باز کنیم

میزگرد 'بررسی جرایم زیست محیطی' در ایرنا کاشان برگزار شد

خودروی پلیس 2020 فورد چشم‌ها را خیره کرد

همایش "دانشجوی امروز، کارآفرین فردا" در اصفهان برگزار می‌شود

بررسی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در دانشگاه صنعتی

20 دی، آخرین مهلت ارسال مقاله به کنفرانس بازی‌های رایانه‌ای

افزایش تحقیقات بیابان زدایی و آب در اصفهان ضروری است

از باروری ابرها تا تولید باران مصنوعی

کمک به تجاری سازی ایده‌‌های جوانان در جشنواره مخترعان، مبتکران و نوآوران

امکان استقرار منتخبان جشنواره مخترعان در مراکز رشد دانشگاه آزاد

دستگاه توزیع متادون در دانشگاه نجف‌آباد رونمایی شد

امکان استفاده دانش‌آموختگان دانشگاه علمی کاربردی از وام 50 میلیونی

قیصری، سرپرست دانشگاه علمی کاربری استان اصفهان شد

برگزاری جشنواره مهارتی کشورهای عضو اکو در اصفهان

90 مرکز علمی کاربردی با سرمایه گذاری اقتصادی ثبات یافتند

همکاری هسته‌ای بیل گیتس با چینی‌ها به‌هم خورد

مدارس شبانه روزی نیازمند توجه بیشتر

ایستادن پای دانش کشور شرافت محض است

رسوب‌زدایی تالاب انزلی با "نانو مواد" محققان کشور/تایید فاز پایلوت

انعقاد تفاهمنامه همکاری حقوق شهروندی جهاد دانشگاهی و شهرداری اصفهان

ارائه روشی برای جدا کردن غیرتهاجمی سلول‌های اپی‌تلیال از بستر کشت

دارورسانی هدفمند به بافت سرطانی با "نانوحامل پلیمری"

از نخستین رویداد نجومی 2019 میلادی تا بارش "شهابی ربعی"

بانوان باردار ید مصرف کنند

اثرگذاری در صنعت و جامعه مهمترین انتظار از پژوهشگران امروز