پایگاه خبری تحلیلی پیام سپاهان

آخرين مطالب

نیتریت سدیم گوشت‌های فرآوری شده، عامل ابتلا به سرطان سینه است علمي

نیتریت سدیم گوشت‌های فرآوری شده، عامل ابتلا به سرطان سینه است

  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - نتایج جدیدترین تحقیقات نشان می‌دهد که نیتریت سدیم موجود در گوشت‌های فرآوری شده نظیر سوسیس و کالباس عاملی برای افزایش ابتلا به سرطان سینه است.
به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان و به نقل از نچرال نیوز، نتایج تحلیل 15 مطالعه انجام شده که اخیرا در مجله بین‌المللی سرطان منتشر شده است، تایید می‌کند که خوردن گوشت فرآوری شده با افزایش 9 درصدی خطر ابتلا به این نوع سرطان همراه است.
در این تحقیق ارتباط بین مصرف گوشت قرمز و افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه نیز بررسی شد، بر اساس این تحقیق، افزایش خطر ابتلا به سرطان به دلیل داشتن محتوای نیتریت و نیترات بالا به گوشت‌های فرآوری شده است.
دکتر ماریانا استرن، نویسنده اصلی این پژوهش از دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در رابطه با این تحقیق می‌گوید: "خطر ابتلا به سرطان سینه در رژیم‌های غذایی مملو از گوشت‌های فرآوری شده وجود دارد."
مشکل گوشت‌های فرآوری چیست؟
نیترات و نیتریت سدیم به عنوان نگهدارنده به سوسیس و کالباس اضافه می‌شود تا مانع رشد باکتری‌های خطرناکی مانند کلستریدیوم بوتولینوم شود. همچنین این مواد با ترکیب شدن با میوگلوبولین و هموگلوبولین گوشت، باعث ایجاد رنگ مطلوب صورتی رنگ در گوشت شده که به آن حالتی جذاب و تازه می‌بخشد. به طور طبیعی گوشتی با این مدت نگهداری نمی‌تواند چنین رنگی داشته باشد، به‌علاوه شروع فساد را در گوشت به تاخیر می‌اندازد و باعث حفظ عطر و طعم ادویه‌های آن می‌شود.
 نیترات و نیتریت، مواد سرطان‌زایی هستند که وجود آنها در مواد غذایی تهدید کننده سلامت انسان‌ها است. مطالعات بسیاری اثر سرطان‌زایی ترکیبات حاصل از نیترات و نیتریت را در حیوانات آزمایشگاهی و حتی انسان‌ها به اثبات رسانده است. به مرور با مشخص شدن اثرات جانبی خطرناک این نگهدارنده سازمان غذا و داروی آمریکا در مصرف این نگهدارنده تجدید نظر کرده است، قوانین را تغییر داده و میزان مصرف مجاز را کاهش داد.
اگرچه بدن ما به طور طبیعی این مواد شیمیایی را نیاز دارد و در مقادیر متفاوت در برخی سبزیجات خاص وجود دارد، اما مشکل در هنگام ترکیب این مواد با اسیدهای آمینه است. از آنجایی که گوشت فرآوری شده دارای پروتئین بسیاری است و به همین دلیل یک منبع آمینو اسید است، اضافه کردن نیترات و نیتریت به آنها و سپس قرار دادن آنها در معرض حرارت، محیط مناسب برای تولید نیتروزامین های خطرناک را فراهم می کند که عامل سرطان قوی است.
مایک آدامز در سال 2004 هشدار داد که گوشت فرآوری شده باعث سرطان کولورکتال، تومورهای مغزی و لوسمی می‌شود و در سال 2005، هشدار داد که خطر ابتلا به سرطان پانکراس را 67 درصد افزایش می‌دهد. در سال 2015، سازمان بهداشت جهانی، گوشت فرآوری شده را به عنوان گروه نخست مواد سرطان زا طبقه بندی کرد.
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

چگونه کودکان را با مفهوم زمان آشنا کنیم؟

کمک به بیماران روانی/ محققان مغز را رمزگشایی می‌کنند

کتابی که به سفارش ناشر بین‌المللی اشپرینگر تالیف شد

برگزاری کارگاه "توسعه روابط بین‌الملل در حوزه فناوری" در اصفهان

دانشگاه اصفهان مجری طرح مقاوم‌سازی عمارت تاریخی بجنورد

مسائل اقتصاد کلان کشور در اصفهان به صورت علمی بررسی شد

مروری بر نتایج یک پژوهش، جوانان برای ازدواج عاقلانه تصمیم می‌گیرند یا عاشقانه؟

کاهش تعداد دانشجو، چالش بزرگ دانشگاه پیام نور

مدیران به سمت مولد کردن دارایی‌ها حرکت کنند

معرفی 5 نرم افزار در ارتباط با تربیت کودکان

مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور کشور ساماندهی می شود

رونمایی از طرح‌های پژوهشی دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی انتخاب

حمایت دولتی از بیماران نوروپاتی و ای ال اس ضروری است

هوشمندانه انتخاب رشته کنید

توسعه حرفه‌ای سازمان با رهبری مثبت‌گرا

مصرف قهوه سبز بدون برنامه غذایی و ورزشی ممنوع

دسترسی به آموزش عالی در کشور 2 برابر متوسط جهانی است

افزایش کد رشته محل‌های دانشگاه علمی کاربردی در سال 98

تعارض ادله در اثبات کیفری؛ پیامدها و راهکارها

اساس پویایی جهاد دانشگاهی، سرمایه انسانی متخصص است

اقتصاد دانش‌محور غیرقابل تحریم است/باید واژه‌شناسی عبارت "دانش‌بنیان" مشخص شود

قهوه سبز؛ از رویای لاغری تا واقعیت

کاهش قند و فشار خون افراد دیابتی با مصرف عصاره قهوه سبز

در خدمت دفاع دانش بنیان از آب و خاک ایران هستیم

جهاد دانشگاهی رابط دانشگاه، صنعت و بازار کار است

نشست هم‌اندیشی مخترعان و کارآفرینان برتر برگزار می‌شود

طرح‌های پژوهشی برتر جهاد دانشگاهی صنعتی رونمایی شد

جهاد دانشگاهی ظرفیت تحقق رونق تولید را دارد

روحیه جهادی نیروهای جهاد دانشگاهی راهگشای پیشرفت کشور است

ارزیابی آلودگی عناصر بالقوه سمی در رسوبات رودخانه زاینده‌رود

10 درصد دانشجوهای هنر در دانشگاه‌های دولتی تحصیل می‌کنند

جذب 1400 دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان در سال جاری

برگزاری سمینار آموزشی روابط عمومی دیجیتال

مبنای پژوهش‌های جهاد دانشگاهی رفع کمبود‌های کشور است

هر دانشکده پایگاه کشوری رشته خود شود

رقابت 8424 نفر در آزمون استخدامی مشاغل عملیاتی آتش‌نشانی استان اصفهان

جهاد دانشگاهی موتور محرک پیوند دانشگاه با جامعه است

جهاد دانشگاهی موتور محرک پیوند دانشگاه با جامعه است

صنایع کشور در جنگ اقتصادی باید ملزومات پزشکی را داخلی سازی کنند

نشست هم‌اندیشی مخترعان و کارآفرینان برتر برگزار می‌شود

جهاد دانشگاهی ظرفیت تحقق رونق تولید را دارد

جهاد دانشگاهی رابط دانشگاه، صنعت و بازار کار است

قهوه سبز؛ از رویای لاغری تا واقعیت

اضافه شدن اتوبوس در ساعات اوج تردد دانشجویان دانشگاه اصفهان

مؤسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی اصفهان میزبان داوطلبان کنکور ناپیوسته

لزوم گذر از تحقیقات مقاله‌ای و استفاده عملی از پژوهش‌ها

تفریح، یک نیاز روانی

جهاد دانشگاهی همواره در حال تغییر به سوی بهترین‌ها است

نکاتی که مادران شیرده باید بدانند

تولید مخازن کرایوژنیک برای نخستین بار در کشور