پیام سپاهان

آخرين مطالب

چهارباغ از زبان کسبه مقالات

  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - «چهارباغ» و فراز و نشیب‌هایش تمامی ندارد. این خیابان تاریخی که قرن‌هاست به عنوان قلب تپنده اصفهان شناخته می‌شود و مرکز رفت‌وآمد مردم شهر از هر قشر و طبقه‌ای است، ماه‌ها به دلیل عملیات اجرای عبور مترو و بسته شدن مسیر تردد خودروها و جریان تردد به خیابان‌های کناری، روزها و شب‌های سوت‌وکوری را از پشت سر گذراند...
  تأکید بر بازگرداندن خیابان چهارباغ به هویت آن در قرون گذشته و تبدیل آن به مرکزیت اقتصادی، فرهنگی و هنری شهر موجب شد تا مسئولان شهرداری اصفهان بیش از متصدیان این نهاد در دوره‌های گذشته به اجرای طرح «پیاده راه‌سازی» چهارباغ تأکید کنند. این اصرار تا بدان جا پیش رفت که سرعت عمل در اتمام پروژه پیاده راه‌سازی در آستانه برگزاری سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان که شهرداری متولی اصلی آن بود، صدماتی را به لایه‌های تاریخی کف این خیابان وارد کند و موجب اعتراض جمعی از دوستداران میراث تاریخی و فرهنگی اصفهان از گوشه و کنار شود.
از سوی دیگر نیز طرح احیای دوباره چهارباغ، زوایای دیگری از رونق و بی‌رونقی را به همراه داشت. آنچه در این گزارش در پی آنیم، بررسی اجرای طرح پیاده راه‌سازی چهارباغ از منظر کسبه‌ای است که همچون درختان و سنگ‌فرش‌های تاریخی این خیابان، از مؤلفه‌های اصلی هویت آن محسوب می‌شوند و دکان‌ها و مغازه‌هایشان عمری به درازای عمر این خیابان دارد.
خیابان چهارباغ که تا پیش از اجرای طرح پیاده راه‌سازی به عنوان یکی از مراکز اصلی خرید مردم شناخته می‌شد، طی یک سال اخیر با افت رفت‌وآمد مواجه شده و این‌طور که در یک نگاه کلی به نظر می‌رسد به جز چند اغذیه‌فروشی، مغازه‌های دیگر روزهای خلوتی را سپری می‌کنند.

طولانی شدن عملیات عمرانی
هم‌زمان با شلوغی و کلنگ زنی طرح پیاده راه‌سازی چهارباغ، نفس کاسبان به شماره افتاده و کمر آن‌ها زیر بار کرایه‌های بالا و بی‌رونق بازار خم ‌شده است.
طبق مشاهدات میدانی مغازه‌داران از افت رونق بازار گلایه دارند. در این شرایط، مالکان در برابر کاهش درآمد، استقامت می‌کنند و مستأجران نیز کرایه را از جیب می‌دهند، اما به بهبود شرایط در آینده نیز امید دارند.
فروشنده‌ای که در یک کفش‌فروشی مشغول کار است، می‌گوید: مردم دیگر همانند سابق برای خرید به این خیابان نمی‌آیند و میزان فروش نسبت به گذشته 50 درصد افت کرده است.
مسئول یک بستنی‌فروشی هم وضعیت کسب‌وکار را بدتر از گذشته ارزیابی می‌کند و معتقد است: هم‌زمان با شروع این طرح، تعداد مشتریان ما کمتر شده است‌. از ساعت 9 شب به بعد پیاده‌رو تاریک و جمعیت کمتر می‌شود. در گذشته مشتریان برای سفارش بستنی صف می‌گرفتند، اما اکنون هرچند دقیقه، یک یا دو مشتری برای خرید می‌آیند.
او تأکید می‌کند: دخل‌وخرجمان به هم نمی‌خورد و صرفه اقتصادی ندارد. البته امیدواریم وضعیت فروش تا دو سه سال آینده بهتر شود.
مغازه‌دار دیگری که لباس زنانه می‌فروشد نیز، می‌گوید: وضعیت فروش خراب است. طی چند سال گذشته و به‌خصوص با اجرای طرح پیاده راه‌سازی چهارباغ بازار فروش مغازه‌داران این خیابان نابسامان شده است.
او می‌افزاید: با وجود افزایشی که در قیمت تمام اجناس در ماه‌های اخیر داشتیم، همان تعداد مشتری‌مان امروز به نصف رسیده است و شرایط این خیابان نیز شرایط فروشمان را سخت‌تر کرده است.
یک پارچه‌فروش هم از نگرانی‌اش برای تأمین اجاره ماهیانه مغازه می‌گوید که حدود یک سال است کرایه مغازه را از جیب می‌دهم و منتظر پایان سال هستم. ممکن است بعد از اتمام قرارداد، مغازه را تعطیل کنم و به فکر مکان دیگری باشم. 

فروشنده دیگری در تائید حرف‌های همکارانش، معتقد است: من و بسیاری از مغازه‌داران چهارباغ سال‌هاست مغازه‌هایمان را به قیمت مناسب اجاره می‌دهیم، اما حدود هشت ماه است که کسی برای اجاره مغازه نیامده و به ناچار در مغازه خودم مشغول کار هستم.
او با اعتقاد بر اینکه پاساژهای این خیابان وضعیت بدتری دارند و به مرز ورشکستگی رسیده‌اند، تأکید می‌کند: مردم برای خرید به مراکز دیگر می‌روند و چهارباغ را به علت عدم تردد خودرو انتخاب نمی‌کنند.
یکی دیگر از مغازه‌داران بابیان اینکه خیابان چهارباغ به بهانه حفاظت از میراث تاریخی، پیاده راه شد، می‌گوید: بهانه شهرداری برای اجرای این طرح حفاظت از آثار تاریخی این خیابان بود، اما حالا که طرح اجرا شده خیلی از این آثار صدمه دیده‌اند.
او ادامه می‌دهد: در حفاری‌ها به لایه‌های تاریخی خیابان رسیدند و به راحتی روی آن‌ها سنگ‌فرش قرار دادند. مترو هم باعث خشک شدن بسیاری از درختان این خیابان شد. نمی‌دانم در آینده وضعیت بهتر می‌شود یا نه، اما امیدوارم این رکود در این خیابان دائمی نباشد.
در میان گلایه‌ها و نارضایتی‌های این مغازه‌داران، فروشنده فروشگاه لوازم جانبی موبایل از وضعیت فروش خود ابراز رضایت می‌کند و می‌گوید: میزان فروش کمی کاهش یافته، اما در کل وضعیت مناسب و راضی‌کننده است.
مغازه‌دار دیگری درباره عدم قطع همکاری با دو فروشنده‌اش می‌گوید: چندین ماه است که میزان فروش‌مان نصف شده است. علت این مسئله نیز بسته شدن خیابان و البته نوسانات نرخ دلار است. به همین دلیل ناچار شدم با دو فروشنده خود قطع همکاری کنیم.
او با اشاره به چیدمان جدید برخی از مغازه‌ها در محوطه چهارباغ، می‌گوید: البته اقدامات خوبی هم در این مدت انجام شده است. مثلاً برخی مغازه‌های اغذیه‌فروشی مجوز چیدن میز و صندلی را با چتر را در محوطه بیرونی مغازه‌هایشان گرفته‌اند و با این کار رونق خوبی به کارشان بخشیده‌اند.
او تأکید می‌کند: این وضعیت باید هرچه زودتر تغییر کند تا ما برای ادامه کار دلگرم شویم. در این مدت به دلیل کسادی بازار، برخی از مغازه‌ها خالی و به صاحب مغازه تحویل داده ‌شده‌اند. اگر شهرداری در این خیابان پتانسیل‌هایی برای جذب مشتری در نظر نگیرد به‌طورقطع شکست اقتصادی سنگینی در انتظار کاسبان چهارباغ خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/81574/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی شهر ایلام

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

7 اردیبهشت به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد

اصفهان موفق‌ترین استان در اجرای مأموریت ساماندهی اتباع خارجی است

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

قرارداد کار کارگران یک ماهه شد!

عمارت انگورستان ملک

رئیسی: داعیه‌داران دانشجو دوستی در آمریکا دانشجویان را به خاطر دفاع از مظلوم به خاک و خون می‌کشند

اصفهان پرچم‌دار شهرسازی الکترونیک است

هشدار زرد هواشناسی مدیریت بحران اصفهان را به حال آماده باش درآورد

تأکید بر حفظ فرهنگ ایرانی اسلامی و ترویج  فرهنگ حجاب و عفاف در مهاباد

تاکید استاندار اصفهان بر هم‌افزایی مدیران‌ اجرایی

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

7 اردیبهشت‌ به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد

7 اردیبهشت‌ به نام گز اصفهان شیرین و جهانی شد

کاهش آسیب های اجتماعی با حضور در یادواره شهدا

با توجه به مسائل متعدد در شهرستان اصفهان بازدیدهای مختلفی برنامه‌ریزی شده است

انهدام باند 3 نفره سارقان با اعتراف به 19 فقره سرقت

شهر هوشمند را تبدیل به تجربه عملیاتی کردیم

لزوم پیوست رسانه‌ای پروژه‌ها در شهر/ محتوای رسانه‌ها باید مورد سنجش قرار گیرد

گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند

راه اندازی سومین مرکز تخصصی نماز کشور در استان؛بزودی

ثبت 15 دستاورد هوشمندسازی در سازمان آتش‌نشانی اصفهان

احیای گلابگیری باغ دولت‌آباد یزد برای تأمین گلاب حرم رضوی

ورزنه شهر فرشتگان چادر سفید ایران

آماده باش دستگاههای امدادی و خدمات رسان در مناطق جنوب و شرق استان

تجهیز نگهبانان دامداری‌ها به وسایل ارتباطی

افتتاح دوره های شرح و تفسیر نهج البلاغه در شهر دولت آباد

صعود تیم مهاباد به دور دوم مسابقات بسکتبال لیگ دسته دو کشور

نشستی دربارۀ ابن‌سینا و مکتب فلسفی اصفهان

نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد

چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟

پیش‌بینی بارش‌های رگباری و تندباد برای 11 شهرستان اصفهان تا آخر شب

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری