/چنگال/
نتایج مطالعات هاروارد در خصوص تاثیر گیاهخواری بر سه بیماری قرن
اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - دانشگاه هاروارد در گزارشی کوتاه، نتایج مطالعات خود را در خصوص ارتباط میان گیاهخواری با سه بیماری قلبی، سرطان و دیابت منتشر کرده است.
به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان، دانشکده سلامت دانشگاه هاروارد در گزارشی که اخیرا منتشر کرده، به برخی ابعاد زندگی گیاهخواری پرداخته است. در سالهای اخیر رژیم گیاهخواری برای عموم مردم جذابتر و در دسترستر شده و روز به روز افراد بیشتری به این رژیم جذب میشوند.
بر اساس نظرسنجی سازمان غیر انتفاعی هریس، در ایالات متحده آمریکا شش تا هشت میلیون بزرگسال مرغ، گوشت و ماهی را از رژیم خود حذف کردهاند. این جدای از جمعیتی است که تنها گوشت قرمز را از برنامه خود حذف کردهاند. این آمار در حال افزایش است. حدود دو میلیون نفر نیز نه تنها گوشتهای حیوانی را از رژیم خود حذف کردهاند، بلکه محصولات لبنی و دیگر مواد غذایی با ریشه گیاهی را نیز مصرف نمیکنند.
پیش از این، مطالعات در خصوص گیاهخواری بر کمبودهای مواد مغذی این رژیم غذایی تمرکز داشت، اما مطالعات اخیر بر روی فواید رژیم غذایی بدون گوشت متمرکز شده است. امروز نه تنها همه نیازهای انسان در گیاهان کشف شده است، بلکه نقش گوشت مصرف نکردن در سلامتی و پیشگیری از بسیاری از بیماریها نیز به اثبات رسیده.
البته این به معنای سالم بودن رژیم گیاهخواری در هر صورت نیست. به خصوص اگر به این توجه کنید که برخی غذاها با اینکه منشا حیوانی ندارند اما غذاهای سالمی نیز محسوب نمیشوند. باید چربیهای اشباع شده را با چربیهای دانهها جایگزین کنید و مراقب باشید همه نیازهای بدنتان تامین شود.
البته حتی اگر به طور کامل گیاهخوار نباشید نیز میتوانید با چند تغییر کوچک در رژیم غذاییتان، بسیاری از مزایای گیاهخواری را به دست آورید. کافی است پروتئینهای حیوانی را با پروتئینهای حبوبات و توفو جایگزین کنید.
آیا گیاهخواری شما را از بیماریهای خطرناک، محافظت میکند؟
ممکن است. به طور مشخص گیاهخوارها چربیهای اشباع، چربیهای اشباع نشده و کلسترول کمتری مصرف میکنند و در مقابل رژیم غذایی آنها سرشار از ویتامین c، ویتامین E، فیبر، اسید فولیک، پتاسیم، منیزیم، کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها است که ارتباط مشخصی با بسیاری بیماریها دارند.
بیماریهای قلبی در گیاهخواری
گرچه تحقیقات نشان داده است که گیاهخوارها توده بدنی مناسبی دارند، فشار خون متعادلی دارند و مشکلات قلب و عروقی کمتری پیدا میکنند اما اینکه در دراز مدت چه اتفاقی برای بدنهای آنها رخ میدهد، مشخص نیست. برای مثال مطالعهای که بر روی 76 هزار نفر انجام شد نشان داده که بیماریهای قلبی در افراد گیاهخوار حداقل 25 درصد کمتر است.
البته برخی از مواد غذایی که گیاهخوارها نیز به وفور استفاده میکنند برای بیماریهای قلبی مناسب نیست. به طور مثال کربوهیدراتهای تصفیه شده و نشاستهها همچون سیب زمینی، برنج سفید و محصولات پخته شده با آرد سفید با بالا بردن سریع قند خون، خطر بیماریهای قلبی را افزایش میدهند.
در مقابل اما آجیل و مغزیجات از قلب محافظت میکنند. آجیلها دارای آنتی اکسیدانها، پروتئینهای گیاهی، فیبر، مواد معدنی و اسیدهای چرب سالم هستند. اما در مقابل آجیلها انرژی زیادی در خود ذخیره میکنند و اشتها را نیز بالا میبرند. بر همین اساس باید مصرف آنها نیز محدود باشد.
سرطان
صدها مطالعه نشان میدهد که شاید خوردن سبزیها و میوهها، احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد، شواهدی نیز وجود دارد که نشان میدهد افرادی که میوه و سبزیجات مصرف میکنند، کمتر از دیگر افراد در خانواده خود دچار سرطان میشوند اما اختلاف در این آمار معنادار نیست. به نظر میرسد عوامل دیگری وجود دارند که در این زمینه مهمتر از گیاهخواری باشند. حتی تحقیقات آکسفورد نشان داده کسانی که رژیم غذایی بر اساس ماهی دارند، احتمال ابتلا به سرطان کمتری دارند.
آنچه میتوان در این زمینه با اطمینان گفت این است که اگر گوشت قرمز را از رژیم خود حذف کرده یا آن را بسیار محدود کنید، قطعا احتمال ابتدا به سرطان و بسیاری دیگر از بیماریها را در خود کاهش دادهاید.
دیابت نوع دوم
تحقیقات به روشنی نشان داده است که رژیم غذایی مبتنی بر گیاهخواری خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را در حدود معناداری کاهش میدهد. مطالعات نشان داده است که احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم در گیاهخوارها، در مقابل گوشتخوارها به نصف کاهش مییابد که رقم قابل توجهی است. مطالعه دیگری که بر سلامت زنان تمرکز داشت، همین آمار را در دیابت نوع دوم در میان زنان نشان داد که تاییدی بر این زمینه است.
منبع: health.harvard.edu
انتهای پیام
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/91162/