پایگاه خبری تحلیلی پیام سپاهان

آخرين مطالب

لنست منتشر کرد:

رژیم غذایی «نادرست» حتی از سیگار کشنده‌تر است علمي

رژیم غذایی «نادرست» حتی از سیگار کشنده‌تر است

  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - رژیم غذایی نادرست منجر به مرگ یک نفر از پنج نفر در سراسر جهان می‌شود. این آمار نشان می‌دهد افزایش مرگ و میر در اثر تغذیه نادرست، حتی از مرگ و میر در اثر سیگار کشیدن هم کشنده‌تر است.
به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان و به نقل از"zmescience "، رژیم غذایی نادرست بدتر از بی تحرکی، فقدان خواب و حتی سیگار کشیدن است. بر اساس یک مطالعه بزرگ با مشارکت بیش از 130 دانشمند در 40 کشور، رژیم غذایی نامناسب 22 درصد کل مرگ و میر بزرگسالان در سال 2017 را تشکیل می‌دهد.
کریستوفر موری، مدیر موسسه سلامت متریک و ارزیابی دانشگاه واشنگتن، ایالات متحده آمریکا، می‌گوید: نتایج این تحقیق حاکی از این است که پیروی از یک رژیم غذایی نادرست مسئول مرگ و میر بیشتر از هر عامل خطر دیگری در جهان است و حتی از سیگار کشیدن هم مضرتر است. 
مطابق با این پژوهش، رژیم‌های غذایی مملو از سدیم (نمک بیش از حد) بیشترین مرگ و میر مربوط به رژیم غذایی نادرست را دارد، به دنبال آن کمبود آجیل و عدم مصرف میوه، سبزیجات، فیبر و امگا 3 غذاهای دریایی در رده‌های بعدی قرار دارد. رژیم غذایی ناسالم در سال 2017 باعث مرگ 10.9 میلیون نفر در جهان شده است و بیماری های قلبی و عروقی به عنوان اصلی ترین علت مرگ و به دنبال آن سرطان و دیابت بیشترین آمار مرگ در جهان را به خود اختصاص داده اند.

از 195 کشور جهان، بیشترین میزان مرگ و میر مربوط به رژیم غذایی نادرست در ازبکستان (892 مرگ ناشی از رژیم غذایی در هر 100هزار نفر) است. افغانستان، جزایر مارشال، پاپوآ گینه نو و وانوتو در رتبه های بعدی قرار دارند.
کشورهای با کمترین میزان مرگ و میر مربوط به فرانسه، اسپانیا، ژاپن و آندورا بود. بریتانیا در رتبه 23 (127 مرگ در هر 100هزار نفر) بالاتر از ایرلند (24) و سوئد (25) و ایالات متحده رتبه 43 (171 مرگ در هر 100هزار) پس از رواندا و نیجریه (41 و 42)، چین رتبه 140 (350 مرگ در 100 هزار نفر) و هند 118 (310 مرگ در هر 100 هزار نفر) قرار دارند. کشورهایی که بیشترین میزان مرگ و میر مربوط به رژیم غذایی را دارند، ایالات متحده در رتبه 43 قرار دارد.
جالب است بدانید، کشورهایی که رژیم غذایی مدیترانه دارند، کمترین مرگ و میر ناشی از تغذیه نادرست را به خود اختصاص داده اند. رژیم غذایی مدیترانه ای شامل مصرف سبزیجات، میوه‌ها، آجیل، مغزها، حبوبات، سیبب‌زمینی، غلات کامل، نان‌ها، گیاهان، ادویه‌جات، ماهی، غذاهای دریایی و روغن زیتون خالص استاین نوع تغذیه در کشورهایی همچون، یونان، اسپانیا و فرانسه متداول است.
محققان پس از تحلیل 15 فاکتور رژیم غذایی دریافتند که بیشتر مرگ و میر مربوط به مصرف بیش از حد غذاهای ناسالم همچون چربی های ترانس، نوشابه های شیرین و سطح بالای گوشت قرمز و فرآوری شده است. در حالیکه سدیم، قند و چربی در طول دو دهه گذشته مرکز تمرکز محققان شده اند. ارزیابی ها نشان می دهد که عوامل پیشگیرانه رژیم غذایی عبارتند از مصرف کم سدیم یا مصرف غذاهای سالم مانند میوه، آجیل و دانه ها و سبزیجات. 
موری معتقد است که این مقاله نیازمند مداخلات جامع برای ترویج تولید، توزیع و مصرف غذاهای سالم در ملل مختلف است.
این تحقیق نشان می دهد که رژیم غذایی به صورت آهسته بدن انسان را درگیر می کند. نویسندگان توصیه می کنند که افراد به یک رژیم غذایی متعادل تر غنی از میوه ها و سبزیجات، آجیل و دانه، پروتئین گیاهی و غلات کامل روی بیاورند و از سویی دیگر مصرف نوشیدنی های شیرین، غذاهای فرآوری شده، گوشت قرمز و غذاهای چرب و شور را تا حد امکان کاهش دهند.
یافته های این تحقیق در مجله The Lancet گزارش شده است. 
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

سومین کنفرانس بین‌المللی اینترنت اشیاء در اصفهان آغاز به کار کرد

بودجه طرح های عمرانی دانشگاه ها 25 درصد افزایش یافت

آیا کاج افسردگی می‌آورد؟

نهادینه شدن مراقبت های بهداشت اولیه، نیاز ضروری جامعه

اصفهان معین خوزستان و لرستان در ارائه خدمات بهداشتی است

بررسی هوش هیجانی با پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان

استان اصفهان نیازمند 15 دستگاه شتاب دهنده خطی است

بازار فناوری اطلاعات کشور تا سال 1400 باید 2 برابر شود

فناوری هسته ای،یادآور عزم ملی در توانمندی علمی کشور است

چکاوک هدهدی در زیست بوم تالاب بین المللی گاوخونی مشاهده شد

نصب زنجیره میانی 20 تایی سانتریفیوژ IR6 آغاز شد

دستگاه شتاب دهنده خطی در اصفهان رونمایی شد

رونق تولید بدون سرمایه‌گذاری معنایی ندارد

رژیم غذایی «نادرست» حتی از سیگار کشنده‌تر است

28 کشور در همایش مدرسه و نظریه نمایش جبرها شرکت کردند

زاغ بور در تالاب گاوخونی مشاهده شد

محققان اصفهانی در میان اساتید پراستناد دانشگاه آزاد اسلامی

پوشش همگانی بهداشت؛ برای همه و در همه‌ جا

توسعه علوم زیستی با کتاب "کاربرد سنجش از دور علوم محیطی"

تاثیر مدل واکنش تقاضا در بهینه‌سازی بازار انرژی

بررسی فاکتورهای ژنتیک در بیماران مبتلا به سقط خود به خودی

تاخیر در ابتلا به آرتروز با 10 دقیقه پیاده روی روزانه

اختصاص حقوق یک‌ روز کارکنان دانشگاه آزاد نجف‌آباد به سیل‌زدگان

ساخت ایمپلنت عروق خونی برای کمک به بیماران دیالیز

اسکان بیش از هزار نفر در دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد

رصد سیارات همراه با مقارنه‌های زیبا در نخستین ماه سال 98

تاثیردیابت بارداری مادر بر شرایط تولد نوزاد

مهمترین رویدادهای علمی و فناوری سال 97 اصفهان

یک قلاده پلنگ ایرانی در منطقه عباس آباد نائین مشاهده شد

بیشترین بیماران دیالیزی در استان اصفهان از میان آقایان هستند

170 فناوری در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تجاری سازی شد

تقویم ایرانی مبتنی بر نجوم است

توانمندسازی دانشگاه‌ها با مدیریت دانش

سرپرست بنیاد نخبگان اصفهان منصوب شد

منطقۀ مرکزی ایران الگویی متفاوت از آغاز یکجانشینی دارد

فعالیت 22 مرکز درمانیِ کاشان در نوروز

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان منصوب شد

تاثیر بیان نسبی ژن‌ها در پیشرفت بدخیمی سرطان کولورکتال

با اپلیکیشن سفر کنید

تصمیمات آینده پژوهی فردی نیست

اجتناب از تولید یا کاهش حجم،اصولی ترین راه مدیریت پسماند است

خیران با ورود به علم و فناوری، هزاران شغل ایجاد می کنند

دانشگاه فرهنگیان اصفهان با کمبود امکانات آموزشی و نیرو مواجه است

بیانیه گام دوم انقلاب، رساله علمی و عملی توسعه کشور است

نخستین مرکز آموزش درجه 1 واحد اصفهان به بهره‌برداری می‌رسد

برندگان ماراتن نجومی مسیه 97 معرفی شدند

ساماندهی و اصلاح نظام درآمد هزینه استان ها ضروری است

کم آبی کنونی محدودیتی برای توسعه اردستان نیست

معرفی برگزیدگان "هفتمین جشنواره مخترعان دانشگاه آزاد"

رییس سازمان حفاظت از محیط زیست وارد اردستان شد