پایگاه خبری تحلیلی پیام سپاهان

آخرين مطالب

لنست منتشر کرد:

رژیم غذایی «نادرست» حتی از سیگار کشنده‌تر است علمي

رژیم غذایی «نادرست» حتی از سیگار کشنده‌تر است

  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - رژیم غذایی نادرست منجر به مرگ یک نفر از پنج نفر در سراسر جهان می‌شود. این آمار نشان می‌دهد افزایش مرگ و میر در اثر تغذیه نادرست، حتی از مرگ و میر در اثر سیگار کشیدن هم کشنده‌تر است.
به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان و به نقل از"zmescience "، رژیم غذایی نادرست بدتر از بی تحرکی، فقدان خواب و حتی سیگار کشیدن است. بر اساس یک مطالعه بزرگ با مشارکت بیش از 130 دانشمند در 40 کشور، رژیم غذایی نامناسب 22 درصد کل مرگ و میر بزرگسالان در سال 2017 را تشکیل می‌دهد.
کریستوفر موری، مدیر موسسه سلامت متریک و ارزیابی دانشگاه واشنگتن، ایالات متحده آمریکا، می‌گوید: نتایج این تحقیق حاکی از این است که پیروی از یک رژیم غذایی نادرست مسئول مرگ و میر بیشتر از هر عامل خطر دیگری در جهان است و حتی از سیگار کشیدن هم مضرتر است. 
مطابق با این پژوهش، رژیم‌های غذایی مملو از سدیم (نمک بیش از حد) بیشترین مرگ و میر مربوط به رژیم غذایی نادرست را دارد، به دنبال آن کمبود آجیل و عدم مصرف میوه، سبزیجات، فیبر و امگا 3 غذاهای دریایی در رده‌های بعدی قرار دارد. رژیم غذایی ناسالم در سال 2017 باعث مرگ 10.9 میلیون نفر در جهان شده است و بیماری های قلبی و عروقی به عنوان اصلی ترین علت مرگ و به دنبال آن سرطان و دیابت بیشترین آمار مرگ در جهان را به خود اختصاص داده اند.

از 195 کشور جهان، بیشترین میزان مرگ و میر مربوط به رژیم غذایی نادرست در ازبکستان (892 مرگ ناشی از رژیم غذایی در هر 100هزار نفر) است. افغانستان، جزایر مارشال، پاپوآ گینه نو و وانوتو در رتبه های بعدی قرار دارند.
کشورهای با کمترین میزان مرگ و میر مربوط به فرانسه، اسپانیا، ژاپن و آندورا بود. بریتانیا در رتبه 23 (127 مرگ در هر 100هزار نفر) بالاتر از ایرلند (24) و سوئد (25) و ایالات متحده رتبه 43 (171 مرگ در هر 100هزار) پس از رواندا و نیجریه (41 و 42)، چین رتبه 140 (350 مرگ در 100 هزار نفر) و هند 118 (310 مرگ در هر 100 هزار نفر) قرار دارند. کشورهایی که بیشترین میزان مرگ و میر مربوط به رژیم غذایی را دارند، ایالات متحده در رتبه 43 قرار دارد.
جالب است بدانید، کشورهایی که رژیم غذایی مدیترانه دارند، کمترین مرگ و میر ناشی از تغذیه نادرست را به خود اختصاص داده اند. رژیم غذایی مدیترانه ای شامل مصرف سبزیجات، میوه‌ها، آجیل، مغزها، حبوبات، سیبب‌زمینی، غلات کامل، نان‌ها، گیاهان، ادویه‌جات، ماهی، غذاهای دریایی و روغن زیتون خالص استاین نوع تغذیه در کشورهایی همچون، یونان، اسپانیا و فرانسه متداول است.
محققان پس از تحلیل 15 فاکتور رژیم غذایی دریافتند که بیشتر مرگ و میر مربوط به مصرف بیش از حد غذاهای ناسالم همچون چربی های ترانس، نوشابه های شیرین و سطح بالای گوشت قرمز و فرآوری شده است. در حالیکه سدیم، قند و چربی در طول دو دهه گذشته مرکز تمرکز محققان شده اند. ارزیابی ها نشان می دهد که عوامل پیشگیرانه رژیم غذایی عبارتند از مصرف کم سدیم یا مصرف غذاهای سالم مانند میوه، آجیل و دانه ها و سبزیجات. 
موری معتقد است که این مقاله نیازمند مداخلات جامع برای ترویج تولید، توزیع و مصرف غذاهای سالم در ملل مختلف است.
این تحقیق نشان می دهد که رژیم غذایی به صورت آهسته بدن انسان را درگیر می کند. نویسندگان توصیه می کنند که افراد به یک رژیم غذایی متعادل تر غنی از میوه ها و سبزیجات، آجیل و دانه، پروتئین گیاهی و غلات کامل روی بیاورند و از سویی دیگر مصرف نوشیدنی های شیرین، غذاهای فرآوری شده، گوشت قرمز و غذاهای چرب و شور را تا حد امکان کاهش دهند.
یافته های این تحقیق در مجله The Lancet گزارش شده است. 
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

اصفهان، میزبان جشنواره فرهنگی دانشجو معلمان کشور

برگزاری کارگاه آموزشی «استارتاپ‌های با رشد نمایی» در اصفهان

کاهش علائم افسردگی اعتیاد با درمان مبتنی بر تعهد

اپیدمی تنفسی تهدیدکننده جوامع بشری

بهره‌مندی 152 هزار نفر جمعیت روستایی از منابع پایدار آب

بهبود خواص مواد با کمک ریخته‌گری گریز از مرکز

تجاری سازی فناوری نانو را مدنظر داریم

براساس مقررات وزارت علوم، فعالیت آموزشی شاخص پژوه ممنوع است

باید از پارک علم و فناوری غیاث‌الدین کاشانی با جدیت حمایت کرد

ارزیابی اثرات رقابت‌پذیری بر دگرگونی شبکه شهری

بازدید ستاری از نخستین کارخانه تولید جرثقیل تمام اتوماتیک کشور

دانشگاه اصفهان؛ میزبان همایش ملی شکلات، قهوه و شیرین‌کننده‌های طبیعی

چه عواملی در گرایش زنان به تناسب اندام مؤثر است؟

پذیرش 320 دانشجوی دکتری در واحد نجف آباد

ارائه خدمات پوشش‌دهی با استفاده از دستگاه‌ها و روش‌های مدرن

اعضای شورای صنفی دانشجویان بازوی مشورتی مسئولان هستند

تنوع ژنتیکی نژادهای سیب محلی ایران بر رقم تجاری تاثیرگذار است؟

سرپرست شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان منصوب شد

محققان یک گام به تبدیل گروه‌های خونی نزدیک‌تر شدند

67درصد زباله های الکترونیک قابل بازیافت‌اند

برگزاری آزمون بسندگی زبان در دانشگاه اصفهان

شرکت 2563 نفر در آزمون جامع استانداردهای مهارتی فرهنگ‌وهنر در اصفهان

استفاده صحیح از منابع طبیعی، فرصتی برای اشتغال پایدار

ارزیابی پتانسیل بیابان‌زایی با استفاده از چرخه حیات

آران و بیدگل ١٠٦ هزار هکتار کانون بحران فرسایش بادی دارد

ارائه تسهیلات ویژه به دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد اصفهان

مقابله با بیابان‌زایی با استفاده از پوشش گیاهی مناسب

ایران وارد مرحله تولید دانش فنی صنعت الکترونیک هوانوردی شده است

جذب 50 دانشجوی پسادکتری در دانشگاه اصفهان

تضمین سلامتی تنها با دو ساعت پیاده‌روی هفتگی در طبیعت

توسعه کسب‌وکار با سامانه‌های اینترنتی مکانمند

اثرات سوء بیابان‌زایی بر وضعیت اقتصادی دامداران

کاهش هزینه‌های اسکان در خوابگاه های دانشگاه آزاد نجف آباد

اجرای استراتژی‌های کنترل آلودگی هوا با کمک مدل مصنوعی

تیرماه، آغازگر انقلاب تابستانی خورشید

رفع چالش مدیریت آب با مذاکره و دیپلماسی

تصویر مقصد گردشگری بر نگرش مسافران تاثیر دارد

67 رشته صنایع دستی در کاشان فعال است

اهدای خون قدرت شما را کاهش نمی‌دهد

بسته‌‌بندی‌های قابل بازیافت راهکار کاهش آلودگی‌ پلاستیکی

شرکت های دانش بنیان، عملکرد خوبی در رفع نیازهای داخلی داشتند

آمارهای تکان‌دهنده از کودکان کار در دنیا

لیزر کم‌توان درمان جدید دردهای ارجاعی

رشد باکتری‌های روده کوچک، عامل ابتلا به سندرم پای بی‌قرار

اجرای برنامه درسی پنهان و کاهش گرایش نوجوانان به اعتیاد

داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد در اصفهان 16 درصد کاهش یافت

کاهش 16.27درصدی داوطلبان اصفهانی کنکور ارشد 98

امضای تفاهم نامه وزارت علوم و کشاورزی برای کارورزی

اداره دانشگاه به مدیریت علمی نیاز دارد

اساتید برای دانشجویان وقت بگذارند