ذخیرهسازی آرد با کاهش مصرف نان در ماه رمضان/مبارزه با دلالبازی، راهکار کنترل وضعیت آرد
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان- محمدرضا
خواجه در خصوص تغییر ساعت
نانواییهای اصفهان در ماه رمضان، اظهار کرد: بهطورمعمول نانوایان اصفهان
در سه شیفت صبح، ظهر و شب پخت نان دارند، اما در ایام ماه رمضان، با توجه
به روزهدار بودن و کاهش تعداد مشتریان، شیفت صبح پخت نان حذف میشود.
وی افزود: بهطورمعمول در ماه رمضان
با افت تعداد مشتریان و با کاهش مصرف نان مواجه هستیم و نانوایان از ساعت
10 صبح تا یک بعدازظهر و همچنین از ساعت 4 بعدازظهر تا زمان افطار پخت نان
دارند.
این کارشناس نان تأکید کرد: با کاهش مصرف نان در ماه رمضان به نوعی شاهد ذخیرهسازی آرد خواهیم بود.
وی راهکار کنترل وضعیت آرد در استان
را مبارزه با دلالبازی عنوان کرد و گفت: اختلاف قیمت آرد آزاد با دولتی
حدود 200 هزار تومان است. در حال حاضر یک کیسه آرد دولتی 33 هزار تومان و
یک کیسه آرد آزاد 100 تومان است که البته آرد آزاد در مرز 200 هزار تومان
فروخته میشود.
خواجه پیشنهاد داد: برای مقابله با ایجاد اختلال در توزیع آرد و تأمین نان مردم باید از خروج آرد از استانها جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه از حدود 340 آسیاب
آرد در کشور، 20 آسیاب در استان اصفهان فعالیت دارند، تصریح کرد: در حالی
که کمبود آرد در کشور داریم، آسیابهای اصفهان با 60 درصد ظرفیت خود تولید
میکنند و دلیل آن نبود گندم کافی در کشور است.
به گفته نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان، میزان مصرف آرد در استان اصفهان حدود 300 هزار کیسه آرد در ماه است.
وی با بیان اینکه به دنبال سیل
اخیر، حداقل 50 درصد تولید گندم دو استان گلستان و خوزستان کاهش یافت،
اظهار کرد: متاسفانه دلالان، آرد و گندم را از اصفهان و یا شهرهای دیگر
خریداری و برای سودآوری لب مرز با قیمت بالا میفروشند.
خواجه با اعتقاد بر اینکه به اندازه
کافی آرد و گندم در کشور موجود است، تصریح کرد: به دلیل خروج خارج از شبکه
آرد توسط دلالان به کشورهای همسایه، اکنون بر بیثباتی بازار دامن زده شده
است.
وی در خصوص گرانی نان در این شرایط،
اظهار کرد: در حال حاضر نرخ دستمزد کارگران نانوایان افزایش یافته، همچنین
نرخ بیمه نانوایان 50 درصد نسبت به پارسال گران شده است، از سوی دیگر نرخ
مخمر نانواییها به عنوان جایگزین جوششیرین حدود 100 درصد افزایش یافته
است.
این کارشناس نان با بیان اینکه
پیشازاین یک کیسه مخمر 110 تومان بود که اکنون به 210 تومان افزایش یافته
است، افزود: به دلیل کمبود مخمر در برخی استانها حتی تا نرخ 300 هزار
تومان نیز فروخته میشود.
وی علت کمبود مخمر در کشور را
صادرات به عراق و همچنین سیل اخیر خوزستان عنوان کرد و گفت: مجتمع نیشکر
هفتتپه تولیدکننده بخشی از مواد اولیه است که در سیل اخیر، بخشی از این
مجموعه آسیب دید که این موجب کمبود ملات بهعنوان مواد اولیه مخمر شده
است.
خواجه تصریح کرد: در صورت کمبود و افزایش قیمت مخمر نان احتمال لغزش نانوایان در استفاده دوباره از جوششیرین وجود دارد.
-
سه شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲:۲۳:۵۵ PM
-
۱۸۱ بازديد
-
ایسنا
-
محمدرضا خواجه
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/96498/