پیام سپاهان
مدیر کل دفتر برنامه ریزی و مدیریت توسعه شهری کشور:
صیانت از میراث فرهنگی به شهرداری‌ها واگذار شود
چهارشنبه 29 خرداد 1398 - 16:30:23
پیام سپاهان - مدیر کل دفتر برنامه ریزی و مدیریت توسعه شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور گفت: امور مربوط به صیانت از میراث فرهنگی باید در اختیار شهرداری‌ها قرار گیرد و شهرداری‌ها باید سند توسعه گردشگری را در نظر بگیرند.
به گزارش خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان، مجید عبداللهی امروز (چهارشنبه) در اجلاس روسای کمیسیون های گردشکری کلانشهرها و مراکز استان های کشور، اظهار کرد: پانزدهم تیرماه یک توافق ملی بین وزیر کشور و رئیس میراث فرهنگی امضا خواهیم کرد که بدون شک توسعه گردشگری را در پی خواهد داشت. 
وی با بیان اینکه برای امور بین المللی مرجع ملی داریم، گفت: در میراث فرهنگی مرجع ملی میراث است، اما آیین نامه ای در دولت داریم که این کار مشارکتی انجام شود پس مسئله معرفی در صنایع دستی و ترویج آن مهم است.
عبداللهی با بیان اینکه قدم هایی برای توسعه گردشگری برداشته ایم، گفت: خانواده مدیریت شهری در ایران بیش از 100 هزار نفر است. 1284 شهرداری، 1300 شهر و 37 هزار دهیاری داریم که جمع خانواده گردشگری بیش از 500 هزار نفر می شود. 
مدیر کل دفتر برنامه ریزی و مدیریت توسعه شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با بیان اینکه امور ملی را باید از امور محلی تفکیک کنیم، گفت: امور محلی برخی تصدی گری و برخی تولی‌گری هستند. برای مثال ثبت احوال حاکمیتی است، اما تمام آمورش تصدی‌گری است. بنابراین اگر امور ملی را با امور محلی تفکیک کنیم موفق می شویم. 
عبداللهی ادامه داد: 1230 شهر در کشور زیر 100 هزار نفر جمعیت دارند پس وقتی یک درصد از شهرهای ایران 37 درصد جمعیت شهری را دارند نمی توانند پیشتاز توسعه باشند. بنابراین طیف بندی شهرها را باید مورد توجه قرار دهیم. 
وی با بیان اینکه در وزارت کشور 500 روستا را به عنوان مقصد هدف گردشگری تعیین کردیم، گفت: ظرفیت امور مربوط به میراث فرهنگی در گردشگری وجود دارد. دو ظرفیت در قانون وجود دارد و 44 سازمان فرهنگی اجتماعی در کشور داریم که اساس نامه آنها تصویب شده است. 
مدیر کل دفتر برنامه ریزی و مدیریت توسعه شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور ادامه داد: امور مربوط به صیانت از میراث فرهنگی باید در اختیار شهرداری‌ها قرار گیرد و شهرداری‌ها باید سند توسعه گردشگری را در نظر بگیرند.
عبداللهی گفت: سال 1396 دولت سند آسیب شناسی مدیریت فرهنگی و اجتماعی کلانشهرها را در هفت بند تصویب کرد. 
وی گفت: میراث فرهنگی ملموس و ناملموس را شهرداری ها و شوراها معرفی کنند البته این نکته که سندهای بالادستی مانع هستند درست است. 
مدیر کل دفتر برنامه ریزی و مدیریت توسعه شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور ادامه داد: نباید به دنبال قانون مدیریت شهری برویم، چرا که قانون جامع مدیریت شهری وجود دارد، اما ضمانت اجرایی آن مهم است و باید به درستی اجرا شود.
عبداللهی خاطرنشان کرد: تجربه خوبی در اصفهان در حوزه برندینگ وجود دارد و باید به این نکته توجه کنیم که همه جا دولت نمی تواند کار کند دولت فقط باید شرایط را تسهیل و زیرساخت ها را فراهم کند اما گر بخواهیم ببینیم چه کسی متولی است باید مسئولیت ها را به شهرداری‌ها واگذار کنیم و مردم را در بسیاری از امور مشارکت دهیم. 
کد خبرنگار: 13040
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/101176/صیانت-از-میراث-فرهنگی-به-شهرداری‌ها-واگذار-شود
بستن   چاپ