پیام سپاهان
دبیر شورای عالی داوری قوه قضائیه:
داوران بازوی فعال قوه قضائیه هستند
چهارشنبه 5 تير 1398 - 18:04:47
پیام سپاهان - اصفهان - دبیر شورای عالی داوری قوه قضائیه گفت: دیدگاه جدید قوه قضائیه این است که مشکلات مطرح در پرونده‌های قضائی با میانجی‌گری رفع شود و بر این اساس داوران باید بازوی فعال قوه قضائیه باشند.

به گزارش خبرنگار مهر ، رضا پرتوی زاده در یازدهمین دوره آموزش داوری پرونده های قضایی در اصفهان با اشاره به اینکه بسیاری از مردم در طول زندگی خود درگیر مباحث دادگاهی می‌شوند، اظهار داشت: دیدگاه جدید قوه قضائیه این است که مشکلات مطرح در پرونده‌های قضائی با میانجیگری حل شود و با توجه به اینکه بازوی فعال قوه قضائیه داوران هستند باید در توانمند سازی آنها توسط برگزاری دوره‌های تخصصی همت گمارد.
وی بیان داشت: داوری هم‌مثل وکالت در حال تخصصی شدن است و قوه قضائیه با توجه به آموزش‌های ارائه شده به بازنشستگان این قوه و وکلا، مجوز میانجی‌گری می‌دهند که به زودی تابلوی این موسسات‌را در شهرها خواهیم‌دید، پس باید کمک کنیم این نگاه و خواست قوه قضائیه را به شکلی مطلوب تأمین کنیم.
85 درصد از وکلا از اصول داوری بی اطلاع هستند
دبیر شورای عالی داوری قوه قضائیه با اشاره به اینکه 85 درصد از وکلا از اصول داوری بی اطلاع هستند، گفت: موضوع حائز اهمیت اشتیاق وکلا به آموزش امور داوری است و به همین دلیل شورای عالی داوری از دوستانی که در این ارتباط شروع به آموزش خواهند کرد دفاع می‌کند.
پرتوی زاده در رابطه با اطاله دادرسی در دادسراهای استان و کشور گفت: 70 درصد از پرونده‌های موجود در دادسراهای استان ما منشأ ملکی دارد و اگر مبانی قراردادها را با اتکا بر امور داوری تنظیم کنیم و اتحادیه‌های املاک نیز از آن تبعیت کنند، از تعدد پرونده‌ها کاسته خواهد شد.
وی افزود: به صورت میانگین قضات ما روزانه باید ٤5 دقیقه برای بررسی هر مورد حقوقی صرف کنند، یعنی طرفین دعوا زمانی کمتر از نیم ساعت فرصت حضور و طرح دعوا در محضر قاضی را دارند که بدون گمان این زمان بسیار کم و محدود است اما چون فضای داوری دارای این محدودیت‌ها نیست و داوران فراغ خاطر بیشتری دارد، روند رسیدگی به دعاوی بهتر صورت می‌گیرد.
دبیر شورای عالی داوری قوه قضائیه تصریح کرد: داور می‌تواند بدون تجهیزات آئین دادرسی و در هر مکانی به جریان دعوا رسیدگی کند، به عبارت دیگر در داوری کیفیت رسیدگی به موضوع بالا است و محدودیت زمانی وجود ندارد چراکه داور در هر زمان و مکان می‌تواند به داوری بپردازد، اما در دادگاه بخاطر کم بودن زمان به شکلی که باید فرصت رسیدگی به پرونده‌ها وجود ندارد.
وی ادامه داد: به همین دلیل اعتقاد داریم که داوری با خلق و خوی مردم ایران هماهنگی دارد چراکه شکل کدخدا منشی دارد و داور نمی‌گذارد ازدحام‌پرونده در دستگاه قضائی ایجاد شود.
پرتوی زاده ابراز داشت: وکلایی‌که داوری بلد هستند نباید افراد درگیر یک پرونده را به خاطر دریافت حق الوکاله بیشتر به سمت دادگستری هدایت کنند بلکه لازم است با حق الوکاله کمتر موارد بیشتری از پرونده ها را داوری کنند.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/102002/داوران-بازوی-فعال-قوه-قضائیه-هستند
بستن   چاپ