پیام سپاهان
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تاکید کرد:
لزوم آشنایی پژوهشگران کشور با صندوق حمایت از پژوهشگران
چهارشنبه 19 تير 1398 - 17:29:40
پیام سپاهان - رئیس صندوق حمایت ازپژوهشگران و فناوران کشور، گفت: همچنان بیش از 50 درصد طرح های پژوهشی ارسال شده به صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران از دانشگاه های تهران است و باید تمام محققان و پژوهشگران کشور با صندوق و حمایت های آن آشنا شوند.
به گزارش خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان،ایمان افتخاری، امروز (چهارشنبه) در نشست امضای تفاهم نامه دانشگاه اصفهان با صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، اظهار کرد: صندوق از سال 82 با هدف تاثیرگذاری و حمایت از پژوهش های کیفی و برداشتن موانع پیش روی محققان کشور مشغول به کار است.
وی افزود: ماموریت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، توانمند سازی و حمایت از طرح های پژوهشی به منظور تولید دانش و فناوری راهبردی است، در نظر داریم صندوق نهادی پیش‌رو با موثرترین نقش در جهت پیشتازی ایران در تولید علم و فناوری باشد.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور گفت: در این راستا در پنج سال اخیر بیش از 15 هزار درخواست پژوهشی برای طرح های پژوهشی به صندوق وارد شده که یک سوم آنها مورد حمایت قرار گرفته اند. 
سقف حمایت صندوق از طرح های پژوهشی 30 میلیون تومان است
افتخاری با بیان اینکه طرح های پژوهشی بزرگترین برنامه صندوق از نظر ابعاد است، گفت: متوسط حمایت های صندوق از طرح های پژوهشی بین 15 تا 30 میلیون تومان است که در تلاش هستیم طرح های بزرگتر با ساز و کار حمایتی بیشتر تصویب شود. 
وی افزود: عمده برنامه های حمایتی فعال صندوق شامل حمایت از طرح پژوهشی، دوره پسادکتری، طرح بین المللی رساله دکتری کرسی های پژوهشی و گرنتهای پژوهشی و همایش ها است که حمایت از دوره های پسادکتری از موفق ترین برمانه های حمایتی صندوق است.
رئیس صندوق حمایت ازپژوهشگران و فناوران کشور در خصوص روند حمایت صندوق از محققان تصریح کرد: فرایند حمایت در صندوق باید از طریق سامانه درخواست صندوق ثبت شود و در مرحله بعدی غربالگری و داوری طرح ها انجام و در نهایت نتایج داوری به کارگروه تخصصی ارائه می شود و طرح مورد حمایت قرار می گیرد.
افتخاری افزود: 200 نفر از اساتید برتر در 22 کارگروه تخصصی طرح های ارسالی به صندوق را بررسی می کنند. 
رئیس صندوق حمایت ازپژوهشگران و فناوران کشور گفت: تعداد قابل توجهی از برنامه های جدید برای صندوق در حال تامین بودجه هستند. همچنین حمایت از طرح های پژوهشی در حال حاضر کوچک است و امیدواریم به سمت گرنت های بزرگتر پیش برویم.
وی افزود: محققان و پژوهشگران باید بدانند قرار نیست تمام طرح تحت پوشش صندوق باشد.با این حال امیدواریم بتوانیم سقف حمایت را تا 100میلیون افزایش دهیم.
حمایت از پژوهش های نیاز محور و اولیویت محور
افتخاری گفت: توجه ویژه به طراحان جوان و بانوان و تنوع جغرافیایی از دیگر برنامه های جدید صندوق است. همچنین در علوم انسانی و علوم پایه از پژوهش‌های نیاز محور و اولویت محور ویژه حمایت می‌کنیم. در نظر داریم تفاوت رشته ها دیده شود و باهم مقایسه نشوند.
وی درخصوص شیوه های حمایت صندوق، گفت: حمایت های صندوق از دو مسیر مستقل بین صندوق و پژوهشگر و یا از طریق تفاهم نامه با دانشگاه انجام می‌شود. طرح های پژوهشی رساله دکتری و پسادکتری در این قالب قرار دارند. 
افتخاری در خصوص آمار طرح های رسیده به صندوق گفت: درمجموع در تفاهم نامه های با دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم،744 طرح پژوهشی، 900 پسا دکتری و 120 رساله دکتری پوشش داده شده است و در تفاهم نامه با وزارت بهداشت نیز 300 طرح پژوهشی، 320 پسادکتری و 330 رساله دکتری پوشش داده شده است.
وی ادامه داد: تعداد طرح پژوهشی از 93 تا 97 در تمام حوزه ها 2.5 الی 3 برابر شده است، با این حال همچنان بیش از 50 درصد طرح ها از دانشگاه های تهران است و باید تمام محققان و پژوهشگران کشور با صندوق و حمایت های آن آشنا شوند. اصفهان بیشتر از استان های یگر طرح های ارسالی داشته است.
به گزارش ایسنا، نشست تدوین مفاد جدید تفاهم نامه همکاری دانشگاه اصفهان با صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با حضور ایمان افتخاری- رییس صندوق، رئیس دانشگاه اصفهان و اعضای شورای پژوهشی دانشگاه شامل معاونان پژوهشی و مدیران کل حوزه پژوهش و روسای دانشکده‌ها و برخی اعضای هیئت علمی دانشگاه در دانشگاه اصفهان برگزار شد. در این نشست مفاد جدیدی به تفاهم نامه اضافه شد.
کد خبرنگار:13037
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/103059/لزوم-آشنایی-پژوهشگران-کشور-با-صندوق-حمایت-از-پژوهشگران
بستن   چاپ