پیام سپاهان
سرمایه گذاری کلید موفقیت فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا
چهارشنبه 23 مرداد 1398 - 09:43:59
پیام سپاهان - اصفهان- کلید موفقیت فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا، سرمایه گذاری و حرفه ای گری است که شماری از تیم های این منطقه با اتخاذ چنین راهبردی به موفقیت ها دست یافتند.

باز هم قصه ها تکراری از حذف تیم های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا ، که این بار قرعه به نام تیم ذوب آهن افتاد که با حضور منصوریان تا مرحله ای نتایج خوبی حاصل شد ولی در عین ناباوری و بر اثر اشتباهات فردی بازیکنان در بازی برگشت مرحله یک هشتم نهایی از نماینده عربستان الاتحاد عربستان شکست خود تا باز هم این سریال تکراری در لیگ این قاره رقم بخورد، لیگی که نمایندگان ایران برای آخرین بار در سال 71 توانست توسط تیم پاس تهران که دیگر اسمی از آن نمانده است با هدایت فیروز کریمی و با گلزنی محسن گروسی در آن دوره باز هم نماینده عربستان الشباب را شکست دهد و قهرمان آسیا شود.
27 سال از آخرین قهرمانی یک تیم ایرانی در لیگ آسیا می گذارد و از آن زمان تا کنون دیگر نمایندگان ایران در این رقابت ها توفیقی نیافتند.
با این حال در میان تیم های ایرانی تیم فوتبال سپاهان در لیگ قهرمانان آسیا 2007 ، تیم فوتبال ذوب آهن در لیگ قهرمانان آسیا 2010 و تیم فوتبال پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا 2018 موفق شدند به فینال راه یابند ولی در نهایت بازهم بازنده، تیم های ایران بودند و به مقام نایب قهرمانی این مسابقات بسنده کردند.
از سری مسابقات جام باشگاه‌های آسیا که قبل از لیگ قهرمانان آسیا با آن نام برگزار می شد، از ایران تیم (استقلال تهران) 2 بار در فصل‌های 1970 و 91–1990 به مقام قهرمانی و 2 بار در فصل‌های 1991 و 99–1998 به مقام نایب قهرمانی دست یافت. همچنین تیم پاس در فصل 93–1992 به مقام قهرمانی جام باشگاه‌های آسیا دست یافت.
به گفته کارشناسان امر ناکامی تیم های ایرانی در آسیا علل و عواملی دارد که مهتمرین آن تفاوت در عیار فوتبال ایران و تیم های عربی و آسیایی شرقی همچون ژاپن و کره جنوبی است.
تیم های که بودجه آنها چندین ده برابر تیم های ایرانی است و با سرمایه گذاری روی فوتبال پایه باشگاه خود و جذب مربیان و بازیکنان بزرگ با پول های هنگفت در فوتبال آسیا حکمرانی می کنند.
باشگاه های عربی به خصوص عربستانی و اماراتی با ثروتی که دارند از هر کجای دنیا می توانند بازیکن و یا مربی دلخواه خود را جذب کنند و در باشگاه خود سرمایه گذاری کنند، نگاه حرفه ای به فوتبال ، جذب حامی مالی ، تماشاگر، پخش های تلوزیونی و همه همه برای این باشگاه ها در آمدزا می شود، باشگاه هایی که حتی مساحتشان به اندازه یکی از کوچکترین استان کشور ما نمی شود.
با این حال در این رقابت ها تیم‌های کره‌ای با 11 قهرمانی، تیم‌های ژاپنی با 7 قهرمانی از شرق آسیا و تیم‌های عربستانی با 4 قهرمانی نشان دهنده تفاوت فوتبال باشگاهی ایران و آسیاست هر چند در دیدارهای لیگ قهرمانان آسیا در ایران پرتماشاگرترین دیدارهاست و از این حیث حتی در جهان هم رکورد دار هسیتم ولی از نظر تاکتیک پذیری و نگاه حرفه ای چه سخت افزاری و چه نرم افرازی فوتبال ایران با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کند که این خود نیازمند یک راهبرد کلان و حرفه ای است که باید با تعامل و همکاری همه بخش ها به خصوص فدراسیون فوتبال و باشگاه های ایرانی حل شود.
نمی توان نادیده گرفت که علیرضا منصوریان با هوشیاری و تلاشی که داشت توانست نماینده ایران را تا این مرحله از رقابت ها بالا ببرد ولی مگر می شود با اگر ها و لحظه های منحصر و چاشنی شانس در فوتبال کار را ادامه داد و موفق شد که خود عجیب خواهد بود.
منصوریان بعد از این دیدار در نشست خبری با بیان این که بازیکنانم در این دیدار همه تلاش خود را برای پیروزی کردند، افزود: دریافت گل اول سورپرایز شدیم و در ادامه موفق بودیم ولی گل دوم الاتحاد شلیکی به قلب ما بود که بهترین گلرهای دنیا هم از این دست اشتباهات می کنند و ما پشت انتخابمان به عنوان دروازه‌بان اول می ایستیم، او در نیمه اول عملکرد خوبی داشت.
وی گفت: اگر در این بازی کمی خوش شانس بودیم حتی می توانسیم پیروز میدان باشیم.
عدم موفقیت تیم های ایران در لیگ قهرمانان آسیا خود نیازمند یک راهبرد کلان و ارائه راهکارهای علمی و عملی است که چرا تیم های ایرانی چاشنی شانس را به عنوان تنها گزینه صعود عنوان می کند و به فرض پیروزی ذوب آهن آیا در مقابل دیگر تیم عربستانی در مرحله بعدی ذوب آهن می توانست موفق ظاهر شود.
سرمایه گذاری در فوتبال، حرفه ای گری، توجه به فوتبال پایه، نگاه حرفه ای مدیران، بازیکن سازی،تاکتیک پذیری ، علمی شدن فوتبال و آموزش و فاکتورهای دیگر از جمله باشگاه داری حرفه ای همه و همه از عواملی هستند که چاشنی شانس می تواند آخرین مرحله این گزینه ها باشد.
حال با این توصیف در لیگ 2020 ایران چهار نماینده در این رقابت ها دارد که می توانند با نگاه عمیق تر و حرفه ای تر در این راستا قدم بردارند.
در لیگ قهرمانان آسیا که از سال در سال 2002 از ادغام جام باشگاه‌های آسیا و جام برندگان آسیا به وجود آمد در مجموع 32 تیم در دور مقدماتی این رقابت با هم مسابقه می‌دهند.
در این رقابت ها باشگاه‌هایی از لیگ‌های قدرتمند کشورهای آسیایی به صورت مستقیم در این مسابقات سهمیه دارند و باشگاه هایی که لیگ هایی ضعیف تری دارند نمایندگانشان با برگزاری یک دیدار پلی آف سهمیه حضور در رقابت‌ها را به دست می آورند،قهرمان لیگ قهرمانان آسیا سهمیه حضور در جام باشگاه‌های فوتبال جهان را خواهد داشت.
در لیگ قهرمانان آسیا می توان از پوهانگ استیلرزکره جنوبی با سه قهرمانی یکی از موفق ترین تیم های این رقابت ها عنوان کرد.
با این حال در این رقابت ها تیم‌های کره‌ای با 11 قهرمانی، تیم‌های ژاپنی با 7 قهرمانی، تیم‌های عربستانی با 4 قهرمانی و تیم‌های ایرانی و چینی نیز هرکدام با 3 قهرمانی، بیشترین قهرمانی در لیگ قهرمانان و جام باشگاه‌ها را از آن خود کردند.
نمایندگان ایران در این رقابت ها یعنی تیم های استقلال، پاس، سپاهان، ذوب‌آهن و پرسپولیس تا کنون 8 مرتبه به فینال این رقابت ها آسیا راه یافتند.
/6026/8114

http://www.sepahannews.ir/fa/News/107377/سرمایه-گذاری-کلید-موفقیت-فوتبال-ایران-در-لیگ-قهرمانان-آسیا
بستن   چاپ