پیام سپاهان
دیپلماسی علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه اصفهان در ترکیه
شنبه 4 آذر 1396 - 11:23:31 AM
ایسنا - علمی و آموزشی
سپاهان نیوز - دانشجویان گروه علوم‌سیاسی دانشگاه اصفهان به سرپرستی دكتر علی امیدی،استاد روابط بین الملل به مدت یك هفته در دانشگاه "مرمره" استانبول حضور یافتند.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه اصفهان، دانشگاه مرمره یكی از مهم ترین دانشگاه های تركیه با 3 هزار عضو هیئت علمی و 80 هزار دانشجو در زمره یكی از بزرگترین دانشگاه‌های جهان قرار دارد. 
هیئت اعزامی دانشگاه اصفهان متشكل از دانشجویان برتر مقطع تحصیلات تكمیلی گروه علوم سیاسی بوده که در كنفرانس علمی برگزار‌شده در دانشگاه مرمره تحت عنوان «روابط ایران و ترکیه» به ارایه دیدگاه‌های خود در مورد روابط دو کشور در پرتو تحولات نوین منطقه ای پرداختند و در حاشیه كنفرانس نیز در قالب گفتگوهای دوجانبه به راهكارهای توسعه و تعمیق همكاری‌های علمی میان دانشگاه اصفهان و دانشگاه‌های تركیه به تبادل نظر پرداختند. 
دكتر امیدی در این كنفرانس به تحلیل ابعاد و پتانسیل‌های روابط دو کشور پرداخت. استاد روابط بین الملل دانشگاه اصفهان ضمن معرفی اشتراکات فرهنگی وسیع میان دو کشور بر ضرورت توسعه روابط فرهنگ محور تأکید کرد. 
در ادامه آزیتا صالحی، دانشجوی کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان در سخنرانی خود تحت عنوان «دریچه‌ای نوین به دیپلماسی و گفتگوی بین تمدن‌ها در جهان از دیدگاه مولانا» ضمن مطرح کردن یکی از مفاهیم مثنوی معنوی (پیام یگانگی و پیوند در جهان هستی) و تحلیل ارتباط آن با مشکلات سیاسی دنیای امروز، بر ضرورت تحقق فصلی نوین در ارتباطات بین‌الملل و گفت‌وگوی میان تمدن‌ها اشاره کرد. 
همچنین مریم قربانی، دانشجوی دکترای علوم سیاسی دانشگاه اصفهان نیز طی سخنرانی تحت عنوان «همه‌پرسی استقلال کردستان عراق و امنیت منطقه‌ای ایران و ترکیه» که به زبان ترکی استانبولی ارایه شد، به موضوع همه‌پرسی استقلال کردستان عراق و پیامدهای سیاسی-امنیتی آن برای کشورهای منطقه از جمله ایران و ترکیه پرداخت و راهبردهایی که دو کشور برای حفظ امنیت منطقه در پیش گرفته‌اند را مورد بررسی قرار داد. 
در پایان پنل اول، سعید سلیمان‌زاده، دانش آموخته كارشناسى ارشد روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان به تجزیه و تحلیل «روابط ایران و آمریکا در دوران پسابرجام» پرداخت و مؤلفه ایران‌ هراسی در سیاست‌خارجی ترامپ را به عنوان مانعی جدی برای کارآمدی برجام معرفی کرد. سلیمان‌زاده در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان، به پرسش‌های متعدد حضار در خصوص سیاست‌خارجی جمهوری اسلامی ایران پاسخ داد و در پنل دوم نیز به عنوان سخنران اصلی، در خصوص «سیاست خارجی جدید آمریکا و تأثیر آن بر روابط ایران و ترکیه» به معرفی دیدگاه‌های دو طرف پرداخت.
در ادامه این سفر اعضای تیم علمی دانشگاه اصفهان در كلاس‌های مقاطع گوناگون دانشكده علوم‌سیاسی دانشگاه مرمره حضور یافتند و ضمن آشنایی با نحوه تدریس دروس مختلف، با اساتید و دانشجویان این دانشكده به بحث و گفتگو پرداختند. احمد کاظم‌زاده و احسان فلاحی، دانشجویان دکترای روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان در رابطه با شیوه‌های تدریس و سرفصل‌های آموزشی با دانشجویان دکتری و اساتید گروه علوم‌سیاسی دانشگاه مرمره تبادل نظر و مزایا و معایب شیوه‌های تدریس دروس مختلف را مورد‌ ارزیابی قرار دادند. 
همچنین دكتر علی امیدی در چارچوب دیپلماسی علمی دانشگاه اصفهان با پروفسور «رجب بوزالگان»، معاون رییس دانشگاه مرمره و رییس دانشكده علوم‌سیاسی این دانشگاه دیدار کردند. از مهم ترین دستاوردهای این سفر، فراهم شدن مقدمات امضای سند همكاری میان رؤسای دو دانشگاه است كه در آینده نزدیك صورت می‌گیرد. 
حضور در كنسولگری جمهوری اسلامی ایران و دیدار با سركنسول و رایزن فرهنگی ‌ایران در استانبول از دیگر ابعاد این سفر بود. اسدزاده، سركنسول ایران در استانبول در مراسم استقبال از تیم علمی دانشگاه اصفهان ضمن ضروری خواندن این سفرها، بر لزوم هماهنگی دانشگاه ها و مراكز علمی با وزارت امور خارجه تاكید كرد و آن را باعث افزایش بازدهی این سفرها در قالب دیپلماسی عمومی ‌ایران دانست. 
عبدالرضا راشد، رایزن فرهنگی ‌ایران در تركیه نیز با اشاره به نقش‌سازنده سفرهای علمی در تقویت دیپلماسی عمومی و فرهنگی كشور، افزایش هدفمند این سفرها را عاملی مهم در پیشبرد اهداف سیاست خارجی کشور خواند. در پایان نیز از حمایت های بی‌شائبه دكتر امیر رحیمی، معاون پژوهشی دانشگاه اصفهان و دكتر ارهان دوگان از دانشگاه مرمره برای تحقق این سفر تقدیر به عمل آمد.
1445953973591_telisna3.jpg
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/13358/دیپلماسی-علمی-گروه-علوم-سیاسی-دانشگاه-اصفهان-در-ترکیه
بستن   چاپ