پیام سپاهان
سرزمين هزار چشمه ؛ فرصتي براي سرمايه‌گذاري
پنجشنبه 6 آذر 1393 - 9:15:09 AM
ايسنا
fiogf49gjkf0d
بنا به گفته مسؤلان و کارشناسان منابع طبيعي و محيط زيست، برخي از گونه‌هاي جانوري و گياهي موجود در اين شهرستان، جزو گونه‌هاي نادر به شمار مي‌روند. وجود هزاران چشمه و بيش از 20 آبشار دائم و فصلي و چندين رودخانه خروشان دليل محکمي است که دوستداران محيط زيست به اين شهرستان لقب "سرزمين هزار چشمه" داده‌اند.

علاوه بر مکان‌ها و بناهاي تاريخي متعدد برجاي مانده از دوره‌هاي مختلف تاريخي از جمله ساسانيان و هخامنشيان، جاذبه‌ها و مناطق متنوع گردشگري بسياري نيز در اين شهرستان وجود دارد که بخش قابل توجه آن از نظر زيبايي و تنوع در سطح کشور بي‌نظير و منحصر به فرد هستند.

 بناهاي تاريخي نظير قلعه سنگي، آسياب‌هاي آبي، غارهاي دست کنده و تپه‌هاي باستاني و مکان‌هاي طبيعي هم‌چون چشمه ناز ونک، غار دنگزلو، چشمه بابا زرنگ کمه، چالغفا، آب ملخ و آبشارهاي سميرم، خفر، تقرچه، بي بي سيدان و روستاهاي تاريخي خفر و سيور تنها اندکي از بسيار مناطق تاريخي و گردشگري اين شهرستان به شمار مي‌روند که از بين 100 منطقه گردشگري اين شهرستان 9 منطقه در سفر استاني رييس جمهور در دولت نهم به سميرم به عنوان مناطق نمونه گردشگري به تصويب رسيدند.

 مناطق گردشگري سميرم در سال ميزبان مسافران و گردشگران زيادي از نقاط مختلف کشور است. اين در حالي است که در کنار زيبايي‌هاي طبيعي، کيفيت و تنوع صنايع دستي اين شهرستان نيز از جمله نمد، گليم، گبه و جاجيم‌هاي دستباف بيش از هر چيز نظر گردشگران را به خود جلب کرده است.

سميرم يکي از قطب‌هاي مهم کشاورزي در کشور نيز محسوب مي‌شود، به طوري که يکي از توليدکنندگان بزرگ سيب درختي در کشور است و سالانه بخش قابل توجهي از محصول اين شهرستان علاوه بر توزيع در بازارهاي داخلي به کشورهاي اروپايي و حاشيه خليج فارس نيز صادر مي‌شود، هم‌چنين اين شهرستان همه ساله در فصل ييلاق، ميزبان بيش از پنج هزار خانوار عشاير ايل قشقايي است.

ميزان ورود گردشگران و مسافران به اين شهرستان در فصل‌هاي مختلف سال به ويژه در بهار و تابستان در حد قابل توجهي است، اما مناطق تاريخي و گردشگري سميرم از قابليت‌هاي فراواني براي توسعه و جذب ميزان بيشتري از گردشگران داخلي و خارجي برخوردار است، ولي متأسفانه از اين ظرفيت‌ها و قابليت‌ها به صورت اساسي و پايدار استفاده نشده است، اين در حالي است که با استفاده بهينه از ظرفيت‌هاي گردشگري و سرمايه گذاري‌هاي کلان، اين شهرستان را مي‌توان به يکي از قطب‌هاي مهم واصلي گردشگري کشور تبديل کرد.

متأسفانه به دليل نبود سند چشم انداز توسعه گردشگري، کمبود اعتبارات عمراني تخصيص يافته، فراهم نبودن زيرساخت‌هاي لازم، اهمال کاري، ضعف مديريتي، بي توجهي برخي مسوولان در سال‌هاي اخير و هم‌چنين تاسيس دور هنگام اداره ميراث فرهنگي در سميرم ( اداره ميراث فرهنگي و گردشگري از سال 88 در سميرم راه اندازي شد)، اين مهم آن گونه که بايد و شايد تحقق پيدا نکرده است.

در سال‌هاي اخير تا حدودي زيرساخت‌ها و زمينه‌هاي اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي لازم براي سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در مناطق گردشگري اين شهرستان فراهم  و امنيت سرمايه‌گذاري در اين شهرستان نيز تضمين شده است، زيرا در زمينه کشاورزي برخي سرمايه‌گذاران غيربومي سال‌ها است که ميلياردها تومان در اين شهرستان سرمايه‌گذاري کرده‌اند و به دليل بازدهي مناسبي که سرمايه‌گذاري آن‌ها داشته، هم‌چنان نيز فعاليت‌هاي خود را توسعه مي‌دهند.

در زمينه گردشگري نيز در دو سال اخير شاهد حضور چندين سرمايه‌گذار بخش خصوصي در اين شهرستان هستيم که قرار است در آينده‌اي نزديک برنامه‌ريزي‌ها و طرح‌هاي مطالعاتي خود در زمينه گردشگري را با ايجاد يک "دهکده بين‌المللي گردشگري" عملياتي کنند.

جاذبه‌ها و مناطق طبيعي و گردشگري اين شهرستان که برخي از آن‌ها هم‌چنان ناشناخته باقي مانده است، مي‌تواند فرصت مناسبي براي سرمايه‌گذاري‌هاي هرچه بيشتر بخش خصوصي باشد، زيرا سرمايه‌گذاري در مناطق گردشگري اين شهرستان ضمن اينکه براي سرمايه‌گذار، بازدهي مناسب و قابل قبولي به همراه دارد در پيشرفت و توسعه پايدار سميرم نيز تأثير بسزايي خواهد داشت.

 مردم شهرستان سميرم نيز از وجود سرمايه‌گذاران بخش خصوصي استقبال مي‌کنند و نهايت همکاري و تعامل را با آن‌ها خواهند داشت، اما در صورتي که سرمايه‌گذاران نيز به معناي واقعي کلمه سرمايه‌گذاري کنند، نه اينکه به "سرمايه بري" روي بياورند.


http://www.sepahannews.ir/fa/News/1745/سرزمين-هزار-چشمه-؛-فرصتي-براي-سرمايه‌گذاري
بستن   چاپ