پیام سپاهان
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران:
دولت ها حاضر به شنیدن صدای نخبگان اقتصادی نیستند
پنجشنبه 28 دي 1396 - 9:21:59 AM
ایسنا - اقتصادی
سپاهان نیوز - عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: عموم دولت ها حاضر به شنیدن صدای اقتصاددان ها و نخبگان اقتصادی نیستند.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه اصفهان، سید محمد بحرینیان شامگاه (چهارشنبه) در سمینار چالش های اقتصاد ایران در مسیر توسعه پایدار که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: اقتصاد کشور طی مدت طولانی به سمت نابودی رفت که نتیجه آن فقر، نابرابری اجتماعی، فساد و ... شد.
وی با اشاره به اعتراضات اخیر در کشور، افزود: مساله اعتراضات اخیر گرانی بوده است؛ کارگرانی که از کار بیکار شده اند و کارخانه ای که در آن مشغول به کار بوده اند، حالا ورشکسته شده و کارگر آن به زورگیری روی آورده است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: با تصمیم گیری های اشتباه در اقتصاد کشور، حق دو سه نسل سوزانده شده است و اکنون در جامعه با صحنه های بسیار دردناکی از کودکان کار گرفته تا کولبران مواجه هستیم. همچنین نابرابری، فساد و رانت خواری در کشور پدیدار شده است که با تلاش مسئولان باید این مشکلات رفع شود.
بحرینیان با تاکید بر اینکه نفت باعث نابودی کشورها می شود، ادامه داد: عموم دولت ها حاضر به شنیدن صدای اقتصاددان ها و نخبگان اقتصادی نیستتد.
وی اضافه کرد: تفاوت جامعه در حال توسعه و جامعه صنعتی در کارآفرینی و نوآوری است؛ بر طبق آمار و اطلاعات ما در ایران شاهد این دو عامل مهم نیستیم. ما در ایران همچنان قادر به نوآوری و تولید محصول نیستیم و تنها در حال تقلید کردن و کپی کاری به سر می بریم.
عضو هیات نمایندگان اناق بازرگانی ایران افزود: ساختار سازماندهی در صنعت وجود ندارد؛ هزاران شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد، اما قادر به تولید و تجاری سازی نیستیم چراکه دانش در جوامع پساصنعتی و پس از اطلاعات و نوآوری لحاظ می شود.
بحرینیان ادامه داد: به عنوان نمونه کشور کره جنوبی برای دستیابی به پیشرفت و زمانی که دومین کشور فقیر جهان بود، صنایع هدف را برپا و یک برنامه توسعه صنعتی را تدوین کرد. کره جنوبی ابتدا برای ایجاد اشتغال، صنعت منسوجات را راه اندازی کرد و سپس به سمت صنایع فولادی رفت تا بتواند ماشین آلات خود را مهیا کند. در نهایت صنعت خودروسازی، ماشین آلات، کشتی سازی، صنایع پتروشیمی و ... نیز در کره جنوبی رونق گرفت.
وی خاطرنشان کرد: کشور کره جنوبی پنج صنعت را اولویت بندی کرد و طبق برنامه رفته رفته به تمامشان رسید و پیشرفت کرد، اما در ایران 26 اولویت بندی برای صنایع مختلف وجود دارد که نشان دهنده عدم اولویت بندی صحیح است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی با بیان اینکه سیاست ها در کشور اغلب کوتاه مدت هستند، گفت: متاسفانه بیشتر دولت ها و مجلس های کشور، اولویت اولشان شرایط کنونی و حال است و به واسطه همین موضوع نسنجیده عمل می شود.
کد خبرنگار: 13017
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/18358/دولت-ها-حاضر-به-شنیدن-صدای-نخبگان-اقتصادی-نیستند
بستن   چاپ