پیام سپاهان
مدیر موزه هنرهای معاصر اصفهان:
پوسترهای انقلاب مبنای بسیاری از حرکت‌ها بود
چهارشنبه 25 بهمن 1396 - 1:40:46 PM
ایسنا - فرهنگی و هنری
سپاهان نیوز - مدیر موزه هنرهای معاصر اصفهان با بیان اینکه پلاکاردها، نوشته‌های تبلیغاتی و پوستر در تمام انقلاب‌ها، اعتراض‌ها و اعتصاب‌ها نقش مهمی داشته، گفت: صنعت چاپ ماشینی به شکل امروز در نخستین حرکت‌های انقلاب در دسترس نبود، از جهتی تکثیر و پخش پوسترها در کوتاه ترین زمان و رساندن آن به دست مخاطبان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود.
مهدی تمیزی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه اصفهان، چاپ دستی به ویژه چاپ سیلک اسکرین را از رایج‌ترین روش‌ها برای تکثیر عنوان و اظهار کرد: این نوع پوسترها دارای طراحی ساده، موثر و هدفمند و بر روی اشیاء مختلف در شکل‌ و اندازه‌های گوناگون قابل اجرا است.
وی ادامه داد: پوسترهای انقلابی معرف بخشی از فرهنگ تجسمی مدرن ایران و دوران انقلاب اسلامی‌ هستند که کشف جدیدی به عنوان زبانی برای بیان انقلاب بودند به همین دلیل پوسترهای انقلاب بخشی از تاریخ گرافیک کشور به حساب می‌آیند.
مدیر موزه هنرهای معاصر اصفهان، طراحی و تولید پوسترهایی با مضمون انقلاب را حتی پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران نمایانگر رشد و تعالی روح انقلاب در نسل‌های بعد دانست و افزود: مُشت، خون، گل لاله و پرنده به دلیل مفهوم ساده، کوبنده و روشنی که برای عموم مردم دارند در بیشتر طراحی پوسترهای انقلابی استفاده می‌شوند.
تمیزی استفاده از فرم‌های پرشور و کوبنده، رنگ‌های تند همراه با ترکیب خوشنویسی را تلاش هنرمندانه و انقلابی برای نشر ایدئولوژی انقلاب در سطح جامعه دانست و اضافه کرد: در زمان انقلاب موقعیت چاپ و دسترسی به دستگاه چاپ با توجه به فضای نظامی و خفقان موجود در جامعه فراهم نبود، اما تعداد زیادی پوستر با کمترین امکانات با چاپ سیلک در زیرزمین‌ها آماده و میان مردم پخش می‌شد.
وی، با بیان اینكه پوسترهای انقلاب مبنای بسیاری از حرکت‌ها است، ادامه داد: برگزاری کارگاه و نمایشگاه چاپ سیلک در موزه هنرهای معاصر و مجاور میدان امام (ره) در روز 22 بهمن نشان از حضور و دغدغه‌مندی هنرمندان هنرهای تجسمی در کنار هنرمندان عرصه‌های مختلف برای همدلی، همگامی و حرکت با مردم انقلابی است.
وی گفت: هنرمندان همواره از میان جامعه برخاسته‌اند تا با استفاده از توان خود به بیان دغدغه‌ها بپردازند و شهر اصفهان مهد تمدن، فرهنگ و پرورش هنرمندانی است که همواره برای دفاع از خاک میهن از جان خود نیز گذشته و در کنار مردم با توانمندی خود یاری‌گر رهروان انقلاب بوده‌اند.
مدیر موزه هنرهای معاصر اصفهان، اجرای پوستر با تکنیک چاپ سیلک در روز 22 بهمن را تداعی هنرمندان تجسمی سال 1357 دانست و گفت: اوج و شکوفایی پوسترهای انقلابی از جمله چاپ سیلک در سال‌های 57 تا 60 بوده است و هنرمندان با خلق هنر خود همواره مقاومت، رشادت و پایداری مردم را برای پیروزی انقلاب اسلامی به نمایش درآورده و حماسه‌ها را ماندگار ساختند.
1445953973591_telisna3.jpg
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/20873/پوسترهای-انقلاب-مبنای-بسیاری-از-حرکت‌ها-بود
بستن   چاپ