پیام سپاهان
رئیس کمیسیون کارآموزی کانون وکلای اصفهان:
صدور پروانه وکالت برای بازنشستگان خلاف شعار اشتغال است
دوشنبه 30 بهمن 1396 - 4:42:56 PM
خبرگزاری مهر
سپاهان نیوز - اصفهان - رئیس کمیسیون کارآموزی کانون وکلای اصفهان: صدور پروانه وکالت برای بازنشستگان خلاف شعار اشتغال است.

به گزارش خبرنگار مهر ، حسن صرام در نشست مطبوعاتی که به مناسبت هفته وکالت و روز وکیل در این کانون برگزار می شد با تشریح برنامه های هفته وکالت در شصت و پنجمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری ایران، کانون وکلای استان اصفهان را اولین کانون راه اندازی شده بعد از انقلاب اسلامی در سال 1375 معرفی و اظهار کرد: در ابتدا این کانون شامل استان های اصفهان، مرکزی و چهارمحال و بختیاری بود که بعدها این دو استان از کانون اصفهان مستقل شدند .
وی با اشاره به مسئولیت مهم وکلا در احقاق حق مردم گفت: در استان اصفهان در حال حاضر نزدیک به 2 هزار و 300 وکیل پایه یک و 253 کارآموز وکالت مشغول به فعالیت هستند که این تعداد با کارآموزان تازه پذیرفته شده به نزدیک 400 نفر می رسد، همچنین تعداد یک هزار و 500 وکیل ماده 187 نیز عضویت در مرکز امور مشاوران استان اصفهان را دارا هستند که در مجموع نزدیک به 4 هزار وکیل در استان مشغول هستند که با نیاز استان تطبیق ندارد .
رئیس کانون وکلای استان اصفهان با اشاره به حضور فعال بانوان وکیل در استان اصفهان خارنشان ساخت: بیش از یک سوم وکلای استان اصفهان را بانوان تشکیل می دهند در حالی که در بدو تاسیس کانون وکلای استان تنها یک وکیل زن داشتیم .
وی از دادسرای انتظامی وکلا به عنوان یکی از مهمترین ارکان کانون وکلا نام برد و افزود: این شعبه مسئول رسیدگی به تخلفات وکلا است و در کنار آن نیز شورای حل اختلاف مسئولیت رسیدگی به اختلافات عمدتا مالی میان وکلا و موکلین آنها را بر عهده دارد .
وی شعبه معاضدت کانون وکلا دومین رکن این کانون است که رئیس کانون وکلای استان اصفهان آن را مرجعی برای رسیدگی به پرونده های موکلین بی بضاعت دانست و اظهار کرد: در سال جاری بیش از 2 هزار و 300 پرونده وکالت تسخیری و 250 وکالت معاضدتی در امور حقوقی به صورت کاملا رایگان در این شعبه رسیدگی شده است .
صرام کمیسیون کارآموزی را از دیگر ارکان این کانون برشمرد و گفت: این کمیسیون وظیفه هدایت و آموزش لیسانسیه های حقوق که در آزمون وکالت پذیرفته می شوند را در مدت 18 ماه داراست .
وی در پاسخ به سوال علت صدور پروانه وکالت برای قضات و برخی کارمندان بازنشسته گفت: تکلیف قانونی مطابق ماده 8 پذیرش وکالت برای برخی بازنشستگان است در حالی که بالغ بر 60 درصد از از وکلای جوان توان پرداخت حق تمدید پروانه خود را ندارند .
رئیس کانون وکلای استان اصفهان به قانون الزامی شدن گرفتن وکیل و طرح وکیل خانواده به عنوان طرح هایی که می تواند به وضعیت اشتغال جوانان ساماندهی کند اشاره کرد و گفت: البته خوب است که همه مردم ایران حقوق دان بشوند اما نمی توان همه رابه عنوان وکیل به کار گرفت .
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد لباس متحد الشکل وکلا نیز گفت: در ابتدای تشکیل این کانون لباس متحد الشکل بوده اما امروز با وجود تمام تلاش هایی که صورت پذیرفته لباس متحدالشکل در عمل با مشکلاتی مواجه است از جمله اینکه امکان تغییر آن در دادگستری های استان وجود ندارد .
صرام همچنین با انتقاد از ایجاد نهادی موازی کانون وکلا در قوه قضاییه به نام مرکز مشاوران تاکید کرد: از مراجع تصمیم گیر تقاضا کرده ایم با توجه به سابقه 104 ساله کانون وکلا و استقلال 65 ساله این کانون بهتر است این مرکز به کانون وکلا ملحق شود .
در این نشست مطبوعاتی همچنین محمد جعفری فشارکی عضو هیأت مدیره و رئیس کمیسیون کارآموزی کانون وکلاس استان اصفهان با انتقاد از حجم گسترده فارغ التحصیلان رشته حقوق در دانشگاه ها گفت: به عنوان کسی که 25 سال استاد دانشگاه و بیش از 20 سال وکیل پایه یک دادگستری بوده ام می گویم که آموزش های حقوقی دانشگاه های ما برای اینکه فارغ التحصیل رشته حقوق را به محض خروج از دانشگاه به عنوان وکیل به کار بگیرد کفایت ندارد .
وی ادامه داد: با غوغا سالاری و سفسطه گری نمی توان با آزمون وکالت برخورد کرد در حالی که حتی بسیاری از اساتید رشته حقوق در دانشگاه ها هم عمدتا بحث های تئوریک و نظری را طرح می کنند و با جنبه های عملی مباحث حقوقی آشنایی ندارند .
جعفری همچنین با اشاره به توالی فاسد به کارگیری بازنشستگان دستگاه قضایی به عنوان وکیل تصریح کرد: در حالی که ما در کشور با حجم انبوه جوانان فارغ التحصیل جویای کار و شعار ایجاد اشتغال رو برو هستیم چرا همه ادعاها و شعارهایمان این بازنشستگان با حقوق مکفی باز هم باید طبق قانون به عنوان وکیل پذیرفته شوند .

http://www.sepahannews.ir/fa/News/22298/صدور-پروانه-وکالت-برای-بازنشستگان-خلاف-شعار-اشتغال-است
بستن   چاپ