پیام سپاهان
ویلچرهایی که پشت در درمانده اند
يکشنبه 20 اسفند 1396 - 12:11:04
سپاهان نیوز - این قصه یکی بود یکی نبود نیست، اینجا قصه نبودن هایی است که باید باشد ولی نیست. نبودن هایی که هنر را مدت ها است گرفتار کرده و نفس های فرهنگ را از آن گرفته؛ اینجا پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی است، همان جایی که هنر مردمانش این روزها چشم جهانیان را خیره کرده و به آن نصف جهان می گویند، اما امروز نبودن ها پر رنگ تر از بودن ها است.
به گزارش خبرنگار ایسنا_ منطقه اصفهان، این قصه از آن جا شروع شد که یکی از سالن های اصفهان تصمیم به نوسازی گرفت، این نکته مثبتی بود، اما تا جایی که بعد از اولین اجرایی که این سالن پس از نوسازی برگزار کرد، معلولان را بسیار آزرده خاطر کرد، صحت حرف ها مشخص نبود، اما گفته می شد این سالن به دلیل اضافه کردن صندلی برای حضور معلولان جایگاه مناسبی ندارد.
مؤسس انجمن حمایت از بیماران آسیب نخاعی استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا_منطقه اصفهان- اظهار کرد: سالن های فرهنگی اصفهان هیچ کدام برای معلولان مناسب سازی نشده اند و اگر اتفاق فرهنگی در شهر رخ دهد معلولان نمی توانند از آن برنامه لذت ببرند.
غلامرضا پسته ای در خصوص بازسازی تالار رودکی و ممنوع شدن ورود معلولان در هنگام اجرا کنسرت ادامه داد: قبل از این اتفاق ها بچه هایی که مشکل آسیب نخاعی داشتند از یک در دیگر وارد تالار می شدند و در جلوی صندلی ها مستقر می شدند، اما با اضافه شدن صندلی در این تالار پس از ماه صفر، کسانی که بلیط داشتند را هم اجازه ورود ندادند.
پسته ای ادامه داد: شایسته نیست در اصفهان که یک شهر فرهنگی است، شاهد چنین اتفاق هایی باشیم.
تدابیر لازم برای ورود معلولان دیده شده است
از سویی دیگر کریم مشتاقیان مدیر تالار رودکی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه برای معلولان یک ردیف اختصاص داده شده است، اظهار کرد: در این ردیف معلولان دارای ویلچر می توانند قرار بگیرند و همراه آن ها نیز در پشت سر آن قرار می گیرد. این ردیف در وسط سالن و در نزدیک یکی از درهای خروجی است.
وی در خصوص ندادن اجازه ورود به معلولان به این تالار گفت: اگرچه کنسرت گذار نیستیم، اما تدابیر لازم برای ورود افراد معلول را تهیه کرده ایم، البته این موضوع به شرکت ها مربوط می شود که با معلولان همکاری لازم را داشته باشند و حتی هماهنگ کردیم که در سایت، صندلی هایی برای افراد معلول مشخص شود تا خودکار کسی که معلولیت دارد جایگاه مشخص خود را بخرد، اما متاسفانه در این زمینه همکاری های لازم نمی شود.
مدیر تالار رودکی ادامه داد: متاسفانه شرکت های موسیقی از ارائه علامت های ویلچر در سایت خود خودداری می کنند. چراکه احتمال می دهند صندلی های کناری این علامت خالی بماند و یا اینکه با دیدن معلول لحظات شاد مردمی که به کنسرت آمده اند دچار چالش شود، این ترس ها موجب می شود که شما در سایت ها علامت ویلچر را نبینید و جایگاهی برای معلولان نباشد.
تالار رودکی جایگاه مخصوص معلولان ندارد
هم چنین مدیر شرکت پیغام هنر با بیان اینکه کنسرت گذارها از روی پلان سالن ها بلیط می فروشند، اظهار کرد: برای فروش بلیط، تالار یک پلان در اختیار ما می گذارد که صندلی های آن مطابق با صندلی های تالار است و تالار رودکی جایگاه مخصوص معلولان ندارد، قبلا حضور معلولان مشکلی نداشت، اما در حال حاضر سالن جایگاهی برای حضور آن ها ندارد.
محمد مرشدی ادامه داد: اگر این افراد بخواهند حضور پیدا کنند باید مقابل صندلی اول قرار بگیرند که علاوه بر اینکه در کنار بلندگوها هستند و اذیت می شوند، مسیر عبور و مرور هم مسدود می شود، هم چنین جایگاه 15 مقابل در خروجی سالن است و فضای خروجی نیز بسیار باریک است و اگر اتفاقی رخ دهد خروج هزار نفر از مقابل کسانی که روی ویلچر هستند تنها باعث آسیب زدن به آن ها می شود و جایگاهی هم نیست که معلولان حضور پیدا کنند، قبلا تعداد صندلی ها کمتر بود و ویلچرها مسیر عبور و مرور را مسدود نمی کردند.
معلولان باید در متن جامعه باشند
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با بیان اینکه معلولان نیز از حقوق شهروندی برخوردارند، اظهار کرد: معلولان باید مانند شهروندان دیگر از حقوق فرهنگی خود استفاده کنند و معلولیت به معنای ناتوانی نیست، بسیاری از معلولان استعدادهای بالایی دارند و باید حوزه های مربوطه مانند شهرداری و بهزیستی همراه با تشکل ها و موسسات خیریه تمام تلاش خود را کنند که معلولان با توجه به توانمندی های خود بتوانند سرمایه های بزرگی برای کشور باشند.
محمد عیدی ادامه داد: از لحاظ کارشناسی نمی دانم آیا درست است که معلولان را از جامعه جدا کنیم و بگوییم که حتما باید یک سالن ویژه معلولین داشته باشیم؟، اما معلولان باید در متن جامعه از حقوق خود برخوردار باشند و بخشی از این حقوق، حقوق فرهنگی است. 
وی افزود: در سازمان فرهنگی تفریحی ورزشی اصفهان بستر حضور معلولان در سالن ها فراهم شده است، به عنوان نمونه در سالن خورشید و تالار هنر این امکان وجود دارد که معلولان از کنسرت ها استفاده کنند، سالم سازی فضا و هموارسازی کمترین کاری است که می توان برای معلولان انجام داد.
عیدی با بیان اینکه با همکاری بهزیستی سالن های بیشتری برای معلولان ایجاد می شود، گفت: نباید معلولان را از بهره گیرندگان خدمات تلقی کنیم، بلکه باید از توانمندی های آن ها در حوزه های فرهنگی، هنری و ورزشی بهره بگیریم.
وی ادامه داد: باید به سمت و سویی برویم که توانمندی معلولان توسط شهروندان دیده شود و حضور معلولان نه تنها باعث ناراحتی نباشد، بلکه برای دیگران یک الگو باشند و امیدوارم با ارتقا سطح ارتباط شهرداری و بهزیستی اقدامات خوبی در حوزه فرهنگ و هنر معلولان انجام شود.
به گزارش ایسنا، شاید هم چنان نیاز باشد جمله تکراری "معلولیت محدودیت نیست" را به مدیران و مسئولان شهر گوشزد شود. معلولان این شهر از شنیدن صدای خواننده محبوب خود روی استیج ها محروم اند، اما می توان در همین معدود سالن های شهر که این روزها پر رونق هستند جایگاهی برای معلولان در نظر گرفته شود، هرچند قصه نبودن های فرهنگی تمامی ندارد، ولی با یک تدبیر می توان یکی از این نبودن ها را با بودن عوض کرد. 
کد خبرنگار:13019
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/24377/ویلچرهایی-که-پشت-در-درمانده-اند
بستن   چاپ