پیام سپاهان
/پایان نامه/
بررسی آنالیز حساسیت پارامترهای موثر بر طراحی سوله های صنعتی
يکشنبه 19 فروردين 1397 - 16:38:42
سپاهان نیوز - از قاب‌های صنعتی به ‌صورت یک یا چند دهانه و عموماً یک طبقه با سقف‌های شیب‌دار برای پوشش دهانه‌ های بزرگ در ساختمان‌های صنعتی، کشاورزی، انبارها، تعمیرگاه‌ها و آشیانه‌های هواپیما استفاده می‌شود. امروزه استفاده از قاب‌هایی با مقطع متغیر و اتصالات ممان گیر که سوله نامیده می شوند، در ساخت سازه‌های صنعتی بسیار متداول است.
به گزارش ایسنا _منطقه اصفهان، پری ناز زندیان دانشجو کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران گرایش مهندسی سازه در پایان نامه خود به بررسی "آنالیز حساسیت پارامترهای موثر بر طراحی سوله های صنعتی و ارائه مقادیر بهینه طراحی" پرداخت.
مطابق این پژوهش از قاب‌های صنعتی به ‌صورت یک یا چند دهانه و عموماً یک طبقه با سقف‌های شیب‌دار برای پوشش دهانه‌ های بزرگ در ساختمان‌های صنعتی، کشاورزی، انبارها، تعمیرگاه‌ها و آشیانه‌های هواپیما استفاده می‌شود. امروزه استفاده از قاب‌هایی با مقطع متغیر و اتصالات ممان گیر که سوله نامیده می شوند، در ساخت سازه‌های صنعتی بسیار متداول است.
تاکنون روابط پیشنهادی و تقریبی برای تعیین اولیه مقادیر ابعاد هندسی سوله‌ها و الگوریتم‌های مختلفی برای ارائه‌ی طرح بهینه پیشنهاد شده است، اما این روابط معمولاً جامع نبوده و بیشتر بر اساس قضاوت مهندسی بنا شده‌اند. لزوم طراحی سازه های بهینه و افزایش بهره‌وری و هم چنین افزایش روزافزون کاربرد سازه‌های صنعتی، ضرورت بررسی طرح بهینه سوله های صنعتی را نشان می دهد. در این تحقیق به بررسی پارامترهای مختلف مؤثر در طراحی سوله پرداخته می شود.
علاوه بر این، حساسیت طراحی به پارامترهای طول دهانه، ارتفاع، بار برف وشیب قاب سنجیده می‌شود. به این منظور سوله‌هایی با طول دهانه‌ها‌ی 12m ،15m ،20m ، 24m با ارتفاع ستون‌های6m ،8m ، 10m، با شیب 10% ، 20%، ،24%، 25%، 30% ،40% ، با بار برف kg/m2 600 ، kg/m2 900، kg/m2 1200 بارگذاری و در نرم‌افزار طراحی SAP2000 مدل‌سازی شده‌اند.
 یافته های این پژوهش به شکل روابط کاربردی و گراف هایی برای طراحی اولیه سوله ارائه شده ‌است. نتایج نشان دهنده آن است که افزایش ارتفاع جان مقاطع نسبت به افزایش عرض بال مقاطع اثر مطلوب تر و بهتری دارد. با مقایسه روند تغییرات وزن در برابر دهانه و ارتفاع نتیجه گرفته می‌شود که افزایش دهانه در مقایسه با افزایش ارتفاع، تاثیر بیشتری بر افزایش وزن دارد.
تغییرات وزن در برابر افزایش بار برف از تابع درجه یک پیروی می کند، اما تغییرات وزن در برابر شیب سقف به صورت تابع درجه دو است. مقایسه این دو رابطه نشان‌دهنده این است که روند افزایش شیب بر افزایش وزن سازه تاثیرگذارتر است.
همچنین با مقایسه روند تغییرات تغییر شکل جانبی شانه سوله در برابر افزایش طول دهانه و ارتفاع سوله، این نتیجه یافت شد که مقدار تغییر شکل جانبی شانه سوله با افزایش دهانه، کاهش می‌یابد و با افزایش ارتفاع، افزایش می‌یابد.
به گزارش ایسنا؛ این پایان نامه با راهنمایی حسین تاجمیر ریاحی در دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد دفاع شد.
1445953973591_telisna3.jpg
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/27130/بررسی-آنالیز-حساسیت-پارامترهای-موثر-بر-طراحی-سوله-های-صنعتی
بستن   چاپ