پیام سپاهان
عصاره زيتون در پايه عسل، مکمل غذايي خوبي براي بيماران سرطاني است
دوشنبه 8 تير 1394 - 12:51:03 PM
ايرنا
fiogf49gjkf0d
 اين دستاورد در قالب رساله دکتراي عمومي دانش آموخته دانشکده داروسازي اين دانشگاه بدست آمد.

عليرضا کندري در اين رساله به بررسي اثر سايتوتوکسيک ( سميت سلولي) عصاره هاي دو ميوه زيتون و انجير با نسبتي خاص در آب يا شربت عسل بر روي طيفي از سلول هاي سرطاني مختلف پرداخت.

نتايج اين رساله نشان داد که عسل به تنهايي اثر سايتوتوکسيک زيادي روي رده هاي سلولي ندارد.

عصاره هاي حاوي انجير و زيتون که در پايه آبکي حل شده بودند نيز اثر سايتوتوکسيک قابل ملاحظه اي حتي در غلظت يک ميليگرم در ميلي ليتر نداشتند.

در صورتي که عصاره هاي حاوي زيتون که در پايه عسل حل شده بود روي سلولها، سميت سلولي قابل ملاحظه اي داشتند با اين تفاوت که اين اثر روي سلولهاي سرطاني بسيار بارزتر از سلول نرمال مورد مطالعه بود.

در اين تحقيق ابتدا ميوه هاي زيتون و انجير از ساير قسمت هاي گياه جدا و سپس از ميوه هاي تکه تکه شده توسط اتانول 70 درجه به روش ماسراسيون به مدت 48 ساعت عصاره گيري شد.

مقادير مناسبي از عصاره هاي خشک شده در آب مقطر استريل و شربت عسل به گونه اي حل شدند تا غلظت هاي لگاريتمي يک، 0.1 و 0.01 ميليگرم در ميلي ليتر تهيه شود.

عصاره اين ميوه ها در برابر چهار رده سلولي سرطاني و رده سلولي نرمال انساني مورد ارزيابي قرار گرفتند هرچند در اين گزارش تاکيد شده که مطالعات بيشتري نياز است تا اثرات قطعي اين رژيم کمکي را واضح تر نشان دهد.

اين رساله دکترا به راهنمايي دکتر حجت صادقي و دکتر غلامرضا اصغري اعضاي هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان انجام شده است.

دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني اصفهان حدود 13 هزار دانشجو و 600 عضو هيات علمي دارد.


http://www.sepahannews.ir/fa/News/2799/عصاره-زيتون-در-پايه-عسل،-مکمل-غذايي-خوبي-براي-بيماران-سرطاني-است
بستن   چاپ