پیام سپاهان
استاد بازنشسته گروه تاریخ دانشگاه اصفهان:
ادیب، نقش مهمی در ایجاد دانشگاه اصفهان دارد
شنبه 8 ارديبهشت 1397 - 12:56:04
سپاهان نیوز - دکتر عباس ادیب به همراه مرحوم حکمی و دکتر معتمدی نقش بسیار مهمی در ساخت دانشگاه اصفهان داشتند.
به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان، حسین یقینی شامگاه (پنج‌شنبه) در مراسم تجلیل از دکتر عباس ادیب در محل دبیرستان سابق سعدی با تشکر از عوامل برگزاری برنامه به‌ویژه سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان به منظور تقدیر از این استاد فرهیخته، اظهارداشت: تقدیر از این اساتید عامل مهمی در تشویق اهالی علم و ایجاد انگیزه برای ایجاد دکتر ادیب‌هایی در آینده است.
وی با اشاره به مرحوم محمد باقر کتابی که در این چند روز گذشته به دیار باقی شتافت، افزود: اساتید بیشماری در اصفهان وجود دارند که باید قدر آنان را دانست و از خدمات ارزنده آنان در زمان حیات به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.
این استاد دانشگاه به تلاش‌های بی‌وقفه حاج آقا میرزا آقا امامی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر و با تلاش شهرداری و سازمان تخت فولاد مراسم بزرگداشتی برای این استاد انجام می‌شود که حرکتی بسیار فرهنگی و قابل تقدیر است.
وی به سال 1325 اشاره کرد و گفت: در این سال به همت استاد عباس ادیب سنگ بنای تاسیس دانشگاه اصفهان زده شد که آن زمان آموزشگاه عالی بهداری نام گرفت.
یقینی با اشاره به تلاش مرحوم رضوان مدیر سابق دبیرستان سعدی در رشد و توسعه این آموزشگاه، گفت: در سال 1326 آموزشگاه عالی بهداری به این دبیرستان منتقل شد و در دو کلاس کار خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: بعدها به همت دکتر عباس ادیب و مرحوم حکمی سنگ بنای این دانشگاه ایجاد شد، دکتر حکمی در آن زمان موفق شد تا با فعالیت‌های شاخص زمین‌های زیادی را برای احداث دانشگاه خریداری کند.
این استاد دانشگاه استاد ادیب را یکی از قدیمی‌ترین دانش‌آموزان دبیرستان سعدی معرفی کرد و گفت: ادیب در سال 1324 در کنکور دانشگاه تهران پذیرفته شد و بعد از سال‌ها تلاش موفق شد تا در سال 1330 به عنوان پزشک عمومی از این دانشگاه فارغ التحصیل شود.
وی به سال 1332 و ورود دکتر ادیب به عنوان دستیار آموزش عالی اشاره کرد و گفت: ادیب در سال 1334 به عنوان مربی درس فیزیولوژی در دانشگاه مشغول به تدریس شد و در نهایت موفق شد تا در سال 1335 دانشکده داروسازی را تاسیس کند.
یقینی به تلاش مرحوم دکتر نامدار برای اعزام دکتر ادیب به فرانسه به منظور ادامه تحصیل اشاره کرد و گفت: ادیب پس از تحصیل در رشته فارماکولوژی به عنوان استاد تمام این درس به دانشگاه اصفهان آمد و سالیان سال در این رشته تدریس کرد.
وی دکتر ادیب را از بزرگترین دانشمندان ایران و جهان دانست و افزود: در عکسی که از دکتر ادیب تهیه شده او را در کنار کتاب‌هایش که به اندازه قد اوست نشان می‌دهد، این عکس گویاترین نمونه تلاش‌های استاد درنگارش و ترجمه کتاب در تمام ابعاد فارماکولوژی است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در حال حاضر استاد ادیب به تلاش خود در زمینه اشاعه دانش ادامه می‌دهد و حتی در برخی از روزها به تدریس فارماکولوژی برای اساتید دانشگاه می‌پردازد.
1445953973591_telisna3.jpg
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/30008/ادیب،-نقش-مهمی-در-ایجاد-دانشگاه-اصفهان-دارد
بستن   چاپ