پیام سپاهان
در میزگرد تخصصی بررسی وضعیت سنگ اصفهان مطرح شد؛
با انحصار کالای ایرانی به بن بست می رسیم/تعریف درستی از خام فروشی سنگ نداریم
سه شنبه 11 ارديبهشت 1397 - 23:27:18
سپاهان نیوز - دبیر کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه راه نجات صنعت سنگ از این شرایط ورود به دهکده جهانی با رعایت کیفیت تولید است، گفت: متاسفانه راه اجرای شعار حمایت از کالای ایرانی در کشور اشتباه است و ما با انحصار و لجبازی به بن بست خواهیم رسید.
به گزارش خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان، شهریار شعبانی عصر امروز (سه شنبه) در میزگرد تخصصی بررسی وضعیت سنگ اصفهان که به همت خبرگزاری دانشجویان ایران- اصفهان و با همکاری شرکت نمایشگاه های استان اصفهان برگزار شد، در خصوص اعتقاد برخی از فعالان صنعت سنگ مبنی بر اینکه مالیات چالش بزرگ این بخش است، اظهار کرد: طی سال های گذشته صنعت سنگ خود را درگیر تفکر مالیاتی و یا مالیات بر ارزش افزوده کرده است و این موجب شده تا این صنعت هر روز به عقب تر برگردد.
وی با بیان اینکه مالیات در تمام کشورهای توسعه یافته و حتی بیشتر از آنچه در ایران گرفته می شود وجود دارد، تصریح کرد: البته نظام مالیاتی این کشورها منظم و پیوسته است و فعالان اقتصادی آنها خود را از تفکر مالیاتی جدا کرده و تنها به کار می اندیشند.
دبیر کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه در آن کشورها این تفکر است که با پرداخت مالیات، دولت به آنها خدمات ارائه می دهد، اظهار کرد: مشکل امروز تولید، مالیات نیست، بلکه نظام مند نبودن سیستم مالیاتی کشور و ضربه تولید است.
وی با بیان اینکه دلالان و واسطه ها بزرگترین ضربه را به صنعت سنگ وارد می کنند، تصریح کرد: متاسفانه به دلیل ثبت نشدن حساب های دلالان، آنها بدون نظارت به کار خود ادامه می دهند، البته این مشکل تمام صنوف است.
شعبانی تاکید کرد: با قانونمند شدن مالیات، واسطه گران حذف می شوند در این شرایط تفکر اینکه مالیات، صنعتی را درگیر به خود کند، از بین می رود.
وی در خصوص رکود حاکم بر صنعت سنگ، گفت: در برهه ای از زمان که کشور شرایط خوبی برای تولید داشت، به جای برنامه ریزی برای پنج سال آینده، به آن بی توجه بودیم.
دبیر کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه کشور طی سال های 83 تا 85 به حدود هفت میلیون مسکن و همچنین دانشگاه برای تحصیل جوانان و ایجاد شغل نیاز داشت، اظهار داشت: در مقطعی از زمان در طرح مسکن مهر برای ساخت مسکن، صنایع زیادی درگیر و توسعه یافتند، هم چنین از نرخ دلار 40 به بیش از 100 دلار افزایش یافت و در این شرایط با مازاد ارزی مواجه شدیم، متاسفانه به جای برنامه ریزی لازم، نقدینگی بالایی را به جامعه تزریق کردیم که امروز تمام سیاست ها گذشته به بن بست رسیده است.
وی افزود: در طرح مسکن مهر به جای افزایش ظرفیت کارخانجات تولیدی، متاسفانه کارخانه های جدیدی را احداث کردیم و 250 سنگبری موجود در منطقه محمودآباد به 800 واحد افزایش یافت و امروز که تقاضای مسکن مهر به اتمام رسید، بازار مسکن تا 10 سال آینده دیگر تقاضایی برای ساخت نخواهد داشت و میلی برای خرید و فروش نداریم و عمده تقاضا برای ساخت و ساز است.
شعبانی راه نجات صنعت سنگ از این شرایط را ورود به دهکده جهانی با رعایت کیفیت و کمیت تولیدات عنوان کرد و افزود: متاسفانه امروز حتی واحدهای تولیدی کشور که استانداردهای لازم را دارند در کمیت دچار مشکل هستند و به دلیل اینکه سفارش کشورهای عربی بالا است در مدت پایین، توان تامین نیاز آن کشورها برایشان امکان پذیر نیست.
وی در خصوص برخی گلایه ها از واردات انواع سنگ به ایران، گفت: باید توجه داشت که بازار رقابتی یکی از اصول پیشرفت است و این بازار حق مصرف کننده است.
دبیر کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان با تاکید بر اینکه حمایت از کالای ایرانی شعار جدی است، تصریح کرد: متاسفانه راه اجرای این شعار در کشور اشتباه است و ما با انحصار و لجبازی به بن بست خواهیم رسید.
وی با بیان اینکه دولت برای تحقق واقعی این شعار باید برنامه ای واقعی و نه شعاری را تا پنج سال آینده فراهم کند، گفت: اینکه افراد متمول را وادار به خرید کالاهای داخلی بی کیفیت کنیم، به نوعی تفکر کمونیستی است و باید توجه داشت که نمی شود جلوی جریان رودخانه و یا همان واردات را بگیریم.
شعبانی با تاکید بر اینکه باید سنگ داخلی با کیفیت با روش مطلوب تولید شود، اظهار کرد: نمی توان با تعرفه و گمرکی بالا، به زور کالای بی کیفیت را به مردم تحمیل کنیم.
وی با بیان اینکه تعرفه ها باید هدفمند در نظر گرفته شوند، گفت: نمی توان با اتخاذ تعرفه بالا بر روی سنگ های خارجی، افراد را وارد کنیم که این محصولات را خریداری نکنند، در حالیکه خریداری که در وضعیت مالی مناسبی به سر می برد، بدون توجه به این تعرفه ها جنس مورد نظر خود را حتی با رقم بالا تهیه می کند.
دبیر کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه باید دید تعرفه بالای گمرکی که از برخی محصولات وارداتی اخذ می شود به کجا می رود و یا یارانه ای که باید به بخش تولید داده می شود، در کجا هزینه شده است؟ افزود: زمانی که تعرفه افزایش می یابد، رقم آن باید در راه تقویت بخش معدن و زیرساخت ها، نوسازی ماشین آلات و ... هزینه شود، اما اگر تعرفه 2 برابر شود و هزینه آن به خزانه دولت واریز شود، اشتباه است.
وی در خصوص نوسانات نرخ ارز و همچنین قیمت تکلیفی دلار 4200 تومان از سوی دولت، اظهار کرد: مگر می شود به تولیدکننده بگوییم هم واردکننده و هم صادرکننده باشد، در این شرایط به طور قطع مشکلات ارزی رشد می کند.
شعبانی تصریح کرد: متاسفانه نوسانات نرخ ارز ناشی از ساختار اشتباه دولت و نداشتن تفکر بلندمدت است.
وی در خصوص تعدد تشکل ها و انجمن های سنگ در اصفهان و کشور، اظهار کرد: در برهه ای از زمان تعاونی ها به جای سندیکاها وارد کار شدند و بعد از مدتی برای ارتباطات بیشتر اتحادیه ها، انجمن های صنفی و .... وارد این عرضه شدند و سپس نیاز به وجود سندیکا برای صنوف احساس شد که حاصل آن تفرق انجمن و تشکل های مختلف در حوزه سنگ شد.
دبیر کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان یادآور شد: امروزه 30 سندیکا، اتحادیه، کنسریوم و سازمان مربوطه تصمیم گیرنده مربوط به صنعت سنگ در کشور داریم که با اضافه شدن اتاق بازرگانی، اوضاع بدتر خواهد شد.
وی در خصوص انتقاداتی که پیرامون خام فروشی سنگ می شود، گفت: باید دید تعریف از سنگ خام چیست؟ چرا که ما بعد از اکتشاف ماده معدنی، از دل کوه آن را جدا کرده و دیگر لفظ خام برای آن صحیح نیست هم چنین اگر خام نیست، باید پرسید چرا دولت حقوق خود را از این استخراج می گیرد؟
شعبانی با تاکید بر اینکه متاسفانه فاصله بسیاری بین شرکت های دانش بنیان، دانشگاه ها و صنعت وجود دارد، اظهار کرد: تفکر دانشگاهی ایده آل، اما مشکلات صنعت چیز دیگری است؛ در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد حدود 150 خط تولید جدید در حوزه سنگ وارد کشور شد که حتی در ایتالیا که صادرکننده آن بود، چنین تکنولوژی استفاده نمی شود، اما متاسفانه ما کار با این تکنولوژی ها را بلد نیستیم.
وی با تاکید بر اینکه نمی توانیم دنیا را با سنگ ایرانی آشنا کنیم، تصریح کرد: این کار عملی نمی شود مگر اینکه بخشی از تولید خود را به طور خام به دنیا بفروشیم و در خارج از کشور فراوری کنیم و ضرورت دارد که بازارها در این صنعت باز باشد.
دبیر کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه به دلیل تحریم ها به طور مستقیم نمی توانیم به کشورهای دیگر سنگ را بفروشیم، گفت: متاسفانه ما هنوز به الفبای ارتباط با دنیا در حوزه تجارت، آشنا نیستیم.
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/32152/با-انحصار-کالای-ایرانی-به-بن-بست-می-رسیم-تعریف-درستی-از-خام-فروشی-سنگ-نداریم
بستن   چاپ