تولید نانوحاملهایی با گیاه شاهی برای انتقال ویتامین A
سه شنبه 25 ارديبهشت 1397 - 17:19:33
|
|
سپاهان نیوز - پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به سنتز یک نانوحامل خوراکی از دانه گیاه شاهی شدند که قادر به محافظت از ویتامین A در برابر افت خواص در بدن است. به گزارش ایسنا، دکتر میلاد فتحی، عضو هیأتعلمی دانشگاه صنعتی اصفهان هدف از انجام این طرح را ریزپوشانی یا کپسوله کردن ویتامین A با استفاده از الیاف خوراکی دوجزئی دانست و گفت: بر این اساس در این پژوهش نانو الیاف به کار رفته به منظور ریزپوشانی ویتامین A از عصاره گیاه شاهی گرفته شد؛ از این رو میتوان گفت نسبتا ارزان بوده و در عین حال خوراکی و زیست سازگار است. فتحی با با بیان اینکه عواملی نظیر نور، دما، اکسیژن و رطوبت موجب اتلاف و افت خواص ویتامین A میشوند، اظهار کرد: این در حالی است که ریز پوشانی ویتامین A به وسیله حاملهای دو جزئی متشکل از موسیلاژ دانه شاهی و پلی ونیل الکل علاوه بر آنکه موجب افزایش حلالیت این ویتامین در آب و درنتیجه افزایش اثربخشی آن میشود، نانو حاملهای تولید شده همانند یک سد محافظ از افت خواص ترکیبات ویتامین A در محیط شبیهسازیشده معده جلوگیری میکنند. وی با اشاره به روند اجرای این تحقیقات، افزود: در این طرح ابتدا به وسیله روش الکتروریسی نانو الیاف دو جزئی متشکل از موسیلاژ دانه شاهی و پلی ونیل الکل سنتز و از نانو الیاف سنتز شده به منظور ریزپوشانی ویتامین A استفاده شد و در نهایت ترکیب حاصل به کمک روشهای مختلفی مورد ارزیابی قرار گرفتند. عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان بررسی ایجاد محیط شبیهسازیشده معده، عملکرد نانو حاملها در محافظت و رهاسازی ویتامین A را از دیگر روشهای این طرح نام برد. وی با اشاره به نتایج به دست آمده خاطرنشان کرد: نتایج آزمونهای انجامشده حاکی از آن است که قطر بهینه الیاف مورد استفاده در ریزپوشانی 90 تا 170 نانومتر بوده است. همچنین با بررسی رهاسازی ویتامین A در محیط شبیهسازیشده معده و روده مشاهده شد نانو الیاف تولید شده به عنوان یک حامل مناسب میتوانند از تخریب ویتامین A در معده جلوگیری کنند و به افزایش قابلیت زیستی در روده کمک کند. به گفته وی، ویتامین A در بدن به حفظ سلامت غشای مخاطی دستگاههای تنفسی و گوارشی و رشد شبکهی غضروفی کمک میکند. این پژوهش از سوی دکتر میلاد فتحی عضو هیأتعلمی و آرزو فهامی دانشآموخته مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی اصفهان اجرایی و نتایج آن در مجله Food Hydrocolloids با ضریب تأثیر 4.747 منتشر شد. انتهای پیام
http://www.sepahannews.ir/fa/News/33645/تولید-نانوحاملهایی-با-گیاه-شاهی-برای-انتقال-ویتامین-A
|