پیام سپاهان
کاهش بیماری های قلبی عروقی با مصرف روزانه یک تخم مرغ
سه شنبه 1 خرداد 1397 - 09:26:23
سپاهان نیوز - نتایج تحقیقاتت محققان چینی نشان می دهد افرادی که به طور روزانه تخم مرغ مصرف می کنند در مقاسه با کسانی که اصلا تخم مرغ نمی خورند، با خطر ابتلا به بیماری های قلبی، عروقی به میزان کمتری مواجه می شوند. نتایج این تحقیق در مجله Heart منتشر شده است.
به گزارش ایسنا- منطقه اصفهان و به نقل از ساینس دیلی، بیماری های قلبی عروقی (CVD) که بیشتر شامل بیماری های قلبی ایسکمیک و سکته مغزی (از جمله سکته مغزی و سکته هموراژیک) می شود، علت اصلی مرگ و معلولیت در سراسر جهان از جمله در چین است.
محققان می گویند که تخم مرغ سرشار از کلسترول است، اما با این حال حاوی پروتئین با کیفیت بالا، بسیاری از ویتامین ها و اجزای فعال زیستی مانند فسفولیپید و کاروتنوئیدها نیز است.
مطالعات قبلی در رابطه با مصرف تخم مرغ و تاثیر آن بر سلامتی تایید نشده و اغلب آنها ارتباط بین مصرف تخم مرغ و کاهش بیماری قلبی عروقی یا سکته مغزی را نشان می دهد. در نتیجه یک تیم تحقیقاتی از چین و بریتانیا به رهبری پروفسور لی مینگ لی و دکتر کانگین یو از دانشکده بهداشت عمومی، مرکز بهداشت علوم پکن به بررسی رابطه بین مصرف تخم مرغ و بیماری های قلبی عروقی، بیماری های قلبی ایسکمیک، بیماری های عروق کرونر، سکته مغزی و سکته مغزی ایسکمیک پرداختند.
این تیم از داده های تحقیقاتی در جمعیتی حدود نیم میلیون نفر (512 هزار و 891 نفر) بزرگسال بین 30 تا 79 ساله از 10 منطقه مختلف جغرافیایی در چین استفاده کردند. شرکت کنندگان در بین سال های 2004 تا 2008 انتخاب شدند و با بررسی مصرف رابطه تخم مرغ و میزان مرگ و میر در میان این جمعیت نتایج تحقیق به دست آمد. در مطالعه جدید، محققان بر 213 هزار 416 نفر از افرادی که به بیماری هایی همچون سرطان، بیماری قلبی عروقی و دیابت مبتلا نبودند، متمرکز شدند. در نهایت در مجموع 83 هزار 977 مورد بیماری های قلبی و عروقی تعداد 9 هزار 985 مرگ ناشی از بیماری های قلبی و پنج هزار و 103 مورد مرگ در اثر بیماری های عروق کرونر ثبت شد. در شروع دوره مطالعه، 13.1 درصد از شرکت کنندگان گزارش دادند که به طور روزانه تخم مرغ مصرف می کنند و 9.1 درصد از مصرف کنندگان گفتند که هرگز تخم مرغ نمی خورند و یا خیلی کم مصرف دارند.
تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد افرادی که روزانه تخم می خورند در مقایسه با افرادی که اصلا تخم مرغ مصرف نمی کنند به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کاهش یافته است. در واقع مصرف کنندگان روزانه تخم مرغ (تا یک تخم مرغ در روز) 26 درصد کمتر در معرض خطر سکته و 28 درصد کمتر در معرض ابتلا به سکته مغزی قرار دارند. علاوه بر اینکه میزان ابتلا به بیماری های قلبی در میان این افراد تا 18 درصد کمتر گزارش شد. همچنین خطر ابتلا به بیماری های قلبی ایسکمیک در افرادی که تخم مرغ روزانه (حدود تخمینی 5.32 تخم مرغ در هفته) در مقایسه با دسته دیگر که هرگزو یا به ندرت تخم مرغ مصرف داشتند (2.03 تخم مرغ در هفته) کمتر مشاهده شد.
محققان می گویند با اینکه این تحقیق نتیجه یک مطالعه مشاهداتی است، دلایل قطعی در مورد علت و معلول وجود ندارد، اما نویسندگان در راستای صحت مطالعات خود اظهار می کنند که تحقیق آنها در نمونه بزرگی از جامعه انجام شده و تمامی فاکتورهای ایجاد شده و مرتبط با ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در نظر گرفته شده است. این محققان امیدوارند که نتایج این تحقیق بتواند شواهد علمی در دستورالعمل های تغذیه سالم در رابطه با مصرف تخم مرغ برای بزرگسالان به ارمغان آورد."
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/34915/کاهش-بیماری-های-قلبی-عروقی-با-مصرف-روزانه-یک-تخم-مرغ
بستن   چاپ