پیام سپاهان
تاج الدین:
تعطیلات کشور، متوازن شود
چهارشنبه 9 خرداد 1397 - 11:16:28 AM
ایرنا
سپاهان نیوز - دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر می‌خواهیم گردشگری تبدیل به بخشی از سبک زندگی مردم شود نیازمند توزیع مناسب و متوازن زمان برای گردشگری هستیم.
ناهید تاج‌الدین   در خصوص تعطیلات زمستانی و سفر در ایران، اظهار کرد: به هر حال یکی از مشوق‌های سفر در ایران، زمان است و تعطیلات زمستانی دانش‌آموزان می‌تواند یکی از مشوق‌های سفر باشد و برای سفر به اصطلاح زمان می‌خرد، اما این به شرطی است که دیگر مشوق‌های سفر فراهم باشد.
 وی افزود: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دستگاه‌های ذی‌ربط باید یک بسته تشویقی و انگیزشی سفر برای مردم تدارک ببینند که یکی از مشوق‌ها همان تعطیلات زمستانی دانش آموزان است.
دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کمیسیون اجتماعی توجه ویژه‌ای به گردشگری داخلی و بوم گردی دارد و شاهد این مدعا نیز پیگیری طرح دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته است، اگر می‌خواهیم گردشگری تبدیل به بخشی از سبک زندگی مردم شود نیازمند توزیع مناسب و متوازن زمان برای گردشگری هستیم.
وی گفت: برابر آنچه در تقویم سال 97 آمده است، 52 روز جمعه را به‌ عنوان تعطیل پایان هفته داریم و در طول سال، 25 روز دیگر هفته تعطیل رسمی است. یعنی مجموعاً چیزی حدود 77 روز تعطیلی وجود دارد که این روزهای تعطیلی متوازن نیست.
تاج‌الدین تصریح کرد: به جای آنکه تعطیلات متوازن داشته باشیم تعطیلات متراکم داریم. این مشکل باعث شده رفتارهای تفریحی در ایران رفتارهای موجی باشد و به تبع موج تعطیلات شاهد موج مسافرت‌ها باشیم. ضمن آنکه توزیع مکانی مسافرت‌ها در ایران به‌جای آنکه متوازن باشد متراکم شده است و بوم گردی به آن معنا که باید در ایران هنوز شکل نگرفته است.
وی گفت: نیازمند تفریح پایدار شده در ایران هستیم، تفریح باید برنامه منظمی پیدا کند و به بخشی از سبک زندگی مردم بدل شود، دو روزه شدن تعطیلات پایان هفته امری است که تفریح را در سبک زندگی ایرانیان تعریف مجدد خواهد کرد.
دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به موضوع تشکیل وزارتخانه گردشگری ورود و اظهار کرد: باید توجه داشته باشیم که تشکیل این وزارتخانه یعنی وزارت گردشگری باید در راستای ماده 28 قانون برنامه ششم توسعه باشد، ماده 28 قانون برنامه ششم توسعه بند "الف"، کاهش حجم، اندازه و ساختار مجموع دستگاه‌های اجرایی به استثنای مدارس دولتی حداقل به میزان 15 درصد نسبت به وضع موجود و حداقل 5 درصد در پایان سال دوم اجرای برنامه را هدف‌گذاری کرده است.
تاج‌الدین اضافه کرد: در ماده 72 قانون برنامه ششم به تمام دستگاه‌های اجرایی اجازه داده شده بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی را به بخش خصوصی و تعاونی واگذار کنند، یعنی روح حاکم بر برنامه ششم توسعه در مورد میراث فرهنگی مبتنی بر کاهش تصدی‌گری دولت است؛ بنابراین باید در بررسی طرح وزارت میراث فرهنگی به روح حاکم بر برنامه ششم توجه داشته باشیم. اگرچه تشکیل یک وزارتخانه برای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این سازمان را نسبت به قبل نظارت‌پذیرتر می‌کند.
وی ادامه داد: وقتی تنها در سال 95 درآمد گردشگری بالغ بر 8 میلیارد دلار بوده است و تنها میزان فروش صنایع دستی در سال 95، 45 میلیارد تومان گردش مالی داشته و رقم 237 میلیون دلار صادرات صنایع دستی صورت گرفته، این گردش مالی نیاز به نظارت پذیری بیشتری دارد، اما باید دید چقدر این طرح می‌تواند به چابک شدن میراث فرهنگی، افزایش درآمد گردشگری و چابک شدن میراث فرهنگی کمک کند؟
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: آیا در حال حاضر مشکل اصلی این سازمان خارج بودن آن از حوزه نظارت است؟ در حال حاضر ایران از نظر وجود جاذبه‌های بالقوه توریستی و گردشگری جزء 10 کشور برتر جهان است، اما این کشور از نظر توریست پذیری در میان 150 کشور عضو سازمان جهانی توریسم در مقام هفتاد و پنجم قرار دارد و عمده‌ترین مشکلات بخش گردشگری کمبود هتل‌های توریستی متناسب با استاندارهای جهانی و ایجاد ساختار مدیریتی کارآمد که بتواند توسعه این بخش را هماهنگ کند اعلام می‌شود.
وی افزود: ضمن آنکه بعضی موانع خارجی از جمله مشکلات تعامل بانک‌های خارجی با ایران و مشکل استفاده کارت‌های اعتباری بین‌المللی توسط توریست‌های خارجی در ایران را نیز باید اضافه کنیم.
تاج الدین تأکید کرد: باید در مجموع به یک قضاوت واحد برسیم که آیا تشکیل وزارت گردشگری به چابک سازی گردشگری و بهبود شاخص‌های آن کمک می‌کند یا نه؟ استدلال موافقان این است که گردشگری در ایران باید به یک دغدغه حاکمیتی تبدیل شود و ارتقا سطح پیدا کند و از این منظر ایجاد وزارت گردشگری اجتناب ناپذیر است.


http://www.sepahannews.ir/fa/News/36337/تعطیلات-کشور،-متوازن-شود
بستن   چاپ