پیام سپاهان
با هدف ممانعت از خشک شدن درختان
سه طرح تخصیص آب به باغ های اصفهان اجرا می شود
شنبه 2 تير 1397 - 12:19:24
سپاهان نیوز - اصفهان - معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان از اجرای سه طرح تخصیص و انتقال آب به باغ های غرب و شرق این خطه خبر داد.
حسن ساسانی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به عزم جدی در استان اصفهان برای تامین آب و به ویژه حفظ درختان و باغ ها، افزود: در منطقه سد چم آسمان واقع در غرب اصفهان ، ایستگاه های برداشت آب تعبیه شده که باغداران غرب اصفهان در شهرستان های لنجان و مبارکه با مشارکت و همراهی جهاد کشاورزی بتوانند بوسیله تانکر آب را به باغ های سطح این دو شهرستان منتقل کنند.
وی درباره آبیاری دیگر مناطق غرب اصفهان نظیر شهرستان های نجف آباد، خمینی شهر و فلاورجان نیز گفت: آب باغ های این مناطق از طریق چند حلقه چاه متعلق به شرکت آب و فاضلاب تامین خواهد شد و در ازای آن آب شرب این مناطق از طریق سد چم آسمان افزایش می یابد تا کسری آب شرب شهروندان این خطه جبران شود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به آبیاری باغ های شهرهای شرق اصفهان، اظهارکرد: دو حلقه چاه در شهرهای ورزنه و اژیه برای آبیاری باغ های شرق اصفهان اختصاص یافته است.
ساسانی تاکید کرد: تخصیص آب برای آبیاری درختان به گونه ای است که درختان خشک نشوند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به اینکه حجم اصلی آب شرب استان اصفهان از طریق سد زاینده رود و سد چم آسمان تامین می شود ابراز امیدواری کرد که مردم با رعایت الگوهای مصرف، جیره بندی آب را منتفی کنند.
ساسانی با اشاره به اینکه وضعیت آب در این خطه مناسب نیست و مشارکت و همراهی جدی همه مردم را می طلبد، گفت: جیره ‌بندی راهکار مناسبی برای حفظ آب نیست اما در برخی مواقع راه حلی جز آن نیز وجود ندارد زیرا تامین آب مورد نیاز جمعیت پنج میلیون نفری اصفهان در شرایط ناگوار از اهمیت و دشواری خاصی برخوردار است.
وی ادامه داد: از همه درخواست می کنیم حداقل 30 درصد در مصرف آب صرفه جویی کنند، زیرا تامین آب برای شهروندان و همچنین حفظ درختان، بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست.
ساسانی حجم آب کنونی ذخیره شده در سد زاینده رود را 331 میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: پارسال در چنین روزهایی بدون احتساب تخصیص آب کشاورزان و باغداران شرق و غرب اصفهان، 405 میلیون متر مکعب آب در این مخزن وجود داشت.
وی اضافه کرد: میزان ورودی و خروجی سد زایندرود حدود 23 متر مکعب بر ثانیه است.
به گفته معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان، میزان بارش های آغاز سال جاری آبی(مهر 96) تاکنون 757 میلی متر گزارش شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل که 1400 میلی متر بود، 48 درصد افت داشته است.
زاینده‌ رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به طول 350 کیلومتر است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زردکوه بختیاری سرچشمه می گیرد و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق حدود 200 کیلومتر پیش می‌ رود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ‌ریزد.
این رودخانه در دهه های اخیر بدلیل خشکسالی های متوالی، کمبود بارش ها، تراکم جمعیت و افزایش برداشت، به یک رودخانه فصلی تبدیل و در پایین دست و در فصول گرم سال با خشکی مواجه می شود.
ت / 6020/ 6022

http://www.sepahannews.ir/fa/News/39219/سه-طرح-تخصیص-آب-به-باغ-های-اصفهان-اجرا-می-شود
بستن   چاپ