پیام سپاهان
20 هزار خانوار عشایری از انرژی خورشیدی استفاده می کنند
شنبه 23 تير 1397 - 14:43:33
سپاهان نیوز - اصفهان- رئیس سازمان امور عشایرکشور گفت: در زمان حاضر حدود 20 هزار خانوار عشایری مجهز به تجهیزات و سلول های خورشیدی به عنوان یک انرژی تجدیدپذیر هستند.
"کرمعلی قندالی" روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توافقی که با وزارت نیرو انجام شده در صدد هستیم دست کم 50 درصد از خانوارهای عشایری کشور از انرژی خورشیدی بهره مند شوند.
213 هزار خانوار با یک میلیون و 200 هزار تَن جمعیت، جامعه عشایری کشور را تشکیل می دهند.
وی با اشاره به تغییر اقلیم و کمبود منابع آبی برای عشایر اظهار کرد: اصلاح منابع آبی و احداث شبکه ها و سازه های آبی جدی برای مدیریت هرچه بهتر منابع آب موجود برای عشایر از جمله برنامه های در دست اقدام است.
وی با اشاره به اینکه 600 تانکر آبرسانی بصورت شبانه روزی در حال خدمت رسانی به عشایر کشور است ، افزود: امسال 90 دستگاه تانکر جدید خریداری شده بین استان ها تقسیم می شود.
قندالی با اشاره به مجموعه اقدام هایی که برای ارتقای شاخص های توسعه انسانی جامعه عشایری صورت گرفته است، گفت: این اقدام ها در زمینه های مختلف از جمله آموزش، فرهنگی، اجتماعی و بهداشتی است.
وی با بیان اینکه نرخ باسوادی جامعه عشایری کشور در سال 66 حدود 27 درصد بوده است، تصریح کرد: این نرخ در زمان حاضر به 70 درصد رسیده است هرچند هنوز نیاز به تلاش بیشتر به ویژه برای افزایش نرخ باسوادی در میان زنان عشایر هستیم.
رییس سازمان امور عشایر با تاکید بر اینکه جامعه عشایری کشور، میراث دار فرهنگ اصیل ایرانی هستند، گفت: بر اساس مصوبه های شورای عالی عشایری کشور چند طرح ویژه برای این قشر از جامعه تصویب و ابلاغ شده که بخش فرهنگی و مذهبی یکی از این طرح هاست.
قندالی با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجری اصلی اجرای این طرح است، اضافه کرد: برنامه هایی نیز برای استفاده از ظرفیت جامعه عشایر برای توسعه گردشگری بومگردی در حال اجراست.
وی با تاکید بر اینکه عشایر در بخش اقتصادی کشور، نقش بسزایی دارند، اظهار کرد: 28 درصد دام صنعتی کشور و حدود 23 میلیون واحد دامی متعلق به این جامعه است.
قندالی با اشاره به اینکه 25 درصد تولید مواد پروتئینی کشور از جمله گوشت قرمز و 35 درصد صنایع دستی کشور نیز متعلق به جامعه عشایری است، اضافه کرد: در زمان حاضر 95 درصد عشایر از راه ارتباطی معادل 66 هزار کیلومتر برخوردارند.
وی ادامه داد: ظرفیت های قانونی خوبی نیز برای عشایر کشور در برنامه توسعه ششم دیده شده که از جمله آنها می توان به تخصیص سهمی از مالیات ارزش افزوده برای توسعه مناطق عشایری اشاره کرد.
به گفته وی از محل این قانون در سال گذشته 70 میلیارد تومان و امسال حدود 100 میلیارد تومان برای عمران و توسعه مناطق عشایری در نظر گرفته شده است.
رییس سازمان امور عشایر، اجرای طرح زنجیره ای تولید گوشت قرمز را نیز یکی از طرح های موفق برای افزایش تولید این ماده پروتئینی در جامعه عشایری برشمرد و گفت: بر این اساس سالانه 200 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی با نرخ ترجیحی سرمایه در گردش در اختیار عشایر کشور قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته 400 میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای جبران خسارت های خشکسالی، طوفان و سیل به عشایر کشور پرداخت شده است.
وی با اشاره به توزیع 700 هزار تُن علوفه دامی بین عشایر در سه سال گذشته، تصریح کرد: جامعه عشایری کشور برای تامین علوفه دامی نگرانی نداشته باشند.
قندالی همچنین با تاکید بر اینکه برای اسکان عشایر، هیچ اجباری وجود ندارد، گفت: اسکان آنها به صورت داوطلبانه صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه بخشی از جمعیت سر ریز عشایر با توجه به درخواست خودشان در کانون های توسعه اسکان، مستقر می شوند، افزود: تا کنون حدود 90 هزار خانوار عشایر در 410 کانون هدایتی و یکهزار و 40 کانون خودجوش اسکان یافته اند.
به گفته وی، کانون های هدایتی با درخواست عشایر و توسط سازمان امور عشایر با توجه به مسائلی مانند ظرفیت اشتغال و دامپروری، تعیین مکان می شوند اما در کانون های خودجوش، خود عشایر مکانی را به عنوان مثال در کنار یک روستا برای اسکان انتخاب می کنند.
قندالی یکی از طرح های عمرانی عشایر در دست اجرا در استان اصفهان را " بند گاو خفت" اعلام و خاطرنشان کرد: این طرح برای تامین منابع آبی جهت 60 خانوار عشایر و 300 هزار هکتار از اراضی آنها در فریدونشهر در دست اجراست و 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
به گزارش ایرنا، رئیس سازمان امور عشایر روز شنبه برای بازدید از چند طرح عمرانی و توسعه عشایری و همچنین شرکت در اختتامیه اردوی کشوری دانش آموزان عشایر به اصفهان سفر کرده است.
شهرهای بویین میاندشت، فریدن و چادگان در غرب استان با داشتن 27 هزار نفر عشایر ایل بختیاری، سمیرم، دهاقان و شهرضا در شمال استان با 24 هزار نفر عشایر از ایل قشقایی و محمدآباد و نصرآباد در شرق اصفهان با سه هزار نفر عشایر از طایفه عرب جرقویه، جامعه عشایری استان اصفهان را تشکیل می دهند.
این عشایر حدود پنج ماه از سال را عمدتاً در شهرستان های فریدونشهر ـ سمیرم ـ چادگان ـ دهاقان ـ شهرضا و جرقویه اصفهان استقرار دارند.
معیشت عشایر از دامداری، کشاورزی و تولید انواع صنایع دستی تأمین می شود. هرچند جمعیت عشایر نسبت به جمعیت کل اصفهان کم است اما جامعه ای تولیدکننده محسوب می شوند بطوریکه 30 درصد از صنایع دستی و 25 درصد از گوشت قرمز استان را تولید می کنند.
ت/3011 / 1339

http://www.sepahannews.ir/fa/News/43056/20-هزار-خانوار-عشایری-از-انرژی-خورشیدی-استفاده-می-کنند
بستن   چاپ