پیام سپاهان
رئیس اداره بهزیستی شهرضا:
مهدهای کودک و پیش دبستانی های شهرضا به بخش خصوصی واگذار شد
دوشنبه 8 مرداد 1397 - 11:31:05 AM
مهر
پیام سپاهان - شهرضا - رئیس اداره بهزیستی شهرستان شهرضا گفت: مهدهای کودک و پیش دبستانی های شهرضا به بخش خصوصی واگذار شد.

سید علی موسوی اظهار داشت: فلسفه تشکیل سازمان بهزیستی ارائه خدمات به اقشار محروم جامعه و شناسایی محرومیت، معلولیت ها و آسیب های اجتماعی و تلاش در جهت رفع و یا کاهش آنها برای برقراری عدالت و رفاه اجتماعی است.
وی تصریح کرد: نکته مهم برای رسیدن به جامعه‌ای سالم، تقویت مسئولیت اجتماعی فرد، خانواده و نهادهای اجتماعی است که در دو بخش مهم پیشگیری از معلولیت ها و پیشگیری از آسیب های اجتماعی برای بهزیستی جامعه ضرورت دارد.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان شهرضا با توجه به قانون حمایت از معلولین گفت: با همکاری و مشارکت یکدیگر باید اماکن و معابر عمومی و ساختمان ها را برای تردد آسان معلولین مناسب‌سازی کرد، تا معلولین و جانبازان و سالمندان و افراد ناتوان بتوانند به راحتی با مراجعه به مکان های مختلف نیازمندی های خود را رفع کنند و به حداقل حقوق شهروندی خود دسترسی یابند.
وی گفت: سه هزار و 879 نفر معلول تحت پوشش اداره بهزیستی شهرضا بوده که یک هزار و 54 نفر آنها مربوط به روستاهای شهرستان است.
موسوی با بیان این که حدود 300 معلول نیز پشت نوبت قرار دارند که پس از تأمین اعتبارات لازم از خدمات مستمر استفاده خواهند کرد، ادامه داد: در حال حاضر تمامی معلولین اعم از تحت پوشش و پشت نوبت از خدمات توانبخشی بهزیستی از قبیل فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی و تحویل وسایل کمک توانبخشی استفاده می کنند.
وی گفت: هدف نهایی در توانبخشی و توانمندسازی معلولان، بازگرداندن استقلال فردی معلول در زندگی شخصی و اجتماعی است.
12 پرونده فرزندخوانده و امین موقت در شهرضا تشکیل شد
رئیس اداره بهزیستی شهرستان شهرضا با بیان این که 410 خانواده و 978 نفر در بخش امور اجتماعی خانواده های بی سرپرست و نیازمند تحت حمایت از خدمات مستمر و غیر مستمر بهره‌مند هستند، تصریح کرد: 166 دانش‌آموز، 17 دانشجو، 44 مورد بیمه اجتماعی زنان خانه‌دار، 57 مورد بیمه روستایی و عشایر در این بخش فعال است.
وی تصریح کرد: بهزیستی در بخش امور شبه خانواده، کودکان بدسرپرست و بی سرپرست را در خانواده بستگان ساماندهی می‌کند اما در مواردی که این خانواده‌ها از مراقبت کودکان ناتوان باشند آنها را در مراکز حمایتی خود پذیرش و نسبت به واگذاری به صورت فرزنده خوانده یا امین موقت به افراد دارای صلاحیت اقدام می کند.
موسوی گفت: سال 1396 در این بخش 13 کودک در مرکز غیردولتی خانه میلاد شهرضا پذیرش شده که تعداد 12 پرونده فرزندخوانده و امین موقت تشکیل و 23 کودک به صورت امدادبگیر در خانواده بستگان ساماندهی شده‌اند و 56 پرونده چندقلوها به تعداد 122 کودک تحت حمایت مستمر و شیرخشک است.
وی از برنامه بهزیستی در بحث اورژانس اجتماعی که امروزه با افزایش انواع آسیب های اجتماعی و نوپدید فضای مجازی نیاز به مراکز خدمات رسان داشته خبر داد و افزود: اورژانس اجتماعی با شماره سه رقمی123 خدمات مددکاری اجتماعی و روانشناسی به صورت رایگان به افراد مشاور ارائه می کند.
رئیس اداره بهزیستی شهرضا گفت: در سال 1396 تعداد یک هزار و 572 نفر که 894 زن و 610 مرد بوده پذیرش و تعداد هفت هزار و یک خدمت تخصصی در جهت رفع مشکلات فردی، خانوادگی و اجتماعی به این افراد داده شده است.
وی با اشاره به این که پیشگیری مهمترین حوزه‌ کاری بهزیستی است با توجه به رشد روزافزون معلولیت ها و خصوصاً آسیب های اجتماعی نظیر اعتیاد، طلاق و خشونت‌های خانگی، گفت: پیشگیری بهتر و آسان‌تر از درمان است و آسیب های اجتماعی و معلولیت ها، فقیر و غنی نمی‌شناسد و لذا بهتر است همکاری لازم در جهت پیشگیری توسط خانواده‌ها و ارگان ها انجام گیرد تا زندگی اجتماعی همه شهروندان از پیامدها و مخاطرات آن مصون بماند.
یکی از علت های اصلی معلولیت در شهرضا ازدواج های فامیلی است
موسوی یادآور شد: شهروندان لازم است پیشگیری از معلولیت ها را در قالب تست کردن شنوایی نوزادان، بینایی کودکان سه تا شش سال و غربالگری ژنتیک پیش از ازدواج و قبل از بارداری همسران و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را در قالب آموزش‌های پیش از ازدواج، پیشگیری از اعتیاد، مهارت های زندگی، فرزندپروری و ... را از طریق مراکز بهزیستی دریافت و به ارتقای سطح کیفی زندگی خانوادگی و سلامت اجتماعی و شاد زیستن توجه مضاعف کنند.
وی با بیان اینکه یکی از علت های اصلی معلولیت در شهرضا ازدواج های فامیلی است، ادامه داد: شهرضا جزو معدود شهرهای کشور است که طرح مشاوره ژنتیک رایگان را که از تولد کودکان معلول جلوگیری می کند، در سال97 اجرایی کرد.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان شهرضا گفت: در حوزه پیشگیری درمان معتادان تعداد دو مرکز اقامتی میان مدت و دو مرکز به صورت درمان سرپایی است که دو گروه همیاران سلامت روان و اجتماعی محور با عضویت ده ها نفر کارشناس در رشته‌های روانشناسی و سایر رشته‌های مرتبط نیز آموزش‌های پیشگیرانه را در سطوح محلات شهرستان، انجام می دهند و چهار مرکز مشاوره روانشناسی هم در بخش خصوصی با مجوز سازمان بهزیستی فعالیت دارند.
وی از هشت مرکز توانبخشی خدمات رسان غیردولتی تحت نظارت در واحد معلولان خبر داد و افزود: تعداد 580 نفر از معلولین ذهنی، سالمندان و بیماران اعصاب و روان از خدمات توانبخشی این مراکز استفاده می‌کنند.
موسوی گفت: در بخش زنان سرپرست خانوار نیز تعداد 480 پرونده مددجویان، به یک کلینیک مددکاری اجتماعی، دو مؤسسه خیریه و یک مجتمع روستایی هونجان طرف قرارداد واگذار شده است.
تمام خدمات مهدکودک و پیش‌دبستانی های شهرضا به بخش غیردولتی واگذار شد
وی ادامه داد: تعدادی از زنان سرپرست خانوار در قالب چهار گروه همیار که شامل دو گروه نانوایی، یک گروه خیاطی و یک گروه رنگ آمیزی روی سفال بصورت سازمان مردم نهاد یا NGO فعالیت اقتصادی دارند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان شهرضا از واگذاری تمامی خدمات مهدکودک و پیش‌دبستانی به بخش غیردولتی خبر داد و افزود: در شهرستان شهرضا تعداد 26 مهد کودک و پیش دبستانی شهری و روستایی زیر نظارت بهزیستی در بخش غیردولتی تحت نظارت بهزیستی فعالیت دارند که در سال 96 بیش از یک هزار و 300 کودک از خدمات این مهدهای کودک استفاده کرده‌اند.
وی گفت: از محل اعتبارات اشتغال زایی سال 1396 تعداد 203 مددجو اعم از معلولان، زنان سرپرست خانوار و معتادان بهبود یافته، مبلغ دو میلیارد و 720 میلیون تومان تسهیلات خوداشتغالی دریافت کرده اند.
کمک مردم به کودکان متکدی چهره شهر را نازیبا می کند
موسوی گفت: اداره بهزیستی در بخش مشارکت های مردمی، به عنوان واسطه‌ای بین مردم و نیازمندان واقعی عمل می‌کند و برخی از شهروندان از روی خیرخواهی و با نیت پاک به گدایان یا کودکان سر چهارراه‌ها کمک پولی می‌کنند در صورتی که براساس بررسی های انجام شده این کمک ها این ها را تشویق به روی‌آوردن به اماکن عمومی و خیابان ها و نازیبا کردن چهره شهر کرده و از طرف دیگر در بسیاری موارد نیز، نصیب افراد سودجو می‌شود که از اینگونه کودکان یا گدایان سوءاستفاده اقتصادی می‌کنند و بدین صورت منابع اجتماعی ما به هدر می‌رود.
وی تصریح کرد: کمک‌های مردمی بهتر است به اداراتی مانند بهزیستی که دارای صندوق‌هایی در مناطق شهری و قلک های توزیع شده به خانواده‌ها و همچنین از طریق خیرانی که با مراکز بهزیستی در ارتباط هستند صورت گیرد، تا در جهت رفع نیازهای معلولین و سالمندان و کودکان بی‌سرپرست و خانواده‌های نیازمند که از فیلتر شناسایی کارشناسان گذشته‌اند، هزینه شود.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/48715/مهدهای-کودک-و-پیش-دبستانی-های-شهرضا-به-بخش-خصوصی-واگذار-شد
بستن   چاپ