پیام سپاهان
پالیز خرد، بیژن و منیژه را نقل کرد
شهرداری حمایت کند/ هنرمندان می‌توانند به دغدغه آنها جامه عمل بپوشانند
يکشنبه 28 مرداد 1397 - 15:25:36
پیام سپاهان - پالیز خرد، عنوان گروه هنری ای است که پروژه شاهنامه‌خوانی را به سبکی متفاوت با پژوهش بروی شاهنامه از بهار امسال شروع کرده و در مرداد ماه برای اولین بار در تالار ادب اصفهان اجرا کرد.
به گزارش خبرنگار ایسنا- منطقه اصفهان، اساس فعالیت این گروه با نقالی شاهنامه به سبکی نوین است. نقال که در این اثر خسروی است، با استفاده از عناصری هم چون کوزه های سفالی شخصیت های شاهنامه را با رنگ های مرتبط روایت و در حین اجرا برای فهم بهتر مخاطب سعی در بازی با آنها می‌کند. از دیگر عناصر صحنه اجرا که به کمک نقال در انتقال فضای حماسی به مخاطب می آید، رنگ و تصاویر گرافیکی نقش بسته بر روی پرده نمایش است.
همچنین در کنار عناصر بصری نامبرده، اجرای موسیقی فضای این اجرا را غرق در جذابیت کرده بود،به طرزی که گاها تماشاچیان همراه با هر "مویه" خواننده اشک می‌ریختند و با هر کرشمه عاشقانه لب به لبخند و خنده می‌گشودند. اصوات گروه کر؛ التهابات، نگرانی ها، عشق، رزم آوری و جنگجویی شخصیت هارا در ذهن مخاطب دوچندان می‌کرد و دست زدن های نقال ناگهان ابرهای موسیقی را پراکنده می‌کرد و روایت بخش دیگر داستان شروع می‌شد.
این بازی های لحظه ای با مخاطب چنان شیفتگی در مخاطبان ایجاد کرده بود که در صحنه آخر مجریان میزبان دقایق طولانی تشویق بینندگان بودند و درحین اجرای سرود ایران باغروری ملی ایستاده به تشویق گروه موسیقی ادامه می‌دادند.
پس از اتمام اجرا، کیانی، کارگردان اثر در مصاحبه با خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان، از سابقه شروع تحقیقات گروه گفت و گلایه هایی از مسئولان شهرداری و فرهنگ و ارشاد اسلامی کرد. 
این کارگردان تئاتر، با بیان اینکه شاهنامه، کارنامه پر افتخار و به جا مانده از پدران ماست افزود: حمایت ها مالی برا همچین کار پرهزینه ای بسیار معنوی و ماندگار است. شهرداری، اداره ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و هر ارگان دیگر که دغدغه مسائل فرهنگی و آموزشی را در این کشور دارد باید وارد عمل شود و از هنرمندانی که به دغدغه آنها جامه عمل می‌پوشند حمایت بکنند و با چنین پروژه هایی رسالت فرهنگی خود را آغاز کنند. 
وی این نمایش را حاصل ماه ها تمرین و سال ها تلاش و تحقیق و بهترین راه آموزش و حفظ شاهنامه دانست و گفت : این اجراها حکم کلاس های شاهنامه خوانی را به طرزی تاثیرگذارتر دارند و ما می‌توانیم با اجراهای تخصصی برای گروه های سنی مختلف، باعث شویم تا این اثر فاخر همچنان نسل به نسل و سینه به سینه حفظ شود.
بهنام ساطعی، کمانچه نواز اثر، در مورد مشکلاتی که گروه پشت سر گذاشته به خبرنگار ایسنا گفت: سران فرهنگی شهر به فکر هنرمندان موسیقی نیستند، ما برای تمرین و آماده کردن کارهایمان احتیاج به حمایت های مالی و مادی داریم. از شهرداری دلخوریم و هیچ اشتیاقی برای همکاری با آنها نداریم. هنرمند روحیه حساسی دارد و باید درک شود تا بهترین خود را به مردم ارائه کند.
مصطفی احمدی، یکی از اعضای گروه کر هم گفت: ما با حمایت مردمی کار می‌کنیم و مادامی که مردم از ما استقبال نکنند خلق اثر مفهومی ندارد. 
وی ابراز امیدواری کرد تا با حمایت های ارگانی در شهرستان مردم متوجه فعالیت های هنری بشوند، استقبال کنند و چشمه موسیقی همواره جوشان و خروشان بماند.
پالیز خرد، 12 اجرا را در برنامه پیش روی خود دارد که با حمایت "موسسه شکوه و تربیت" هر بار با یکی از داستان های شاهنامه، ماهانه به اجرا در خواهند آمد، این گروه متشکل از نوازندگان ادواتی چون تمبک و ضرب زورخانه ای، کمانچه، کوزه، دف و عود است، خوانندگی اثر را "سید فتاح سجادی" انجام میدهد گروه کر هم در حین اجرا هم آوایی میکنند. . 
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/55698/شهرداری-حمایت-کند--هنرمندان-می‌توانند-به-دغدغه-آنها-جامه-عمل-بپوشانند
بستن   چاپ