پیام سپاهان
مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان تاکید کرد:
افزایش سرسام آور هزینه‌های درمان/از انبار کردن داروها در خانه خودداری کنند
دوشنبه 26 شهريور 1397 - 17:53:04
پیام سپاهان - مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان با تاکید بر اینکه هزینه‌های حوزه درمان به خصوص در بخش دارویی و تشخیص بسیار سرسام‌آور و رو به افزایش است، گفت: 110 میلیارد تومان از بدهی بیمه سلامت به دانشگاه‌های علوم پزشکی استان در قالب اوراق اسناد خزانه اسلامی پرداخت خواهد شد.
به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان، حسین بانک ظهر امروز (دوشنبه) در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه مطابق آمار سازمان‌های بیمه، تعداد بیمه‌شدگان از کل جمعیت کشور بیشتر است، اظهار کرد: این مسئله لزوم همپوشانی بیمه‌ها را بیشتر کرده است که با بحث استحقاق سنجی این موضوع به سرانجام خواهد رسید.
وی به موضوع تبادل الکترونیک اسناد پزشکی در راستای این طرح اشاره کرد و افزود: متأسفانه در خصوص بستری بیماران برنامه‌ای وجود نداشت، تاجایی که طی دو سال گذشته این طرح به صورت پایلوت در استان اصفهان اجرا شد و تا پایان آبان ماه نیز باید به صورت کامل در بیمارستان‌های علوم پزشکی دانشگاهی اجرایی شود.
مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان افزود: در نهایت طرح تبادل اسناد پزشکی قرار است در بیمارستان‌های بخش خصوصی اجرا شود و سپس در سایر استان‌های کشور گسترش یابد.
وی تصریح کرد: این طرح به طور قطع نتایج خوبی در پی خواهد داشت و می‌تواند زیربنایی برای تصمیمات وزارت بهداشت باشد.
بانک در ادامه با اشاره به یک میلیون و 500 هزار نفر بیمه‌شده سلامت در استان اصفهان، اظهار کرد: هم‌اکنون در 4860 موسسه به این بیمه‌شدگان در استان خدمات ارائه می‌دهند، همچنین بیمه سلامت استان ماهیانه 60 میلیارد تومان در حوزه درمان و خدمات سرپایی و بستری به بیمه‌شدگان پرداخت می‌کند.
وی هم‌چنین در خصوص بدهی بیمه سلامت به دانشگاه‌های علوم پزشکی استان اصفهان، گفت: از 300 میلیارد تومان بدهی بیمه سلامت استان به دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال گذشته، قرار است 110 میلیارد تومان آن در قالب اوراق اسناد خزانه اسلامی پرداخت شود، هم‌چنین بقیه این بدهی به تدریج پرداخت می‌شود، البته امسال تمام‌پرداخت‌های بیمه سلامت به روز است.
مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان با بیان اینکه متاسفانه هزینه‌های حوزه درمان به خصوص در بخش دارویی و تشخیص بسیار سرسام‌آور و رو به افزایش است، تصریح کرد: در این شرایط نیاز به خودکنترلی داریم و جامعه پزشکی و بیمه‌شدگان باید از خدمات پزشکی غیرضروری خودداری کنند.
وی به کمبود تجهیزات پزشکی در کشور اشاره کرد و افزود: در این شرایط بیماران واقعی و نیازمند باید از تجهیزات استفاده کنند تا در روند درمان آن‌ها خللی ایجاد نشود، از سوی دیگر بیماران باید از گرفتن دارو و انبار کردن آن در خانه‌های خود خودداری کنند.
بانک با تاکید بر اینکه 96 درصد تولید داروی کشور، در داخل انجام می‌شود، افزود: با این وجود سهم مهمی از مواد اولیه موردنیاز دارو وارداتی است.
بانک با اشاره به اینکه روانه چهار هزار دفترچه بیمه سلامت در 105 نقطه استان تعویض و تمدید می‌شود، تاکید کرد: این آمار، رقم بالایی است و نشان از تعداد مراجعات بسیار بیماران به پزشک است. مطابق آمار رسمی میانگین مراجعه بیمار به پزشک در دنیا 4.5 بار در سال است که این عدد در ایران 6.5 است، به این معنا که بیماران به راحتی و بدون رعایت سطح‌بندی به خدمات پزشک تخصصی دست پیدا می‌کنند.
وی درباره شرایط بیمه بیماران خاص کلیوی، ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی و ...، گفت: متاسفانه هزینه‌های درمان این بیماران افزایش‌یافته، با این وجود بیمه و فرانشیز آن‌ها رایگان است.
مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان در ادامه به صدور کارت‌های جعلی سلامت از سوی برخی شرکت‌ها اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی شرکت‌های جعلی در تماس با برخی شهروندان، در قبال دریافت هزینه‌های بالا برای آن‌ها کارت بیمه سلامت صادر می‌کنند که فعالیت و بیمه این شرکت‌ها مورد تایید بیمه سلامت و دیگر بیمه‌ها نیست، در این راستا شهروندان برای برخورد با این متخلفان موارد را باید با شماره تلفن‌های 36670052 و یا سامانه 1666 اطلاع‌رسانی کنند. 
پیاده سازی سامانه تبادل اطلاعات اسناد بستری تا پایان مهر ماه
قائم مقام مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان نیز ادامه این نشست با اشاره به اینکه بر اساس بند چ ماده ٧٠ برنامه ششم توسعه پایگاه اطلاعات برخط بیمه‌شدگان بیمه سلامت آغاز شده است، اظهار کرد: تا پایان شهریور ماه قرار است پایگاه اطلاعات برخط بیمه‌شدگان در سازمان بیمه سلامت مستقر شود و نحوه دریافت خدمات از طریق انجام شود.
احمدرضا ریاضیات افزود: در حال حاضر بحث استحقاق سنجی درمان در بیمارستان‌های دانشگاه‌های کشور با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، وزارت بهداشت، سازمان بیمه سلامت، بیمه‌های تکمیلی و .... آغاز شده و سامانه‌ها به یکدیگر متصل شده است.
وی با بیان اینکه با وجود اتصال این سامانه‌ها به یکدیگر، اما هنوز پایگاه اصلی استقرار نیافته است، افزود: بر اساس این طرح در بیمارستان‌های علوم پزشکی دانشگاهی دیگر نیازی به دفترچه بیمه نخواهد بود و هم‌پوشانی بیمه‌ها از ابتدای مهر ماه از طریق کد ملی انجام می‌شود و از این زمان بدون کد ١٨ رقمی بیمه سلامت، بیمار پذیرش نمی‌شود.
قائم مقام مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان با بیان اینکه بحث تبادل الکترونیک و رسیدگی به اسناد بستری دو سال گذشته به صورت پایلوت در کشور، در بیمارستان عیسی بن مریم اصفهان آغاز شد، گفت: سامانه تبادل اطلاعات تاکنون در ٩ بیمارستان دانشگاهی استان اجرا شده و تا پایان مهر ماه در تمام بیمارستان‌های دانشگاهی استان انجام می‌شود، هم‌چنین ٤٠ درصد اسناد بستری در این سامانه انجام خواهد شد.
کد خبرنگار: 13036
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/65119/افزایش-سرسام-آور-هزینه‌های-درمان-از-انبار-کردن-داروها-در-خانه-خودداری-کنند
بستن   چاپ