پیام سپاهان
/مقاله/
تپه سیلک در گذرگاه بی‌مهری‌ها
چهارشنبه 4 مهر 1397 - 14:39:44
پیام سپاهان - تپه‌های سیلک کاشان خواستگاه تمدن ایران و یکی از نمادهای فرهنگ ایران است. این تپه باستانی با گذشت هزاران سال هنوز پابرجاست، اما برخی تحقیقات نشان می‌دهد که این محوطه باستانی در یک قرن گذشته دچار آسیب‌های فراوان شده است.
به گزارش ایسنا- منطقه اصفهان به نقل از سایت مگ ایران محسن جاوری ، مجید منتظر ظهوری، جواد حسین زاده از اساتید دانشگاه در تحقیقی به بررسی" صیانت و سامان‌دهی عرصه و حریم منظری تپه‌های باستانی سیلک" پرداختند.
مطابق این پژوهش تپه‌های سیلک کاشان از اولین استقرارگاه های دائمی انسان (روستانشینی) در فلات ایران محسوب می‌شود که آثاری از هزاره هفتم (دوره نوسنگی) پیش از میلاد تا عصر آهن 3 (دوره ماد) را در خود جای داده و به این سبب ارزش و جایگاه فرهنگی و مطالعاتی ویژه‌ای دارد.
بر این اساس محوطه باستانی سیلک در طول یک قرن اخیر آسیب‌های فراوانی را متحمل شده است. پدیده مخرب گسترش و توسعه کالبدی شهرها همیشه گریبان گیر محوطه‌های باستانی از قبیل سیلک که در بافت شهرها قرار دارند، بوده است.
 همچنین در راستای رویه ویرانگر و روزافزون گسترش و توسعه کالبدی شهر کاشان به طرف محوطه سیلک، کشاورزان منطقه نیز بیکار ننشسته و به اندازه وسع و توان خویش، به عرصه محوطه سیلک یورش برده و بخشی از آن را برای کشاورزی تصرف کردند.
یافته‌های این مطالعه نشان داد با توجه به رشد روندِ دست‌اندازی و تعرض به عرصه و حریم سیلک و برای جلوگیری از آسیب‌های بیشتر عرصه و سامان‌دهی حریم منظری سیلک، میراث فرهنگی کاشان با مساعدت شهرداری کاشان، به تبیین برنامه و فعالیت مطالعاتی باستان شناسی با عنوان «گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه باستانی سیلک» اقدام کرد.
 این پروژه پژوهشی به تعیین و تکمیل و مشخص شدن عرصه و حریم این محوطه باستانی منجر شد.
به گزارش ایسنا؛این مقاله علمی – پژوهشی در پژوهشنامه "کاشان"، دانشگاه کاشان منتشر شد.
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/66847/تپه-سیلک-در-گذرگاه-بی‌مهری‌ها
بستن   چاپ