پیام سپاهان
ایجاد صنایع تبدیلی خرما به توسعه بیشتر خور و بیابانک می انجامد
شنبه 21 مهر 1397 - 13:09:09
پیام سپاهان - اصفهان - مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه ‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت : ایجاد صنایع تبدیلی خرما علاوه بر بهبود بازار خرما سبب توسعه و ایجاد فرصت ‌های شغلی فراوان در شهرستان خور و بیابانک می‌شود.
مسعود لطیفیان روز جمعه در حاشیه آخرین روز برگزاری نخستین جشنواره نخل و آفتاب خور و بیابانک در گفت و گو با ایرنا افزود : برگزاری جشنواره های مختلف و معرفی ظرفیت های بالقوه نقش موثری در توسعه اقتصاد و اشتغال منطقه دارد.
وی با اشاره به نمایشگاه صنایع دستی این جشنواره اظهارداشت : در این جشنواره غرفه هایی از صنایع وابسته به نخل حضوری پررنگ تر داشت و می توان گفت که بخش مهمی از اقتصاد گردشگری شهرستان بر پایه صنایع تولیدی و وابسته نخل است.
وی خور و بیابانک را قطب تولید خرمای استان اصفهان ذکر و اضافه کرد : این شهرستان به دلیل شرایط آب و هوایی مستعد برای تولید خرما است و در کنار تولید رونق صنایع وابسته به آن در جهت توسعه اشتغال و اقتصاد مردم این شهرستان می تواند درآمد زایی داشته باشد.
مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه ‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد : با احیای صنایع فراموش شده وابسته نخل چرخه اقتصادی منطقه متحول می شود و می توان گفت با احیای این صنایع اشتغالزایی افزایش می یابد.
لطیفیان تصریح کرد : تولید خرما در مناطق خرما خیز از اهمیت خاصی برخوردار است و این محصول می تواند جایگاه ویژه ای در توسعه پایدار داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: برای این که نخل جایگاه خود را پیدا کند باید برنامه ای هدفمند داشته باشیم و از فرصت های به وجود آمده به خوبی استفاده کنیم.
وی اصلاح و نوسازی نخلستان ها، ایجاد ارزش افزوده از طریق فرآوری و طبیعت گردی در نخلستان را مهمترین راهکار بهره وری اقتصادی و اشتغالزایی برشمرد و گفت: سیاست وزارتخانه در خصوص محصول خرما، اصلاح و نوسازی باغ ها، هرس، تغذیه، اصلاح سامانه آبیاری، بسته بندی و کمک به صادرات این محصول می باشد.
مدیر کل دفتر امور میوه ‌های گرمسیری و نیمه ‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی افزود: طرح اصلاح، مدیریت فنی و نوسازی باغ‌ های مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کشور در دستور کار این دفتر است و امیدواریم با اصلاح باغ ها صنایع تبدیلی را گسترش دهیم.
لطیفیان بیان کرد : درختان خرما هر سال به بار می نشینند و از اجزای آن برای تهیه صنایع دستی گوناگونی از جمله حصیر، پادری، جارو، کلاه، بادبزن، طناب و دیگر محصولات حصیری استفاده می شود، ضمن آنکه عمده صنایع دستی خور و بیابانک مرهون نخل بوده و به این درخت وابسته است.
وی با بیان این که پارسال حدود 250 هزار تن خرما به 85 کشور صادر شد ، گفت: این صادرات 249 میلیون دلار درآمد داشت.
وی اضافه کرد : اکنون 231 واحد فعال در حوزه درجه بندی، بسته بندی و فرآوری در کشور وجود دارد که ظرفیت تولید آن معادل 423 هزار تن است.
مدیرکل دفتر امور میوه‌ های گرمسیری و نیمه ‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی افزود: سالانه بیش از یک میلیون تن خرما در کشور تولید می شود که سرانه مصرف خرما در کشور پنج تن در سال است.
مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک این شهرستان را تنها شهرستان خرما خیز استان اصفهان برشمرد و گفت : هر ساله 750 تن خرما از نخلستان های این منطقه برداشت می شود.
سید حکمت موسوی خاطرنشان کرد: از مجموع 350 هکتار نخلستان در خور و بیابانک 250 هکتار آن اقتصادی است و بقیه به صورت نهال می باشد.
وی کبکاب، کرمانی، خدشکن، خارک ، زارشک، قصب و انواع زارشک را از ارقام خرمای خور و بیابانک بیان کرد و افزود: زاهدی ، پیارم ،مضافتی، برحی و مجول از دیگر رقم های کشت شده در باغ های خرماست.
مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک ادامه داد: 200 هکتار از نخلستان روستاهای مهرجان و گرمه به عنوان قطب اصلی تولید خرما در شهرستان محسوب می شود که از مرغوبیت ویژه ای برخوردار است.
موسوی با بیان این که در فصل برداشت خرما بیش از یکهزار و 200 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم فعالیت می کنند، افزود: نخلستان های این شهرستان تا قبل از سرمای سال 86 افزون بر 780 هکتار بود و تنها 350 هکتار آن باقی ماند.
نخستین جشنواره نخل و آفتاب که در روزهای پنجشنبه و جمعه در شهر خور و روستای گرمه این شهرستان برگزار شد در شناساندن و معرفی جاذبه های گردشگری، اقتصادی، صنعتی، معدنی و کشاورزی شهرستان و ترویج و گسترش فرهنگ بومی تاثیرگذار است.
تولیدات صنایع دستی، معدنی ، کشاورزی و محصولات وابسته به نخل، آثار فرهنگی و غذاهای سنتی این شهرستان در 10 غرفه جشنواره به نمایش گذاشته شد.
در این جشنواره آثار هنرمندان شهرهای خور، جندق و فرخی و روستاهای گرمه، مهرجان، مصر و دیگر مناطق هدف گردشگری ارایه شده است.
برگزاری مسابقه بالارفتن از نخل، چیدن خرما، پخت غذاهای سنتی، اجرای زنده هنر کرباس بافی، شترسواری بازدید از مزرعه قاسمیه روستای مهرجان و آثار تاریخی و قابلیت های گردشگری شهرستان را از دیگر برنامه های این جشنواره بود.
شهرستان خور و بیابانک با 12 هزار کیلومتر مربع وسعت در 420 کیلومتری شرق مرکز اصفهان واقع است.
9860/6026/

http://www.sepahannews.ir/fa/News/69099/ایجاد-صنایع-تبدیلی-خرما-به-توسعه-بیشتر-خور-و-بیابانک-می-انجامد
بستن   چاپ