پیام سپاهان
رییس موسسه فرهنگی اکو:
عکاسی یکی از مولفه های اصلی دیپلماسی عمومی و فرهنگی است
پنجشنبه 26 مهر 1397 - 20:04:33
پیام سپاهان - اصفهان- رییس موسسه فرهنگی سازمان همکاری های اقتصادی ( اکو ) گفت: هنر عکاسی، تصویرگری و نقاشی از مولفه های اصلی دیپلماسی عمومی و فرهنگی هستند.
دکتر محمد مهدی مظاهری روز پنجشنبه در حاشیه نخستین نمایشگاه عکس سفر به قطب شمال در اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در منطقه تمدنی بزرگ سازمان همکاری های اقتصادی ( اکو ) که 10 کشور و جمعیتی افزون بر 400 میلیون نفر را در بر می گیرد، دیپلماسی عمومی و فرهنگی با جدیت دنبال می شود.
وی با بیان اینکه ایران به همراه کشورهای ترکیه و پاکستان عضو موسس اکو هستند تصریح کرد: امروزه هنر عکاسی در اقتصاد خلاق دنیا به عنوان صنعت معرفی شده است یعنی این هنر می تواند به فعالیت های درآمدزای اقتصادی منجر شود بنابر این باید از عکاسی به عنوان اقتصاد هنر یاد کرد.
رییس موسسه فرهنگی اکو درباره برگزاری نمایشگاه عکس سفر به قطب شمال که توسط دختر 18 ساله اصفهانی برپا شده است گفت: تصور نمی کردم کاری که برای اولین بار از طریق موسسه فرهنگی اکو انجام می شود اینقدر حرفه ای باشد.
وی از اینکه این اقدام برای اولین بار توسط یک بانوی ایرانی انجام شده ابراز خرسندی کرد و افزود: قرار است این نمایشگاه در تهران هم برگزار شود تا دیپلمات های کشورهای مختلف از آن بازدید کنند.
مظاهری پیشنهاد کرد: آثار سایر کشوهای حاضر در سفر قطب شمال جمع آوری و در قالب نمایشگاه عکاسی در سازمان فرهنگی اکو به نمایش در آید.
سازمان همکاری های اقتصادی (ECO)، یک سازمان منطقه ای است که در سال 1985 توسط دولت های ایران، پاکستان و ترکیه به منظور توسعه همکاری های اقتصادی، فنی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد.
در سال 1992 سازمان اکو گسترش یافت و هفت عضو جدید از جمله جمهوری اسلامی افغانستان، جمهوری آذربایجان، جمهوری قزاقستان، جمهوری قرقیزستان، جمهوری تاجیکستان، ترکمنستان و جمهوری ازبکستان به آن اضافه شدند.
مؤسسهٔ فرهنگی اکو نهاد فرهنگی سازمان همکاری‌ های اقتصادی (اکو) است که در سال 1374 تأسیس شده‌ و مرکز آن در تهران است.
وظیفه این بنیاد گسترش همکاری و تبادل فرهنگی میان کشورهای عضو اکو است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان نیز در حاشیه اختتامیه نمایشگاه عکس سفر به قطب شمال به ایرنا گفت: شاید کمتر کسی باور کند که یک بانوی ایرانی با نگاهی دینی و ملی با جمعی از هنرمندان و گردشگران به شمالی ترین نقطه کره زمین سفر کرده و لحظات خوبی را به ثبت رسانده است.
حجت الاسلام محمد علی انصاری افزود: این نشان می دهد که اصفهان در همه زمینه های هنری به ویژه عکس که در عرصه تبلیغات و ارائه واقعیت ها حرف اول را می زند برجسته است.
وی با تاکید بر اینکه عکس می تواند دستمایه بسیار ارزشمندی برای خلق آثار فرهنگی و هنری باشد بیان کرد: سفر به قطب شمال برای یک دختر ایرانی جسارت می خواهد که من به عنوان خدمتگزار بخش فرهنگ و هنر از همه عکاسان به ویژه این بانو برای داشتن این روحیه قدردانی می کنم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت مادی از هنرمندان وظیفه خود را انجام خواهد داد اما بالاتر از حمایت های مادی، حمایت های معنوی است و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان همیشه ثابت کرده که حامی هنرمندان عکاس است.
وی خاطرنشان کرد: لازم است این نمایشگاه در برخی شهرستان های استان اصفهان و سایر استان های کشور نیز به نمایش درآید.
نمایشگاه "سفر به قطب شمال" روایت تصویری فائزه علیخانی از قطب شمال بوده که برای نخستین بار توسط عکاس ایرانی به نمایش گذاشته شد.
این نمایشگاه در قالب 150 تابلو عکس از 23 مهر به مدت چهار روز در گالری شماره 2 کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان در معرض دید عموم قرار گرفت.
فائزه علیخانی عکاس جوان 18 ساله اصفهانی و برپاکننده نمایشگاه می گوید: سفر من به قطب شمال 13 روز به طول انجامید.
این عکاس افزود: بیشتر عکاسی های من از داخل کشتی و در حال گذر از اقیانوس صورت گرفت و تنها یک روز به مدت هفت ساعت در نقطه 90 درجه شمالی زمین توقف داشتیم که توانستم در دمای منفی 35 درجه بر روی یخ ها عکاسی کنم.
وی با بیان اینکه در این سفر از ملیت های مختلفی از پنج قاره دنیا حضور داشتند اظهار داشت: این سفر، گردشگری، تفریحی و علمی بود و من بیشتر از زاویه عکاسی و ثبت لحظات زیبا، این سفر را طی کردم.
علیخانی با اشاره به اینکه هزینه این سفر به صورت شخصی تامین شده است ادامه داد: شهرداری اصفهان و سازمان اکو در برگزاری نمایشگاه عکس های من از سفرم به قطب شمال مرا حمایت و همراهی کردند.
گ/7135 / 2093

http://www.sepahannews.ir/fa/News/69682/عکاسی-یکی-از-مولفه-های-اصلی-دیپلماسی-عمومی-و-فرهنگی-است
بستن   چاپ