پیام سپاهان
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای اصفهان خبر داد:
تحویل 5 میلیون مترمکعب آب به کشاورزان اصفهانی در طرح لوله گذاری
پنجشنبه 26 مهر 1397 - 20:05:33
پیام سپاهان - اصفهان- معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: سردهنه هایی که برداشت غیرمجاز آب دارند ساماندهی شده و با تهیه آبگیرهای مدرن 5 میلیون متر مکعب آب به کشاورزان اصفهان خواهیم داد.

به گزارش خبرنگار مهر ، نبویان ظهر پنج شنبه در اولین همایش روسای مجمع شوراهای اسلامی شهرستان های اصفهان، خمینی شهر، فلاورجان و مبارکه اظهار کرد: طرح لوله گذاری در زاینده رود، در مجموعه بزرگتری در حال انجام است و بخش لوله گذاری تنها قسمت کوچکی از طرح آب رسانی محسوب می شود.
وی ادامه داد: طرح به عنوان احیای زاینده رود، نجات گاوخونی و بقای اصفهان تعریف شده و اگر بخواهیم نگاه کنیم اصفهان مرکز فرهنگ و تمدن اسلامی است و این عنوان کاملا به دلیل وجود زاینده رود است و امروزه به دلیل کمبود آب تمام قسمت ها درگیر هستند و از روزی که مهرعلیزاده به استان اصفهان آمد 7 پروژه را به عنوان پروژه اصلی با کارشناسی های دقیق برای اجرایی کردن انتخاب کرد.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای اصفهان ادامه داد: کاهش میزان منابع آبی، توسعه اراضی بالا دست و توزیع ناعادلانه آب مشکلات اصلی را برای زاینده رود ایجاد کرده است.
میزان تبخیر در ایران بیشتر از میزان بارش ها است
وی با بررسی میزان بارندگی ها در ایران گفت: متوسط بارندگی در ایران 250 میلی متر در سال است و این میزان در مقیاس جهانی بین 750 تا 800 میلی متر است و متوسط تبخیر در ایران دو هزار و 100 میلی متر و در مقیاس جهانی 700 میلی متر است و با بررسی این دو عدد متوجه می شویم که میزان بارندگی در ایران کمتر از متوسط جهانی و میزان تبخیر در ایران بیشتر از متوسط جهانی است.
نبویان با اشاره به اینکه نوع نگاه ما به آب باید بسیار متفاوت باشد، اظهار کرد: سرانه منابع آب تجدید شونده در دنیا هفت هزار و 600 متر مکعب است اما در ایران هزار و 800 میلی متر است و نکته قابل توجه دیگر میزان پراکندگی بارش ها در ایران است که 70 درصد بارش ها در 25 درصد از مناطق کشور اتفاق می افتد و 30 درصد بارندگی در 75 درصد باقی مانده اراضی اتفاق می افتد، در واقع هرگونه انتقال آبی که ما در نظر می گیریم اگر در افق ملی و کارشناسی شده باشد با در نظر گرفتن این موارد قابل توجیه است.
وی ادامه داد: افزایش جمعیت، کاهش سرانه آب تجدید پذیر، خشکسالی ها، آلودگی منابع آب، اضافه برداشت ها از چاه های مجاز و غیرمجاز چالش هایی است که ایران را درگیر کم آبی کرده است.
مدیر طرح انتقال آب زاینده رود با لوله، با اشاره به فعالیت هایی که در زمینه اجرایی شدن طرح انجام شده است، گفت: با کار مطالعاتی که در استانداری اصفهان و شرکت آب منطقه ای انجام شد ابتدا تصمیم به ایجاد منابع آبی جدید گرفتیم و در دومین گام مدیریت مصرف بهینه آب را شروع کردیم و در سومین مرحله مدیریت رودخانه زاینده رود، برداشت ها و پساب ها در این رودخانه و در انتها جاری کردن رودخانه و نجات تالاب گاوخونی را در برنامه های خود قرار دادیم.
وی ادامه داد: در زمینه تامین منابع جدید تکمیل سد سوم کوهرنگ و انتقال 300 میلیون متر مکعب در سال از طرح هایی بود که در سال های پیش صورت گرفت، همچنین طرح انتقال آب بهشت آباد به سد و انتقال آب از خلیج فارس به استان های کم آب از جمله اصفهان از فعالیت های استان در زمینه تامین منابع جدید به شمار می رود.
بهینه سازی مصرف آب در بخش های کشاورزی، صنعتی و شرب اعمال خواهد شد
نبویان در ارتباط با بهینه سازی مصرف آب گفت:‌ بهینه سازی در سه بخش کشاورزی، مصرف و شرب بیش بینی شده است که اگر بخواهیم راه های برون رفت از منابع آب زیرزمینی را در نظر بگیریم استفاده از روش های آبیاری کارآمد، اصلاح الگوی کشت، به کار گیری روش های مدرن و کشت گلخانه ای را باید در زمینه کشاورزی به کار بگیریم.
وی با بیان اینکه آب مجازی مجموعه آبی است که برای تولید محصول صنعتی و کشاورزی استفاده می شود، گفت: خیلی از کشورها با صادر کردن وسایلی که برای تولید آنها آب زیادی مصرف می شود آب مجازی را وارد می کنند و آب باقی مانده در شهر خود را صرف کشاورزی می کنند و ما می توانیم با وارد کردن آب مجازی در کشور آب های باقی مانده در شهر خود را صرف امور مهم تر کنیم.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای استان اصفهان با اشاره به ساماندهی رودخانه زاینده رود بیان کرد: اصلاح بازوهای آسیب پذیر رودخانه، اجرای گشت حفاظت و بازرسی در اطراف رودخانه، مشارکت کشاورزان در مراحل ساماندهی رودخانه و... فعالیت هایی است که در زمینه ساماندهی رودخانه انجام شده است.
وی افزود: تمام زاینده دارای دریچه های مهم است روی همه آنها م یتوان کنترل منطقی داشت به جز دریچه ای که بین سد چم آسمان و نکوآباد وجود دارد که در این شبکه و در حریم هزار متری حدود هزار و 58 چاه وجود دارد که در بین آنها قریب به 800 چاه غیرمجاز است.
79 سردهنه آب سد را به صورت غیر مجاز برداشت می کند
نبویان در ارتباط با طرح لوله گذاری زاینده رود گفت:‌ در این طرح پیش بینی شده است که تنها شبکه ای که مدیریت مدرنی روی آن وجود ندارد به مدیریت مدرن تبدیل شود و با توجه به تجربه ای که روی انتقال آب از طریق کانال داشتیم پیش بینی شد آبی که کشاورزان بین سد چم آسمان و نکوآباد احتیاج دارند توسط لوله تحویل داده شود که در بازه های مختلف دریچه هایی وجود دارد که آب را تحویل کشاورزان می دهد.
وی گفت:‌ برای تحویل آب توسط انتقال لوله حجم 5 میلیون متر مکعبی پیش بینی شده است که از حداکثر میزان آبی که تاکنون تحویل کشاورزان شده، بیشتر است و برای انجام این کار 79 سردهنه موجود که آب را به صورت غیر مجار برداشت می کردند، ساماندهی خواهند شد و 25 آبگیر مدرن تهیه می شود که آب را تحویل تک تک کشاورزان خواهد داد که 320 میلیارد تومان بودجه برای این طرح در نظر گرفته شده است.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/69692/تحویل-5-میلیون-مترمکعب-آب-به-کشاورزان-اصفهانی-در-طرح-لوله-گذاری
بستن   چاپ