پیام سپاهان
نقطه نظر تاج‌الدین در خصوص انتخاب استاندار اصفهان:
سیاست‌زدگی و عوام‌زدگی چالش‌ اصلی توسعه اصفهان
شنبه 19 آبان 1397 - 12:59:36
پیام سپاهان - نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از چالش های جدی که توسعه در اصفهان را در این سال‌ها همواره با انسداد مواجه کرده است "سیاست زدگی " و " عوام زدگی " است.
ناهید تاج الدین در گفت و گو با خبرنگار ایسنا- منطقه اصفهان، در خصوص انتخاب استاندار اصفهان، اظهار کرد: مهمترین مشکل این استان، مشکل توسعه است و کسی باید در اصفهان استاندار شود که بتواند چالش‌های توسعه اصفهان را رفع کند، مهمترین چالش توسعه در اصفهان این است که اصفهان دیگر ظرفیت توسعه صنعتی را ندارد و باید به سمت نوعی توسعه فراصنعتی حرکت کند.
وی افزود: صنعت و کشاورزی در اصفهان با توجه به بحران خشکسالی و بحران آلودگی هوا ظرفیت بارگذاری بیش از این ندارد لذا اصفهان باید به سمت توسعه فراصنعتی برود، توسعه ای که بر پایه فعال سازی چند نوع اقتصاد در اصفهان بنا نهاده شود و آن اقتصاد گردشگری، اقتصاد فرهنگ و هنر، اقتصاد دانش بنیان و البته اقتصاد اجتماعی است، بنابراین استانداری باید سرکار بیاید که به توسعه فراصنعتی معتقد باشد و برای تحرک این چند نوع اقتصاد در اصفهان تلاش وافر داشته باشد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از دیگر سو یکی دیگر از چالش های جدی که توسعه در اصفهان را در این سال‌ها همواره با انسداد مواجه کرده است "سیاست زدگی " و " عوام زدگی " است، سیاست زدگی باعث شده رقابت های جناحی و غرض ورزی های سیاسی بر توسعه رجحان یابد و عوام زدگی باعث شده خوشایند عمومی بر مصلحت های عمومی تفوق پیدا کند.
تاج الدین تصریح کرد: این چالش هر دو توسعه را با انسداد مواجه کرده اند بنابراین استانداری باید سر کار بیاید که از سیاست زدگی و عوام زدگی نیز پرهیز کند و برای پیشبرد توسعه از این دو هراسی نداشته باشد. منابع آبی اصفهان به آن اجازه توسعه صنعتی می دهد و نه منابع طبیعی اش چنین اجازه ای را صادر می کند، طرفه آنکه صنایع اصفهان نیز تا 88 درصد در آلودگی هوای آن دخیل هستند و کلانشهر اصفهان تنها در دی ماه گذشته آلوده ترین روزهای سال را با شاخص کیفی بد و با وضعیت قرمز و ناسالم برای عموم پشت سر گذاشت. 
وی ادامه داد: از دیگر سو خشک شدن کامل یکی از مهمترین تالاب های فلات مرکزی ایران یعنی تالاب گاوخونی نیز مخاطرات جدی پیش روی اصفهان گشوده است، تالابی که یکی از مفیدترین زیست‌بوم‌های کشور است و تنها دریاچه آب شور دایمی در فلات مرکزی ایران به حساب می آید و با تثبیت پوشش گیاهی مانع حرکت شن‌های روان به نواحی شرقی استان اصفهان شده و نقش بسیار مهمی در مهار بیابان زایی و تغذیه آب های زیرزمینی و بهسازی کیفیت آب و جلوگیری از فرسودگی و جابجایی خاک و کنترل سیلاب داشته است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: متاسفانه کثرت فعالیت‌های انسانی و صنعتی و پساب‌های حاصل در حوضه آبخیز تالاب در گذشته از یک سو و افزایش فرسایش و تولید رسوبات حاوی آلاینده‌های کشاورزی از سوی دیگر سبب ورود فلزات سنگین به تالاب گاوخونی و آلودگی آن شده است و در صورت عدم احیا تالاب و خشک شدن کامل آن می تواند در آینده ای نزدیک به منبع اصلی تولید ریزگردهای آلوده به فلزات سنگین تبدیل شود که با توجه به سطح ویژه بالای ریزگردها، غلظت فلزات سنگین در آنها 2 تا 3 برابر می‌شود.
تاج الدین ادامه داد: اصفهان امروز بیش از گذشته با خطر سونامی نمک مواجه است که این مساله باعث نابودی اراضی کشاورزی و ازبین رفتن بالغ بر یکصدهزار هکتار دشت های حاصلخیز درجه یک زاینده رود و نهایتا پیشروی کویر می شود. از طرف دیگر در یک دهه گذشته زاینده رود به شکل مرارت باری دچار نازایی شده واز زایندگی و جوشش طبیعی خود بازمانده است. 
وی اضافه کرد: رودخانه ای که آب شرب پنج میلیون نفر و آب مورد نیاز 200 هزار هکتار زمین کشاورزی و 10 هزار واحد صنفی را تامین می کند در این یک دهه ذره ذره به کام خشکسالی کشیده شده و امروز شاهد خشک شدن بیش از نیمی از زاینده رود هستیم. رودخانه ای که بیش از هزار سال قدمت دارد با ادامه روند فعلی و به گواه کارشناسان تا بیست سال دیگر به کلی خشک خواهد شد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: رودخانه ای که 8/2 میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد، اما تابستان امسال با تنها 100 میلیون متر مکعب حتی در تامین آب شرب اصفهان دچار مشکل شده بود. این مشاهدات بیش از پیش نشان می دهد حال اصفهان خوب نیست و توسعه صنعتی در اصفهان به انسداد رسیده است.
تاج الدین با اشاره به اینکه اولویت اول اصفهان بحث راینده رود است اما نگاه استاندار باید به بحران زاینده رود نگاهی مبتنی بر دیپلماسی آب باشد،گفت: ما در اصفهان یک دیپلمات آب می‌خواهیم، دیپلماتی که بتواند سه ضعف عمده مدیریت آب یعنی مدیریت سیاسی، مدیریت طبیعی و مدیریت اجتماعی آب را با هم به پیش ببرد و هیچ یک از این سه مدیریت آب را فروگذار نکند. مجموعه این سه مدیریت در واقع همان دیپلماسی آب است و استاندار جدید باید دیپلماسی آب را در اصفهان احیا کند. 
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه اولویت بعدی اصفهان بحث جلوگیری از سرمایه گریزی در اصفهان و سرمایه پذیر کردن اقتصاد استان است، اظهار کرد: این مهم نیاز به تعبیه مشوق های اقتصادی و استفاده از ظرفیت های جدید اقتصادی مثل اقتصاد دانش بنیان ، اقتصاد اجتماعی ، اقتصاد گردشگری و اقتصاد فرهنگ و هنر است و استاندار جدید باید برای سرمایه پذیر کردن اصفهان و تحرک اقتصادی چانه زنی کند و نوعی دیپلماسی اقتصادی پیشه کند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: وقتی می گوییم در اصفهان نیازمند فعال شدن دیپلماسی آب و دیپلماسی اقتصادی هستیم در نگاه اول به نظر می رسد که تنها یک چهره شناخته شده ملی می تواند این دیپلماسی را اعمال کند، اما با نگاه به برخی استانها مثل کرمان و موفقیت هایی که در امر سرمایه پذیری داشته اند و امروز حدود سه میلیارد دلار در بخش های فولاد، مس، کارخانه پلاسمای خون و پتروشیمی در استان کرمان در حال سرمایه گذاری است می بینیم استاندار این استان از قضا چهره ای ملی هم نبود، اما یکی از موفق ترین استانداران دولت یازدهم بود. بنابراین مهم ملی یا غیر ملی بودن نیست بلکه مهم رویکرد توسعه گرایانه ای است که آن استاندار دارد و اینکه توانایی عملیاتی کردن پروژه های توسعه ای را داشته باشد.
تاج الدین گفت: فشارها برای انتخاب استاندار همیشه بوده و همواره هست، اما تلاش ما این است که این فشارها باعث نشود شایسته سالاری و نگاه سیستمی به مدیریت استان تحت الشعاع قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: رویکرد مهرعلیزاده در این فرصت اندک خروج اصفهان از بن بست های توسعه و تلاش برای سرمایه پذیر کردن اصفهان بود.
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/74155/سیاست‌زدگی-و-عوام‌زدگی-چالش‌-اصلی-توسعه-اصفهان
بستن   چاپ