پیام سپاهان
5 مصرف کننده برای استفاده از پساب اصفهان تعیین شد
سه شنبه 22 آبان 1397 - 22:11:38
پیام سپاهان - اصفهان - نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: پنج مشتری و مصرف کننده عمده برای پساب اصفهان تعیین شده که شامل محیط زیست، کشاورزان، صنعت، طرح های فاضلاب شهری و شهرداری است.
به گزارش ایرنا، حمیدرضا فولادگر روز سه شنبه در دومین کنگره "علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران و دومین همایش ملی عرضه و تقاضای آب شُرب و بهداشتی" در دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: برای همه این موارد، قوانین و آیین نامه های مورد نیاز تدوین و تصویب شده است هرچند با اختلاف هائی بر سر پساب مواجهیم.
وی با بیان اینکه کشاورزان می توانند از پساب برای کشت گیاهان غیرمُثمر و از پساب تصفیه شده برای کشت گیاهان مُثمر استفاده کنند، تصریح کرد: صنایع استان نیز اقدام هایی را برای استفاده از پساب و طرح های بازچرخانی آب آغاز کرده اند.
فولادگر همچنین با تاکید بر اینکه شاهد برهم خوردن منابع، مصارف و مدیریت آب در بخش های کشاورزی، صنعت، آشامیدنی، بهداشتی و محیط زیست کشور هستیم، گفت: به همین دلیل، زاینده رود دچار خشکی دچار شده است و در پایین دست برای یک قطره آب، تجمع و درگیری رخ می دهد و بالادست در اصفهان و استان مجاور شاهد مصرف بی رویه بصورت نهر، لوله کشی و چاه، بدون رعایت شرایط بهره برداری آب هستیم.
وی تاکید کرد: اگر حقابه ها و نظام حقوقی زاینده رود رعایت و با برداشت های غیرمجاز برخورد شود و برداشت های مجاز آب نیز بیش از اندازه نباشد، مجموع آن در قالب حجم یک تونل می تواند به زاینده رود بازگردد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس بااشاره به اینکه در مواد 35 تا 37 برنامه ششم توسعه توجه ویژه ای به بحث آب شده است، یادآور شد: مواردی مانند توسعه روش های نوین آبیاری و گلخانه ها و تامین حقابه کشاورزان در این قانون دیده شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان نیز در این کنگره گفت: از سال 1386 تاکنون هیچ منبع جدید آبی به سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ که 56 شهر،300 روستا و حدود چهار میلیون تَن را پوشش می دهد، اضافه نشده است.
هاشم امینی با بیان اینکه منابع آبی چاه های "فِلمن" در اصفهان از بین رفته و بیشتر چاه های متفرقه نیز خشک شده یا آب آنها دارای کیفیت آشامیدنی نیست، افزود: در زمان حاضر 92 درصد از مشترکان در استان، کمتر از الگوی مصرف، آب استفاده می کنند در حالی که این درصد در سال 89 حدود 63 درصد بود.
چاه فلمن، گونه ای چاه است که در زمین دارای جنس رسوبات سُست، شن و ماسه یا قلوه سنگ، حفر و از آب آن در شبکه تامین آب آشامیدنی استفاده می شود.
امینی با بیان اینکه سرانه مصرف آب در اصفهان از 189 به 154 لیتر تقلیل یافته است، گفت: اقدام هایی مانند اصلاح شبکه‌ها، راه‌اندازی تیم های نشت‌یاب و ایجاد سامانه‌های هوشمند مدیریت فشار باعث شده است که میزان آب بدون درآمد استان از 34 درصد در سال 86 به 16درصد در سالجاری کاهش یابد.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از پساب اضافه کرد: بخش عمده پساب استان به میزان 170 میلیون مترمکعب در اختیار صنایع بزرگ قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان همچنین اظهار داشت: امروزه استفاده از عبارت "مقابله با خشکسالی" نادرست است به همین دلیل کمیته هایی با موضوع سازگاری با کم‌آبی در سطح ملی و استان ها تشکیل شده است تا اقدام هایی برای سازگاری بخش‌های آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت اجرا شود.
دومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران و دومین همایش ملی عرضه و تقاضای آب آشامیدنی و بهداشتی، امروز در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز به کار کرد.
این کنگره با حضور استادان، دانشجویان، متخصصان و مدیران صنعت آب و فاضلاب با مشارکت انجمن آب و فاضلاب ایران و حمایت شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تا 24 آبان سالجاری در حال برگزاری است.
به گزارش ایرنا، بررسی گزارش های وضعیت آب و خشکسالی بیانگر این است که استان اصفهان بدترین روزهای خشکسالی در مقایسه با میانگین 40 سال اخیر را تجربه می کند.
اصفهان پس از یزد، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان یکی از استان هایی است که در سالجاری بطور جدی با پدیده خشکسالی روبروست.
شدت این پدیده در مرکز، شرق و جنوب شرقی اصفهان بیشتر از دیگر نقاط استان است، به گونه ای که 64 درصد از مساحت آن دچار خشکسالی و 22.5 درصد گرفتار خشکسالی شدید و بسیار شدید است.
زاینده رود به طول بیش از 360 کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران از کوه‌ های زاگرس مرکزی بویژه زردکوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق حدود 200 کیلومتر پیش می ‌رود و در نهایت به تالاب بین المللی گاوخونی در شرق اصفهان می‌ ریزد.
این رودخانه تاکنون نقش موثری در عرصه های اقتصادی، فرهنگی، زیست محیطی و اجتماعی و حیات تالاب گاوخونی داشته است و مسوولان کشوری باید با در نظر گرفتن همه ابعاد و پیامدهای بی آبی آن و با نشست های تخصصی با حضور مسوولان استان های مربوط برای نجات این رودخانه، تصمیم اصولی و کارشناسی اتخاذ کنند.
حوضه زاینده رود از دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تشکیل شده که 93 درصد از مساحت و 98 درصد از جمعیت زیر پوشش این حوضه در استان اصفهان و 7 درصد از مساحت و 2 درصد از جمعیت زیرپوشش آن در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
میزان کاهش آب ذخیره شده در سد زاینده رود در سال های اخیر بی سابقه بوده و هم اکنون نسبت به میانگین بلندمدت(44 ساله) بیش از 80 درصد کاهش داشته است.
3011 / 6020 / 6027

http://www.sepahannews.ir/fa/News/74467/5-مصرف-کننده-برای-استفاده-از-پساب--اصفهان-تعیین-شد
بستن   چاپ