پیام سپاهان
ورود سیاستگذاران به موضوع آب الزامی است
يکشنبه 18 آذر 1397 - 14:56:43
پیام سپاهان - اصفهان - رییس هیات آلمانی پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب زاینده رود گفت : با توجه به نگرانی های آبی موجود نه تنها در ابعاد کوچک بلکه در ابعاد بزرگ باید شاهد ورود سیاستگذاران به این موضوع باشیم.
به گزارش ایرنا، شهروز مهاجری روز یکشنبه در نشست پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب زاینده رود در دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: حدود هشت سال این پروژه آغاز شه و در اولین قدم از سال 2010 تا 2015 بر روی سه حوزه از جمله آشنایی با بستر رودخانه، جمع آوری دیتا و گردآوری ایده ها و تفکرات با کارشنان ایرانی تمرکز کردیم تا چگونگی آغاز آن در منطقه مشخص شود.
وی با اشاره به اعتماد دو جانبه متخصصان ایرانی و آلمانی با یکدیگر تصریح کرد: زمانی که ایرانی ها معضلات خود را با ما در میان گذاشتند یعنی اعتماد بین طرفین وجود دارد.
مدیر پروژه مدیریت یکپارچه زاینده رود بیان کرد: این پروژه متعلق به رودخانه زاینده رود است و کاری به عناوین بالا و پایین نداریم زیرا تمرکز بر رودخانه زاینده رود و منابع آبی است، همچنین برای ما مرزهای موجود بین کشورها در این پروژه مطرح نیست و به عنوان تیم آلمانی به دنبال منافع شخصی در این طرح نیستیم.
وی ادامه داد: این پروژه متعلق به سازمان آب منطقه ای اصفهان و مناطق چهارمحل و بختیاری و ذینفعان نیست شامل وزارت انرژی هم می شود همچنین به ارتباط مشترک اجزای تیم اشاره کردیم.
مهاجری با اشاره به ورود ابزارآلات و استراتژی های مجموعه در این طرح تصریح کرد: زمانی که با این ایده پروژه را آغاز کردم قول دادم، مدلی بیطرف را پیاده سازی و از تیم خلاق آلمانی برای پیشبرد این طرح استفاده کنم.
وی توسعه یکپارچه در حوزه اقتصادی، منابع مرتبط و زمین های کشاورزی حاشیه زاینده رود را از جمله اهداف این طرح برشمرد و بیان کرد: همچنین حوزه اقتصادی، زیست محیطی، رفاه و تعامل و نیز در نظر گرفتن اکوسیستم ها از دیگر مباحث مورد بحث این طرح است.
مدیر این پروژه ابراز امیدواری کرد تا با کمک پروژه یکپارچه منابع آب زاینده رود، اِلمان هایی طراحی و به وسیله آن امکاناتی برای پیشنهادهای سازنده در اختیار فعلان حوزه سیاسی قرار گیرد.
مهاجری خاطرنشان کرد : از دید ما آب اِلمانی برای تعامل و ارتباط طرفین است نه برای جنگ و جدایی زیرا با این دیدگاه مدیریت یکپارچه منابع آب زاینده رود امکان پذیر است.
به گفته وی ابزارآلاتی در چارچوب این پروژه با متخصصان ایرانی در اصفهان و چهارمحال و بختیاری طراحی شده است.
مدیر پروژه یکپارچه منابع آب زاینده رود درباه کشت برنج در اصفهان تصریح کرد: دستگاه هایی وجود دارد که نشان می دهد فعالیت هایی همچون کشت برنج چه تاثیراتی بر رودخانه زاینده رود به همراه دارد از این رو با این دانش موثرتر می توان بر روی انرژی و فعالیت های مورد نیاز هزینه کرد.
وی درباره کارهای علی صورت گرفته در این طرح بیان کرد: در ارتباط با مانیتورینگ کیفیت آب در زاینده رود تحقیقاتی انجام شده تا طرح یکپارچه منابع زاینه رود به ثمر بنشیند همچنین حیات رودخانه از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و نقش نهادها و موسسات مهم نیست.
وی مشارکت و در نظر گرفتن ظرفیت ها و همکاری را لازمه حل معضلات آبی دانست و گفت: استفاده از فناوری های نوین آلمان و آزمایش آن ها در ایران و آماده سازی نیروها با استفاده از موقعیت های دستگاه ها در دستور کار است.
مهاجری با اشاره به اجرای پروژه های پایلوت در اصفهان ادامه داد: بازسازی کانال های فاضلاب اصفهان یکی از این طرح ها است، اصفهان در واقع قدیمی ترین کانال های ایران را در این زمینه دارد و جز اولین شهرهایی است که در کشور ایران با این پروژه مواجه می شود.
به گفته وی در خیابان علامه امینی تکنولوژی جدید آلمان و سیستم لوله کشی فاضلاب را اجرا و با نهادهای مختلف همکاری کردیم و تلاش می کنیم تا با آوردن سنسورهای حساس و فناوری جدید فرآیندها را بهینه سازی و در بهره برداری از انرژی صرفه جویی کنیم.
وی با بیان اینکه در آلمان برای بهینه سازی آب تلاش های بسیاری صورت گرفته است، تصریح کرد : در ایران بخش های زیادی وجود دارد تا از تکنولوژی های مثبت برخوردار نیستند اما این در حالی است که وارد کردن تکنولوژی به آسانی صورت می گیرد.
مهاجری با بیان اینکه در ایران پتانسیل به کارگیری تکنولوژی وجود دارد، اضافه کرد: اگر مسوولان ایران تکنولوژی های امروز آلمان را به کار بگیرند تحولات مثبتی در کل منطقه ایجاد خواهند کرد که سبب فاصله گرفتن از بحران می شود.
وی معتقد است اجرای طرح یکپارچه سازی منابع آب دید موسسات بین المللی مختلف را به این منطقه متمرکز کرده و زاینده رود و تالاب گاوخونی مورد حمایت های کشورهایی همچون هلند، فرانسه و ایتالیا قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه معتقدم در اصفهان باید ساختار مناسبی طرح ریزی شود، خاطرنشان کرد: این کارایی می تواند برای به کارگیری منابع بین المللی و استفاده از آن بالا برود البته باید نحوه به کارگیری آن مورد توجه قرار بگیرد.
پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب زاینده رود به سفارش وزارت نیرو، با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان و با حمایت وزارت آموزش عالی کشور آلمان انجام گرفته است، پژوهشگران آلمانی طی هشت سال تحقیقات جامع، طراحی را برای مدیریت یکپارچه زاینده رود منابع آب زاینده رود تدوین و ارائه کرده است.
این نشست دو روزه با حضور مسوولان استانی، استادان، کارشناسان حوزه آب و نیز مسوول آب وزارت علوم و تحقیقات آلمان در دانشگاه صنعتی اصفهان در حال برگزاری است.
9913/6026/

http://www.sepahannews.ir/fa/News/78445/ورود-سیاستگذاران-به-موضوع-آب-الزامی-است
بستن   چاپ