پیام سپاهان
سند جامع راهبردی تامین امنیت غذایی کشور فراهم شود
چهارشنبه 21 آذر 1397 - 18:08:14
پیام سپاهان - اصفهان- رییس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با تاکید بر فراهم شدن سند جامع راهبردی برای تامین امنیت غذایی گفت: در این سند میزان رضایتمندی اقتصادی، فرهنگ، محیط، امنیت غذایی، زیر ساخت های روش زندگی و سلامت زیر پوشش قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، حمیدرضا قلمکاری روز چهارشنبه در همایش تخصصی نقش و آگاهی جامعه در مصرف آبزیان در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی اصفهان افزود: در گذشته تمامی راهبردهای کلان کشور صادرات محور بوده اما تولیدات امروز با ممنوعیت صادرات رو به رو شده است.
وی بیان کرد: امنیت غذایی دسترسی همه مردم و در تمام اوقات به غذای کافی برای داشتن یک زندگی سالم است که پایداری در دریافت غذا و دسترسی همیشگی به غذا و موجود بودن غذا برای همگان را به دنبال دارد.
وی با اشاره به 10 کشور اول جهان از جمله استرالیا، بلژیک، چین، دانمارک، فنلاند، آلمان و ایتالیا در تامین امنیت غذایی تصریح کرد: ایران جایگاهی در بین این کشورها ندارد که باید در اقدامات بالا دستی کشور دیپلماسی امنیت غذایی و بستری برای استراتژیک تعیین شود.
قلمکاری ادامه داد : متاسفانه براساس آمار سال 93 امنیت غذایی در ایران رتبه 82 در بین 125 کشور دنیا را داشت که نیازمند کار در این زمینه است تا ایمنی غذایی به عنوان راهبرد دنبال شود.
وی هدف از ایجاد ایمنی غذایی را به حداقل رساندن بیماری های ناشی از این بخش دانست و ادامه داد: دسترسی به غذای ایمن رکن اساسی امنیت غذایی است و زمانی که بخواهیم این امنیت را برقرار کنیم توجه به ایمنی نکته ای امکانپذیر است.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه تمامی اقدامات باید مبتنی بر توسعه یافتگی باشد، تصریح کرد: توسعه پایدار به معنای برآورده کردن نیازهای زمان حال است که سازمان ملل متحد 17 اصل توسعه پایدار را در راستای امنیت و سلامت غذایی می داند.
قلمکاری ادامه داد: سهم هر یک از اقلام خوراکی آبزیان در سبد هزینه خانوار ایرانی حدود سه درصد است که اگر به درستی به تغذیه و ایمنی غذایی پرداخته شود بحث های خدمات درمان و مراقبتی در آینده از بین می رود.
به گفته وی از سال 1994 تا 2010 میلادی در آمریکا جهت کاهش بیماری های قلبی به روش استفاده از تغذیه محصولات سالم حدود 70 میلیارد دلار هزینه شده است.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به میزان تولیدات آبزی پروری و صید در ایران، افزود: رتبه ایران در صید ماهی 28 و در بحث آبزی پروری رتبه هفدهم جهان را دارد.
قلمکاری راهکارهای اساسی اقتصادی برای افزایش مصرف آبزیان را در ثبات قیمت ها، تخصیص اعتبارات، اعطای یارانه بصورت مواد غذایی سالم، توسعه فروشگاه ها و بازارهای کشاورزی، خدمات آموزشی و پرورشی و ترغیب به نوین سازی آبزی پروری و صید ذکر کرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به نقش این استان در پایداری و توسعه یافتگی گفت: اصفهان در مرکز کشور و استانی صنعتی بوده که در سال های اخیر با خشکسالی دست و پنجه نرم می کند اما جای افتخار است که در زمینه مواد پروتئینی استانی شاخص و سرآمدترین استان هاست.
افیونی افزود: بیشترین میزان تولید شیر، ماهی، تخم مرغ و گوشت قرمز به استان اصفهان اختصاص دارد و مواد صنایع تبدیلی و کارخانه جات از این استان تامین می شود.
وی ادامه داد: بیش از 120 درصد مازاد بر مصرف استان تولید آبزیان داریم و توانستیم وضعیت تولید را با کمیت و کیفیت مطلوب در استان ارائه کنیم.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان تصریح کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی و خشکسالی و با استفاده از تکنولوژی روز و تزریق دانش آموختگان، تولید آبزیان نسبت به سنوات قبل افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه سیاست سازمان جهاد کشاورزی مبنی بر تولید با کیفیت و مرغوب و ارزش صادرات محور است، خاطرنشان کرد: اگر قوانین دست و پاگیر و موقتی که برنامه های درازمدت را به مخاطره می اندازد را نداشته باشیم می توانیم مواد پروتئینی همچون ماهی و گوشت قرمز را صادر کنیم.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: 65.5 میلیون قطعه ماهی زینتی در این استان تولید می شود که از این حیث رتبه اول کشوری با میزان 27 درصد تولید ماهیان زینتی کشوری را داریم.
مجتبی فوقی ادامه داد: امیدواریم سال آینده همایش آبزیان ماهیان زینتی با توجه به اهمیت و فعالیت 700 بهره بردار و توجه به صادرات آبزی پروری داشته باشیم.
وی هدف از برگزاری این همایش را نامناسب بودن مصرف سرانه آبزیان در کشور دانست و افزود: میانگین جهانی سرانه مصرف آبزیان ٢٠ کیلوگرم است که ایران نیمی از مصرف سرانه جهان را به خود اختصاص داده است که باید به استاندارد جهانی دست پیدا کنیم.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با تاکید بر ارتقای آبزی مصرفی در کشور بیان کرد: آبزیان به عنوان محصول سالم که امنیت زیستی و غذایی را فراهم می کنند از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.
به گزارش ایرنا، براساس آخرین آمار از سال 96 در سطح استان هفت هزار و 300 تن انواع آبزیان تولید که از این میزان پنج هزار و 500 تن ماهیان سردابی و مابقی مربوط به تولید ماهیان گرمابی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی است.
٩٩١٣/6026/

http://www.sepahannews.ir/fa/News/79697/سند-جامع-راهبردی-تامین-امنیت-غذایی-کشور-فراهم-شود
بستن   چاپ