پیام سپاهان
دانشگاه اصفهان مجری تحقیقات سرمایه اجتماعی در کشور
شنبه 24 آذر 1397 - 16:28:37
پیام سپاهان - رییس دانشگاه اصفهان گفت: پنج خوشه تحقیقاتی در کشور شکل گرفته که دانشگاه اصفهان مجری برگزاری طرح سرمایه اجتماعی در کشور است. 
به گزارش خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان، هوشنگ طالبی پیش‌ازظهر امروز (شنبه) در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در استان اصفهان در جمع خبرنگارن، اظهار کرد: این پنج خوشه تحقیقاتی شامل اقتصاد کلان، مسائل شهروندی، سرمایه اجتماعی، رویکرد اقتصاد در مسائل پولی و بانکی و ارتباط با رسانه است.
وی ادامه داد: در بعد سرمایه اجتماعی پایان نامه‌های بسیاری احصا شده است، تاکنون 900 تحقیق پژوهشی در کشور در خصوص سرمایه های اجتماعی احصا شده که متاسفانه به صورت جزیره ای بوده و نتیجه ای مناسب در پی نداشته است. 
طالبی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص انتخاب اولویت‌های پژوهشی در این کارگروه، اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه اصفهان مبحث سرمایه اجتماعی را در ابعاد مختلفی از جمله امنیت، امید و هویت ملی مورد بررسی قرارداده است که هر یک به افزایش سرمایه اجتماعی کمک می‌کند.
رییس دانشگاه اصفهان تصریح کرد: ارتقا جایگاه پژوهش، ضامن پیشرفت واقعی کشور و ایجاد ثروت، رفاه و امنیت در ابعاد اجتماعی و فرهنگی برای مردم جامعه است. 
وی با اشاره به شعار هفته پژوهش با عنوان "پژوهش هدفمند، فناوری ارزش آفرینی در خدمت تولید ملی"، گفت: پژوهش رکن اساسی برای حیات دانشگاه‌های کشور و به نوعی تضمین کننده توسعه کشور است که اگر تحقیقات انجام نشود، توسعه کشور نیز رقم نمی‌خورد.
رییس دانشگاه اصفهان ابراز امیدواری کرد که تحقیقات انجام شده، بتوانند در راستای این مسیر گام بردارد. 
ایران در حوزه پژوهش جایگاه مناسبی دارد
وی با بیان اینکه دانشگاه اصفهان به عنوان جانشین استاندار در ستاد پژوهش و فناوری استان اصفهان انتخاب شده است، خاطر نشان کرد: به همین منظور کارگروهی تشکیل شد و فعالیت های پژوهشی به صورت هدفمند برنامه ریزی شده است.
طالبی پژوهش را دارای دو بعد معرفی کرد و گفت: پژوهش در بعد بنیادی به پژوهش‌های دانش محور گفته می‌شود که موجب پیشبرد پژوهش است و از سوی دیگر، پژوهش در بعد کاربردی، تحقیقات مبتنی بر حل مسائل جامعه را در برمی‌گیرد.
رییس دانشگاه اصفهان وضعیت دانشگاه‌های کشور در امر پژوهش را در دنیا مناسب قلمداد کرد و گفت: در کشور با وجود مشکلات فراوان از جمله تحریم‌های مختلف و مشکلات اقتصادی، شرایط پژوهشی اوضاع مساعدی دارد.
وی ادامه داد: انتخاب اساتید یک درصد برتر، انتخای پژوهشگران برتر از ایران گواه این پیشرفت است، علاوه بر اینکه اساتید دانشگاه‌های مختلف دنیا، به این نکته باور دارند. برای مثال در همایشی که هفته گذشته در دانشگاه شریف برگزار شده بود، شاهد این بودیم که استادی از دانشگاه استرالیا به پیشرفت علمی ایران باوجود امکانات اندک اشاره کرد.
تامین نیروی انسانی مهم‌ترین زیرساخت ارتقای پژوهش
طالبی با تاکید بر اینکه پژوهش نیازمند ارائه زیرساخت‌های لازم است، خاطرنشان کرد: مهمترین زیرساخت ارتقای پژوهش، تامین نیرو و سرمایه انسانی است که خوشبختانه در ایران مشکلی نداریم و اعضای هیئت علمی کشور دارای دانش و ایده کافی هستند.
وی بعد دوم موفقیت پژوهش را دانشجویان اعلام کرد و گفت: دانشجویان ایرانی به طور متوسط دارای پشتکار و دانش بالایی هستند که رمز موفقیت و تفاوت دانشجویان ایرانی با دیگر کشورها است. این نکته در دنیا مطرح و مایه افتخار است.
رییس دانشگاه اصفهان اظهار کرد: تجهیزات و امکانات دانشگاهی به ارتقای پژوهش در کشور کمک می کند و در این زمینه تلاش کرده‌ایم تا حد امکان تجهیزات مورد نیاز دانشجویان را فراهم آوریم.
وی داشتن شناخت کافی نسبت به مسائل جامعه را دیگر عامل پیشرفت پژوهش در کشور عنوان کرد و گفت: از این طریق ارتباط بین بخش‌های مختلف جامعه تسهیل می‌شود.
طالبی تصریح کرد: دانشگاه اصفهان در تولیدات علمی فعالیت‌های پژوهشی در قالب بروندادهای علمی چاپ مقاله و کتاب موفق عمل کرده است و طی سه سال اخیر روند رو به رشدی داشته است.
توجه به علوم انسانی، عامل معرفی ایران به جهانیان
وی ادامه داد: رویکرد جدید ارتقا در حوزه علوم انسانی مبحث جدیدی است که طی دو سال گذشته در دانشگاه ایجاد شده است و چاپ مقالات درخور در این حوزه در مقالات معتبر دنیا علاوه بر اینکه مزیتی برای کشور محسوب می‌شود و عامل شناسایی فرهنگ ایرانی اسلامی به جهانیان است، موجب غنای علوم انسانی نیز می‌شود. 
رییس دانشگاه اصفهان ادامه داد: در حال حاضر چاپ مقالات این حوزه در مجله‌های معتبر بین المللی افزایش یافته است.
وی معرفی پژوهشگران برتر کشور از دانشگاه اصفهان از دیگر دستاوردهای مهم دانشگاه اصفهان در حوزه پژوهش است که امسال دکتر آرش شاهین از گروه مدیریت دانشگاه اصفهان به عنوان پژوهشگر برتر کشور در هفته پژوهش مورد تجلیل قرار می‌گیرد.
طالبی اظهار کرد: یکی دیگر از رویکردهای دانشگاه، نگاه ویژه به کارآفرینی و مسئله محور کردن تحقیقات است که موفقیت‌هایی در این زمینه ایجاد شده است.
وی همچنین افزایش قراردادهای پژوهشی دانشگاه با صنعت را عاملی در راستای خدمت دانشگاه به جامعه عنوان کرد و گفت: در حال حاضر مبلغ قراردادهای پژوهشی با مراکز صنعتی بیشتر شده است که از طریق ان جامعه از ظرفیت دانشگاه استفاده می کند.
رییس دانشگاه اصفهان اظهار کرد: ایجاد مراکز معتبر پژوهشی بین دانشگاه و مراکز اجرایی لازم و ضروری است تا از از این طریق ارتباطات بیتر شکل گرفته و عامل توسعه بیشتر فراهم شود.
وی در خصوص بودجه پژوهش دانشگاه گفت: بودجه دانشگاه ها سالانه 15 درصد از بودجه کل است و بر این اساس، در سال 97 رقم بودجه 38 میلیارد تومان بوده است که 15 درصد این رقم در پژوهش مصرف شده است.
به گزارش ایسنا، هفته پژوهش امسال با شعار "پژوهش هدفمند، فناوری ارزش‌آفرین در خدمت تولید ملی" از 24 تا 28 آذرماه برگزار خواهد شد؛ عناوین روزهای هفته پژوهش امسال شامل شنبه با نام "پژوهش، فناوری، مدرسه و دانشگاه"، یکشنبه "پژوهش، فناوری و رسانه"، دوشنبه، "پژوهش، فناوری، صنعت و چالش‌های ملی"، سه شنبه، "پژوهش، فناوری و علوم انسانی و هنر" و چهارشنبه "پژوهش، فناوری و مسؤولیت‌های اجتماعی و تعاملات بین‌المللی" نامگذاری شده است.
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/79902/دانشگاه-اصفهان-مجری-تحقیقات-سرمایه-اجتماعی-در-کشور
بستن   چاپ