پیام سپاهان
معاون وزیر راه:
سالانه 270 محله فرسوده کشور باید بازآفرینی شود
چهارشنبه 19 دي 1397 - 22:02:14
پیام سپاهان - اصفهان- معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: براساس قانون برنامه توسعه ششم توسعه باید سالانه 270 محله در کشور بازآفرینی شود.
به گزارش ایرنا، هوشنگ عشایری روز چهارشنبه در جلسه بازآفرینی شهری اصفهان بدون ذکر آمار افزود: اکنون از این برنامه عقب هستیم و برای سرعت در عملیات بازآفرینی محله ها و بافت های فرسوده از سال گذشته برنامه های خوبی تدوین شده است.
وی با اشاره به اینکه در برنامه ملی تدوین شده باز آفرینی شهری در سه بخش" نوسازی و مقاوم سازی مسکن"،" توسعه خدمات روبنایی و زیربنایی " و " نرم افزاری " انجام می شود، افزود: در اجرای این برنامه ها دولت 31 درصد، شهرداری ها 29 درصد و بخش خصوصی 40 درصد سهم دارند.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری اظهارداشت: تاکنون در حدود 79 هزار فقره پرونده بافت های فرسوده در وزارت راه و شهرسازی تشکیل شد که منتظر دریافت تسهیلات هستند.
وی ادامه داد: برای احیای بافت های فرسوده با دستور رهبر معظم انقلاب حدود 60 هزار میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده که 40 هزار میلیارد ریال آن سهم شرکت بازآفرینی شهری است.
عشایری تصریح کرد : از این میزان سه هزار میلیارد ریال سهم استان اصفهان می باشد که جذب این اعتبار تابع پیشرفت فعالیت پروژه هاست و در پنج قسط 20 درصد پرداخت خواهد شد.
وی بیان کرد: 46 درصد سه هزار میلیارد ریال یاد شده نیز برای ساخت مسکن و 54 درصد آن برای تامین امکانات زیرساختی مورد نیاز مسکن از جمله راه، مدرسه و سایر امکانات در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی به ماده 6 قانون ساماندهی عرضه و تولید مسکن اشاره کرد و گفت: طبق این قانون اگر زمین های دولتی در بافت های فرسوده قرار گرفته باشند برای واگذاری به شرکت های انبوه سازی باید در اختیار شرکت بازآفرینی شهری قرار گیرد.
وی تصریح کرد: بنابراین زمین های دولتی که در بافت های فرسوده قرار گرفته اند باید در سریع ترین زمان ممکن تعیین تکلیف شود تا پس از طی فرآیند قانونی در اختیار شرکت های انبوه ساز قرار گیرند.
عشایری به مشکلات زمین های بدون سند واقع شده در بافت های فرسوده اشاره کرد و گفت: طبق قانون کمیته ای سه نفره متشکل از مدیران کل ادارات ثبت اسناد، مسکن و شهرسازی استان و یک نفر قاضی دادگستری برای این نوع زمین ها تصمیم گیری می کند و در این زمینه حکم قاضی لازم الاجراست.
عشایری درباره استفاده بخش خصوصی که در پروژه های انبوه سازی مشارکت ندارند برای استفاده از اعتبار تخصیص یافته به بافت های فرسوده نیز گفت: تخصیص منابع به پروژه های شخصی امکانپذیر نیست و پروژه های قابل اجرا در بافت های فرسوده باید بصورت مشارکتی اجرا شود.
همچنین استاندار اصفهان با اشاره به اینکه 10 درصد بافت های فرسوده کشور در این استان قرار دارد، تصریح کرد: اصفهان در احیای بافت فرسوده شهری و روستایی نسبت به دیگر استان ها عقب می باشد و تنها 25 درصد از این بافت احیا شده است.
عباس رضایی با اشاره به اینکه دولت امکانات و تسهیلاتی را برای ساخت مسکن در بافت فرسوده در نظر گرفته است ، گفت: استفاده از این تسهیلات علاوه بر احیای بافت فرسوده، توسعه کسب و کار و افزایش اشتغال را به همراه خواهد داشت.
وی افزود: مدیر عامل بانک مسکن بعنوان بانک عامل باید تا روز شنبه نحوه مراجعه مردم و همچنین ضوابط و آیین نامه های دریافت تسهیلات را مشخص و ارائه کند.
استاندار اصفهان اظهارداشت: دستگاه ها باید با تمام توان و همت خود در راستای دستیابی به اهداف بازآفرینی شهری و احیای بافت فرسوده تلاش کنند.
هشت هزار و 100 هکتار بافت فرسوده، سه هزار هکتار بافت تاریخی و سه هزار و 780 هکتار سکونتگاه غیر رسمی در استان اصفهان وجود دارد.
شهر اصفهان 2 هزار و 304 هکتار بافت فرسوده دارد که 20 درصد مجموع مساحت شهر را شامل می شود.
در قوانین متعددی همچون برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه نگاه ویژه ای به احیا و بازآفرینی بافت فرسوده شده است و طبق این برنامه ها باید هر سال 10 درصد از این بافت احیا شود.
بر اساس برنامه ششم توسعه بیش از 270 محله باید با اختصاص اعتبارات دولتی احیا شود، اما به دلیل شرایط سخت دریافت وام و با توجه به اینکه 60 درصد املاک واقع در بافت ناکارآمد فاقد سند مالکیت است، امکان احیا و نوسازی بافت های فرسوده از اصفهان کاهش چشمگیری پیدا کرده است.
2093/6026/

http://www.sepahannews.ir/fa/News/83869/سالانه-270-محله-فرسوده-کشور-باید-بازآفرینی-شود
بستن   چاپ