پیام سپاهان
کاهش تصادفات به سازمان های مردم نهاد سپرده شود
سه شنبه 25 دي 1397 - 16:16:45
پیام سپاهان - اصفهان- کاهش تصادفات و گشایش کلاف معضلات ترافیکی دغدغه مهم اجتماعی است که به اعتقاد کارشناسان حاضر در نخستین نشست تخصصی ارتقای فرهنگ ترافیک در شهرستان تیران و کرون باید به تشکل های مردم نهاد سپرده شود.
به گزارش ایرنا، بنا بر اعلام منابع رسمی در هشت ماهه امسال، 809 نفر در حوادث ترافیکی جاده های استان اصفهان جان خود را از دست دادند و 19 هزار و 558 مصدوم شدند.
به نوعی سالانه 540 هزار میلیارد ریال خسارت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و به نوعی بین 6 تا هفت درصد درآمد ناخالص ملی هزینه تصادفات می‌ شود که این عدد بزرگی است که نمی‌ شود از کنار آن به راحتی گذشت.
آمار بالای تصادفات به عنوان یکی از معضلات امروز کشور و دغدغه ای برای مسوولان تیران و کرون است که با هدف کاهش آن امروز سه شنبه نشست های تخصصی علمی با حضور استادان دانشگاه، کارشناسان، تشکل های مردم نهاد و مدیران اداری برگزار شد.
در این نشست تاکید شد سازمان های مردم نهاد با انجام فعالیت های پژوهشی، راهکارسنجی، آموزش و فعالیت های فرهنگی را مورد توجه قرار دهند و دستگاه های اداری متولی ضمن اختصاص بودجه همراهی و همکاری لازم در این خصوص داشته باشند.
همچنین طرح های پیشنهادی ادارات و سازمان های مردم نهاد در قالب کارگاه آموزشی بررسی و برنامه ریزی برای اجرای آن ها انجام شود.
عضو هیات علمی روانشناسی دانشگاه آزاد خوراسگان در این نشست با اشاره به ضرورت ایجاد دغدغه اجتماعی بر توجه به سازمان های مردم نهاد تاکید کرد و گفت: سازمان های مردم نهاد گستردگی کاری بیشتر و توان و قابلیت های زیادی برای رفع چالش های اجتماعی دارند.
سید حمید آتش پور افزود: برای کاهش تصادفات نیازمند ایجاد دغدغه های اجتماعی در بین مردم هستیم و باید پیرامون این موضوع مهم با آن ها گفت و گو کرد و برای رفع چالش های اجتماعی از ظرفیت های رسان ها استفاده کرد.
وی سازمان های مردم نهاد را در مدیریت هزینه ها و استفاده از امکانات به روز جامعه مهم برشمرد و یادآورشد: راهکارهای موثری با خلاقیت و مدیریت منابع توسط سازمان های مردم نهاد پیش بینی می شود که نهادهای اداری محدودیت و فعالیت اداری آن ها مانع از تحقق نتیجه می شود.
وی تغییر بر رفتار مردم را نیازمند انجام فعالیت های مدون دانست و تصریح کرد: فعالیت های آموزشی باید بیش از بیش در مدارس مورد توجه قرار گیرد و نباید سلیقه ای و بدون سرفصل باشد.
هیات علمی دانشگاه‌ آزاد واحد خوراسگان شناخت عوامل تخلف در هر منطقه، بررسی رفتارهای مردم و انجام فعالیت های مطالعاتی را برای تدوین یک برنامه جامع در هر منطقه از کشور را مهم اعلام کرد و افزود: بازآموزی هنجاری بر اساس هنجارهای هر شهرستان لازم است تا اینکه بر اساس هنجارها و ارزش های مردم برنامه آموزشی تدوین شود.
استاد رشته روانشناسی دیگر مدعو این نشست با اشاره به ظرفیت های آموزشی و سرمایه گذاری بر روی جوانان، کودکان و نوجوانان گفت: سرفصل های آموزشی باید مداوم باشد و آموزش های مقطعی کارآمد نیست.
رایحه صنعتگر با بیان اینکه بازی های کودکانه در یادگیری و ماندگاری فعالیت آموزشی موثر است، گفت: باید بازی های کودکانه طراحی و عرضه شود و نظارت و ارزیابی به صور دایم برای نهادینه شدن فرهنگ ترافیک صورت بگیرد.
وی آموزش غیرمستقیم به کودکان و نوجوانان د رحوزه ترافیک را مهم بیان و اضافه کرد : استفاده از المان ها، کتاب داستان و محتواهای هنری برای آموزش غیرمستقیم دارای اهمیت و اثربخشی بیشتری نسبت به سخنرانی و آموزش تئوری دارد.
وی ادامه داد: فعالیت های فرهنگی و آموزشی باید حس های پنجگانه افراد را برای افزایش عملکرد درگیر کند و در تصمیم سازی های فرهنگی با به این مولفه توجه جدی بشود و فعالیت های سلیقه ای و قدیمی کمتر مورد استقبال عمومی قرار می گیرد.
رئیس اداره راه و شهرسازی تیران و کرون در این نشست به وضعیت تصادفات این شهرستان اشاره کرد و گفت: خطای انسان عامل بیش از 50 درصد تصادفات بوده که آموزش فرهنگ ترافیک و فعالیت های نظاری در این خصوص موثر است.
به گزارش ارنا، مرتضی فولادی ادامه داد: در تصادفات فوتی موتورسیکلت تیران و کرون در سال جاری 100 موتورسوران فاقد کلاه ایمنی بودند و 97 درصد مجروحین این دسته از تصادفات فاقد کلاه ایمنی بودند.
وی با بیان اینکه بی توجهی رانندگان به جلو، ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه و بی توجهی به رعایت حق تقدم عامل 76 درصد از تصادفات این منطقه بوده است.
در این نشست کانون فرهنگی نسل جوان فردا(سازمان مردم نهاد جوانان) که در حوزه ارتقای فرهنگ ترافیک فعالیت های شهرستانی و استانی دارد به فعالیت های آموزشی، فرهنگی و اجتماعی شامل جشنواره ربوترافیک؛ شعار ایمنی و حمل و نقل من و دوستان ترافیک ایمن می سازیم، آموزش فرهنگ ترافیک در مراکز فرهنگی، راه اندزی پویش مردمی در فضای مجازی را برشمرد.
نخستین نشست علمی بررسی نقش عوامل فرهنگی و آموزشی در پیشگیری از تصادفات به همت اداره راه و شهرسازی تیران و کرون و همکاری کانون نسل جوان فردا و دانشگاه آزاد برگزار و قرار شد این جلسه ها به صورت فصلی با ارایه راهکارهای عملیاتی انجام شود.
شهرستان تیران وکرون دارای 735 کیلومتر راه همسنگ است که 11درصد حجم ترددهای استان اصفهان در این جاده ها انجام می شود.
7131/6026/

http://www.sepahannews.ir/fa/News/84288/کاهش-تصادفات-به-سازمان-های-مردم-نهاد-سپرده-شود
بستن   چاپ