پیام سپاهان
ناگفته هایی از شهید احمدی روشن از زبان همکارش؛
90درصد از تجهیزات غنی‌سازی نطنز توسط تیم احمدی روشن بومی‌سازی شد
يکشنبه 30 دي 1397 - 14:45:09
پیام سپاهان - کاشان - به مناسبت سالروز شهادت شهید مصطفی احمدی روشن چند دقیقه ای را با همکار این شهید به گپ و گفت پرداختیم.

خبرگزاری مهر ، گروه استانها: در طول عمر چهل ساله انقلاب اسلامی جوانان و بزرگان زیادی خون خود را به نظام جمهوری اسلامی ایران هدیه کردند و این موضوع موجب استحکام بیش از پیش این نظام مردمی شده است.
تظاهرات میلیونی و سیل آسای مردم در مناسبت های مختلف و فعالیت های گسترده ی روزانه در کوی برزن و شهر و روستای این دیار در مبارزه با سلطه طاغوت و برقراری حکومت اسلامی افتخار بزرگی است که در تاریخ کهن کشور می درخشد.
دل و جان مردم یک پارچه در تسخیر امام راحل بود و مساجد، کانون انقلاب و سنگر مبارزه و پایگاه هم دلی و تعاون بود به نوعی که مرزهای خودخواهی، قوم گرایی و بخشی نگری رنگ باخته، باورها فقط روی مرز حق و باطل تمرکز یافته و وحدت، مودت، همبستگی و مدارا در آحاد مردم جامعه موج می زد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی آحاد مردم جامعه دست به دست یکدیگر داده تا میهن خود را آباد کنند و این مهم مستلزم کسب دانش و علوم در حوزه های مختلف بود و بر همین اساس نخبگان و جوانان این مرز و بوم به هر طریقی که می توانستند به کسب علم و دانش پرداختند.
شهید مصطفی احمدی روشن از جمله نخبگان کشورمان بود که در 17 شهریور ماه 1358 در بیمارستان بوعلی شهر همدان به دنیا آمد و تحصیلات خود را در همدان آغاز کرد و پس از گذراندن دوره راهنمایی در مدرسه خیام، دوره متوسطه را در رشته ریاضی فیزیک دبیرستان ابن سینا همدان به اتمام رساند.
این نخبه کشور در سال 1377 وارد دانشگاه صنعتی شریف شد و تحصیلات خود را در رشته مهندسی شیمی آغاز و در سال 1381 در رشته مهندسی شیمی موفق به دریافت مدرک کارشناسی و در همین رشته در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل داد و پس از آن وارد مرحله دکترای رشته نانو بیوتکنولوژی شد.
ساعت 8:30 صبح 21 دی ماه 1390، مصطفی احمدی روشن در حالیکه عازم محل کار خود بود در خیابان شهید گل ‌نبی و روبه ‌روی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طبابایی، هدف عملیات تروریستی دو موتورسوار قرار گرفته و به شهادت رسید.
علی احمدی (اسم مستعار) یکی از همکاران شهید مصطفی احمدی روشن است که به مناسبت سالروز شهادت دوست و همکار شهیدش پای صحبت های او نشستیم.
آقای احمدی! از شهید مصطفی احمدی روشن برای ما صحبت کنید.
شهید مصطفی احمدی روشن و به تعبیری احمدی روشن ها را باید در گذشته بررسی کرد و بررسی در یک برهه زمانی ما را به آن نتیجه مطلوب و مورد نظر نمی رساند.
دو تقکر توحیدی و مادی گرا در طول تاریخ وجود دارد که هر دو تفکر مقابل یکدیگر بودند به نحوی که تقابل این تفکرات در قرن های اخیر به اوج رسید و در زمان بروز و ظهور نظام جمهوری اسلامی بروز کرد.
نظام جمهوری اسلامی برگرفته از مکتب توحیدی است و نسلی را برای مقابله استکبار و تفکر مادی گرا با نگاهی توحیدی پرورش داد به نحوی که ایجاد علم هسته ای در کشور در راستای مقابله با تفکر مادی گرایی بود.
این حرکت مبارزاتی نیازمند یک تشکیلات مستحکم بود که امام راحل این تشکیلات را به وجود آوردند و این مهم موجب شکوه در زمان جنگ تحمیلی و پس از آن در علوم و حوزه های مختلف افتخارآفرینی کردند.
شهید مصطفی احمدی روشن نمودهای این تفکر مبارزات توحیدی است در حالی که فکر می کنیم یک نخبه فقط باید در بعد علمی پرورش یافته باشد در حالی که این شهید نمونه بارز جوان مومن انقلابی است به نوعی که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر دو بعد علمی و معنوی شهید احمدی روشن تاکید می کنند.
شهید احمدی روشن جوانی بود که خود را مدیون نظام و انقلاب می دانست در حالی که این دانشمند هسته ای در رشته ای تخصص داشت که دانشی نوپا در نظام جمهوری اسلامی بود و با وجود این مهارت دارای روح بلند و نمونه بارز انقلاب اسلامی است.
چه ویژگی های از شهید احمدی روشن شما را به خودش جذب می کرد؟
شهید احمدی روشن خودش را برای همه حوزه های انقلاب اسلامی آماده می کرد و در عرصه های فرهنگی و اجتماعی پیشرو بود به نحوی که وقتی برای یکی از همکاران او مشکلی پیش آمد تا دو سال هزینه خانواده همکارش را پرداخت می کرد.
این دانشمند هسته ای معتقد به استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بود و در حد خود او را می توان یکی از پرچم داران در حوزه خودکفایی هسته ای قلمداد کرد به نحوی که او و همکارانش بالغ بر 90 درصد از متریالهای هسته ای را بومی سازی کرد اما باید توجه کنیم که تفکری که در حوزه خودرو و نفت وجود دارد موجب وابستگی ما به دیگران می شود.
افزایش شدت تحریم ها و شهادت شهید احمدی روشن مشکلاتی را به حوزه هسته ای کشور تحمیل کرد به نحوی که برخی افراد استعفا دادند اما شهید احمدی روشن با تمامی تهدیدات و تدابیر حفاظتی جان خود را در کف دست گذاشتند و برای میهن اسلامی افتخار آفرینی کردند به نحوی که او توانست تا 15 سال آینده سایت هسته ای را برای ادامه فعالیت تامین کند.
ویژگی شهید احمدی روشن چه بود؟
شهید مصطفی احمدی روشن اهل دعا و قرآن، انس با خدا و نماز بود و این موضوع باعث می شد تا در کار و زندگی دنیوی خود موفق بوده و خداوند متعال نیز شهادت را پاداشی برای وی قرار داد.
شهید مصطفی احمدی روشن در دو حوزه تامین قطعات مورد نیاز صنعت هسته ای و بومی سازی این قطعات سردمدار و پیشرو بود.
جریان شناختی در عرصه پیشرفت کشور از دیگر ویژگی های شهید احمدی روشن بود و بر همین اساس این شهید احمدی روشن فردی بود که تئوری ها به عمل تبدیل کرد به نحوی که تمامی تئوری ها و عملیات ساخت ماشین های سانتزیفیوژ توسط این شهید والا مقام انجام شد.
نظر شما درباره برجام چیست؟
تهدیدات هسته ای تنها بهانه ای برای انعقاد تفاهم نامه برجام بود در حالی که ایران سالیان سال در بیابان های دانش بود و با صنعت هسته ای به ساحل دانش و نه دریای دانش رسید.
غرب با پیشرفت های ایران متوجه شد که دستیابی ایران به این مهم تهدیدی برای او قلمداد می شود و بر همین اساس برجام متولد شد و برخی افراد در داخل نیز این دستاوردها را سرکوب می کردند.
بعد از شهادت شهید احمدی روشن چه اتفاقی افتاد؟
بعد از شهادت احمدی روشن اتفاق عجیبی که در سایت هسته ای افتاد آن بود که همه برای پیشرفت و اعتلای جمهوری اسلامی جنگیدند و چه بسیار بودند افرادی که قبل از شهادت احمدی روشن در این مسیر دغدغه ای نداشتند ولی بعد از شهادت ایشان بسیار ادامه راه احمدی روشن برایشان مهم شد و این مهم نتیجه خون این شهید والا مقام بود.
سخن آخر؟
فکر، عمل و تصمیمات شهید احمدی روشن بر مبنای آموزه های توحیدی بود و همین باعث ماندگاری راه و یاد این شهید در طول تاریخ است، شهید احمدی روشن و احمدی روشن های دیگر یاد و خاطره شان همیشه زنده است و این همان وعده خداست که ایشان زنده اند و نزد پروردگارشان عند ربهم یرزقونند.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/85635/90درصد-از-تجهیزات-غنی‌سازی-نطنز-توسط-تیم-احمدی-روشن-بومی‌سازی-شد
بستن   چاپ