پیام سپاهان
سواد عمومی جوانان پس از انقلاب 80 درصد افزایش داشت
یکشنبه 21 بهمن 1397 - 9:14:43 AM
ایرنا
پیام سپاهان- محمد مسعود کریمی افزود: فعالیت های پس از انقلاب اسلامی در حوزه جوانان را می توان به چهار دوره با رویکردهای مختلف تقسیم کرد.
وی ادامه داد: دوره نخست از سال 57 تا 68 فعالیت دولت ها در حوزه جوانان با رویکرد ایمان و اعتماد به جوانان، از سال 68 تا 77 با رویکرد اهتمام اساسی به مباحث آموزشی و علمی و توجه به امور فرهنگی بود که در این راستا شورای عالی جوانان در کشور ایجاد شد.
وی با بیان اینکه رویکرد دولت ها در سال های 77 تا 85 احترام و اعتماد به جوانان و جلب مشارکت های جوانان در قالب سازمان های مردم نهاد بود، تصریح کرد: سازمان ملی جوانان در این دوره راه اندازی شد که موجب ایجاد نگاهی به طور کامل متفاوت به ظرفیت های موجود در نسل جوان شد.
مشاور راهبردی اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان اظهارداشت: رویکرد دولت ها در سال های 85 تا 97 در حوزه امور جوانان، ورود آن ها به عرصه های مدیریتی و سپردن مسوولیت ها به جوانان به ویژه در ابتدای این دوره بوده است.
وی اشاره کرد: در این دوره مطالبات جوانان به رسمیت شناخته شد و جوان ها با ایجاد یا عضویت در تشکل ها گوناگون از قبیل سمن ها، کانون های فرهنگی و هنری مساجد، انجمن های اسلامی، هیات های مذهبی، بسیج محله ها پیگیر درخواست های جدی خود در بخش های مختلف شدند.
وی تشکیل وزرات ورزش و جوانان و ایجاد تشکیلات و ساختارهای جدید دبیرخانه شورای عالی جوانان در دوره چهارم، شفافیت نسبت به امور جوانان، ایجاد مجمع ملی سازمان های مردم نهاد جوانان و نیز راه اندازی خانه سمن های جوانان در استان ها را از دیگر اقدامات انقلاب در 10 سال اخیر برای جوانان برشمرد.
کریمی بیان کرد : نتیجه این اقدامات در حوزه امور جوانان موجب ایجاد حس جوان باوری و جوان یاوری شده است.
وی با اشاره به شاخص های حوزه جوانان بیان کرد: در چهل سال اخیر نرخ رشد جمعیت در حوزه جوانان رو به کاهش است که این موضوع برای کشور می تواند خطرناک باشد.
رییس مرکز ملی پژوهش های راهبردی جوانان وضعیت شاخص های آموزشی، فرهنگی و اوقات فراغت در حوزه جوانان افزود: در حوزه رسانه های دیداری و شنیداری مربوط به جوانان در چهل سال اخیر 26 درصد رشد داشتیم که از آن جمله می توان به ایجاد شبکه جوان و افزایش ساعت پخش برنامه های رادیویی و تلویزیونی با موضوع جوانان اشاره کرد.
وی به رشد فزاینده کاربران جوان رسانه های دیجیتال با ظهور این فناوری اشاره و بیان کرد: اما متاسفانه فضای مجازی خطراتی را برای جوانان به دنبال دارد.
کریمی در خصوص شاخص اشتغال جوانان اضافه کرد: میزان اشتغال جوانان در دوره های اول و دوم پس از انقلاب روند رو به رشدی داشت اما در دوره چهارم به دلیل تحریم ها رشد زیادی نداشت و بیکاری رو به افزایش گذاشت.
وی به افزایش سرانه های ورزشی، زیرساخت ها و اوقات فراغت جوانان اشاره کرد و گفت: با ایجاد پورتال اوقات فراغت در استان اصفهان 30 هزار پایگاه اوقات فراغت با مشارکت نهادهای مرتبط برای جوانان ایجاد شد.
رییس مرکز ملی پژوهش های راهبردی جوانان تصریح کرد: در چهل سال پس از انقلاب مشارکت اقتصادی و تولیدی جوانان افزایش یافت اما در دوره چهارم پس از انقلاب به دلیل رکود اقتصادی این میزان کاهش یافت.
وی مشارکت اجتماعی جوانان را خوب ارزیابی کرد و گفت: تا ابتدای دوره یازدهم ریاست جمهوری 180 سمن در کشور فعال بود اما اکنون بیش از 2 هزار و 400 سازمان مردم نهاد جوانان در کشور فعالیت دارد که در حوزه آسیب های اجتماعی کمک شایان توجهی به دولت کرده اند.
وی تصریح کرد: حوزه کیفیت زندگی جوانان و ازدواج و طلاق در چهل ساله پس از انقلاب دچار تحول شده و روند صعودی داشت اما در دوره چهارم پس از انقلاب روند ازدواج جوانان به دلایلی همچون اقتصادی و مسکن کاهش خاصی داشت.
کریمی افزود: در مجموع از ابتدای انقلاب اسلامی دستاوردها و رشد خوبی در زمینه شاخص های امور جوانان داشته ایم اما متاسفانه در حوزه هویت و التزام عملی به دین ضعیف عمل کرده ایم و در زمینه ایجاد مشاغل کوچک و زودبازده در حوزه جوانان روستایی باید بیشتر کار شود.
رییس مرکز ملی پژوهش های راهبردی جوانان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در این طول چهار دوره پس از انقلاب در حوزه های دفاعی، علمی، زیرساخت ها، فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی، نانوتکنولوژی پیشرفت و سرعت رشد زیادی داشته ایم اما یکی از اهداف اصلی انقلاب اسلامی عدالت محوری و گسترش آن در ابعاد مختلف بوده و هست که متاسفانه توفیق چندانی به خصوص در ارتباط با قشر جوان نداشته ایم.
مرکز ملی پژوهش های راهبردی جوانان یک تشکل مردم نهاد ملی زیر نظر وزارت ورزش و جوانان است.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/90196/سواد-عمومی-جوانان-پس-از-انقلاب-80-درصد-افزایش-داشت
بستن   چاپ