پیام سپاهان
به مناسبت سالروز چارلز داروین؛
تکامل جهان از نگاه داروین
پنجشنبه 25 بهمن 1397 - 01:03:34
پیام سپاهان - پرنده‌ها، ماهی‌ها، گل‌ها و گیاهان همه باهم مرتبطند. برطبق نظریه داروین تکامل موجودات از موارد بی جان است و بر این اساس موجودات پیچیده از اجداد ساده تر در طول زمان به وجود آمده اند. 
به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان، زمانی که جهش های ژنتیکی تصادفی در یک کد ژنتیکی منتسب به موجود زنده رخ دهد، موتاسیونهای مفید حفظ می شوند، زیرا این تغییرات به بقای جاندار کمک می کند. حفظ این جهش‌ها با انتخاب طبیعی است؛ جهش‌های سودمند به نسل دوم منتقل می شوند و در طی زمان، جهش‌های خوب در کنار هم جمع شده و در نهایت موجب ظهور موجودات کاملا متفاوت می شود.
درحالی که تئوری تکامل داروین یک تئوری اولیه جوان است، بحث در مورد تکامل، قدمتی چندهزار ساله دارد. فلاسفه یونان باستان مانند anaximander تکامل موجودات زنده را از موجودات بی جان و انسان را از حیوان درنظر می گرفتند. چارلز داروین موارد جدیدی را به فلسفه قدیمی اضافه کرد.
یک پدیده محتمل به نام انتخاب طبیعی باعث می شود که جهش های مفید حفظ شده و در کنار هم قرار گیرند. فرض کنید که یک عضو از یک گونه دارای مزیت عملکردی است (بال ها رشد کرده و قادر به پرواز باشد)، فرزندان آن عضو می توانند این ویژگی مفید را به ارث ببرند و اعضای دارای ویژگی بد به تدریج می میرند و تنها اعضای دارای ویژگی های مفید باقی می مانند. انتخاب طبیعی صفات خوب را حفظ می کند و یک گونه را قادر می سازد که بهتر در حیات وحش رقابت کند. این فرایند معادل زادآوری حیوانات بومی است. انسان‌ها با انتخاب حیوانات با ویژگی خوب برای زاداوری و انتخاب گونه هایی با ویژگی های مثبت سبب بهبود ویژگی احشام می شوند. 
تئوری تکامل یک فرایند تدریجی و کند است. داروین می نویسد که انتخاب طبیعی تنها با برگزیدن تغییرات پی در پی و کوچک سبب ایجاد تغییرات بزرگ می شود. این فرایند هیچگاه قادر به تولید تغییرات ناگهانی و بزرگ نمی شود، بنابراین داروین نتیجه گرفت که هیچ موجود پیچیده ای نیست که نتواند توسط تغییرات کوچک، اما متعدد ایجاد شود.
تئوری داروین در بحران
تئوری داروین در طول پیشرفت های عظیم در علوم زیست شناسی ملکولی، بیوشیمی و ژنتیک در طی پنجاه سال پیش، دچار بحران شده است. اکنون می دانیم که در حقیقت ده ها هزار سیستم پیچیده در سطح سلولی وجود دارد.
michael dehte می نویسد: "اگرچه سلول‌های باکتریایی با وزن کمتر از 12-10گرم ، بسیار کوچک هستند. اما هر کدام به عنوان یک کارخانه قابل تغییر مینیاتوری شامل صدها بخش طراحی شده بوده و ازصدها میلیون اتم تشکیل شده اند. این ماشین پیچیده از هر ماشین ساخته بشر پیچیده تر است و همتایی در عالم بی جان ندارد. چشم، گوش و قلب مثال هایی از پیچیدگی های عظیم هستند، هر چند در زمان داروین شناخته نشده بودند. بااین وجود داروین ادعا کرده بود که چشم با همه تمهیدات بی نظیرش در تنظیم فوکوس برای فواصل متفاوت، برای تنظیم مقدار متفاوت نو رو به منظور تصحیح انحراف نوری، می تواند توسط انتخاب طبیعی ایجاد شده باشد.
جا دارد کمی به زندگی داروین نزدیک شده و زندگی او را به طور مختضر مرور کنیم. چارلز داروین در سال 1809 در روستای کوچکی در Shrewshingمتولد شد. پدر او یک پزشک بود. او در هشت سالگی مادر خود را از دست داد و زیر نظر خواهرهای بزرگترش رشد کرد. در سال 1825 همراه با برادرش به دانشگاه Edinburg رفت تا پزشکی بخواند. داروین در این دوران، زیر نظر Robert Grant بر روی بی مهرگان تحقیق کرد و با گذشت زمان، او متوجه شد که پزشکی را دوست ندارد. بنابراین با پیشنهاد پدرش تصمیم گرفت که به خدمت کلیسا درآید. برای دستیابی به این هدف، او باید درجه A.B را از دانشگاه انگلیس دریافت می کرد. به همین دلیل وارد دانشگاه کمبریج شد و در سال 1831موفق به دریافت درجه A.B شد.
داروین در طول دوران دانشجویی به عنوان یک دانشجو و طبیعی دان آماتور عمل می کرد و به جمع آوری سوسک ها می پرداخت. بعد از دریافت درجه، Henslow به او پیشنهاد کرد که عضو یک گروه کاوش شود. او پذیرفت و این سفر پنج سال طول کشید؛ داروین در این مدت به مطالعه زمین شناسی و جانور شناسی در آمریکای جنوبی پرداخت. او بعدها تحت تاثیر نوشته Lyell قرار گرفت که نشان داده بود، چگونه تغییرات تدریجی و کوچک و تجمع آنها در کنار هم می تواند سبب تغییرات بزرگ شود و دلایل قابل مشاهده، طبیعی و غیر معجزه آسا باید پدیده های طبیعی را توضیح دهد. داروین فرصت این را داشت که شاهد این نیروها مانند زمین لرزه، اتشفشان در منطقه Beasle Voyage باشد و با مشاهدات تغییرات حاصله در میان گونه ها به این نتیجه رسید که نظر lyell درست است.
داروین چندین کشف مهم زمین شناسی در امریکای جنوبی کرد و حتی با کشف چندین نمونه از فسیل های موجودات در این منطقه، از شباهت این فسیل ها با موجودات امروزی متعجب شد. این شواهد و دستاوردها سبب ایجاد سوالات زیادی در ذهن او شد. برای مثال، گونه های جدید از کجا ایجاد شده اند؟ چرا جهان با انواع موجودات متنوع پر شده است؟ چرا برخی به هم شبیه و برخی دیگر متفاوتند؟ اگر گونه ها به هر نحوی با محیط اطراف خود سازگار می شوند، چرا گونه های متفاوتی در آمریکا، آفریقا و آسیا با وجود شباهت آب و هوا وجود دارد؟ این سوالات تا جایی پیش رفت تا این که او دانشمندی را در لندن ملاقات کرد و با مشاهده کلکسیونی از جانداران که در لندن زندگی می کنند به شباهت هایی در آنها با جانداران ساکن در آمریکای جنوبی پی برد. براین اساس و با توجه به مشاهدات خود نظریه تکامل را مطرح کرد و چندین حلقه از زنجیره ارتباط بین موجودات مختلف را با کشف فسیل های مختلف نشان داد. این نظریه با توجه به پیشرفت علم و دانش، هنوز دارای طرفداران و مخالفان خاص خود است و هنوز استدلالی مبنی بر رد آن، یافت نشده است. 
علم در مسیر خود حرکت خواهد کرد و نظریات مختلف در مورد تکامل، راز هستی و ... مطرح خواهد شد و با کشف هر واقعیتی، این نظریات دچار چالش خواهد شد. دوازدهم فوریه مصادف با بیست و سوم بهمن روز بزرگداشت داروین نامگذاری شده است. در عرصه علم به وجود چنین انسان‌های کنجکاو و جسوری نیازمندیم و دانستن نظریات آنها، کمترین قدردانی از زحمات بی دریغ این افراد بزرگ به حساب می‌آید.
منبع: darwins-theory-of-evolution ، : Charles Darwin: gentleman naturalist، A biographical sketch by John van Wyhe
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/90547/تکامل-جهان-از-نگاه-داروین
بستن   چاپ