پیام سپاهان
استاد دانشگاه بین المللی سلامت و بهزیستی در ژاپن:
بیماران صعب‌العلاج باید نسبت به بیماری خود آگاهی کامل داشته باشند
چهارشنبه 15 اسفند 1397 - 17:08:10
پیام سپاهان - اصفهان- استاد دانشگاه بین‌المللی سلامت وبهزیستی در ژاپن گفت: از دیدگاه من بیماران صعب‌العلاج باید نسبت به بیماری خود آگاهی کامل داشته باشند اما این روند در ایران به خوبی رعایت نمی شود.

به گزارش خبرنگار مهر ، ساچیکو هوسویا ظهر چهارشنبه در سمینار بین‌المللی مراقبت تسکینی و رویکرد بین حرفه‌ای در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: در ژاپن پزشک و پرستار هرگاه اشتباهی کردند آنها را توبیخ نمی‌کنیم بلکه با آنها گفتگو کرده و دلیل این اشتباه را می‌پرسیم، شاید خسته باشند یا بر اثر شباهت زیاد دو دارو اشتباهی صورت گیرد.
وی بیان داشت: در ایران پزشک و پرستار اگر اشتباه کنند آن را پنهان می‌کنند چراکه این اشتباه یک جرم محسوب می شود در صورتی که باید فرهنگی شکل بگیرد که پزشک و پرستار جرئت کنند اشتباه خود را با بیمار در میان گذاشته، از وی عذرخواهی کرده و دیگر اشتباهشان را تکرار نکنند.
استاد دانشگاه بین‌المللی سلامت و بهزیستی در ژاپن گفت: در واقع حق بیمار است که بداند از چه روش درمانی برای وی استفاده شده است، چه دارویی به وی داده شده و عوارض آن چیست اما این در حالی است که پزشکان ایرانی معمولاً آن را مخفی می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه اگر چه ایران بسیار دیرتر از کشور ژاپن به طب تسکینی روی آورد اما بسیار خوب توانست در این طب پیشرفت کند، ابراز داشت: امروز این نوع درمان به شکل شبکیه‌ای درآمده است به نوعی که پرستار به منازل بیماران سرطانی و صعب‌العلاج اعزام می‌شوند.
هوسویا با اشاره به اینکه در اصفهان همه موارد مهم از نظر حوزه بهداشت و درمان مانند تعداد پزشک و پرستار، بیمارستان، تجهیزات پزشکی و دارو وجود دارد، بیان داشت: زمانی که من وارد بیمارستان سید الشهدا شدم و دیدم که بیماران سرطانی چه زندگی سختی را می‌گذرانند و پزشکان و پرستاران تلاش می‌کردند که با طب تسکینی درد بیمار را تسکین و کیفیت زندگی بیمار را ارتقا دهند به خوبی به ارزش طب تسکینی پی بردم.
استاد دانشگاه بین‌المللی سلامت و بهزیستی در ژاپن اضافه کرد: ایران و ژاپن در وجود مردم دلسوز با یکدیگر اشتراک دارند.
بیماران صعب‌العلاج باید نسبت به بیماری خود آگاهی کامل داشته باشند
وی ادامه داد: یک بیمار سرطانی حق دارد که بداند به این بیماری مبتلا شده است و از وضعیت سلامتی خود اطلاع داشته باشند، باید بداند که فرصت وی برای زندگی کم است تا آنچه که اولویت زندگی‌اش است را اجرایی کند و این در صورتی است که به طور معمول به خواسته خانواده بیمار که طاقت مقابله با بیماری‌اش را ندارد پزشک و پرستار بیمار را از وضعیت بیماری‌اش مطلع نمی‌کنند و این روشی غلط است.
هوسایا گفت: ما در ژاپن ابتدا بیمار سرطانی و صعب‌العلاج را از نظر روحی آماده می‌کنیم و سپس آرام آرام بیماری را به فرد اطلاع می‌دهیم.
وی ادامه داد: بیماران در ایران هیچ وقت تنها نیستند و همیشه یک نفر از اعضای خانواده، دوستان، همسایه و یا همکار همراه آنها هستند و این در حالی است که در ژاپن یا کشورهای اروپایی این گونه نیست و واقعاً غبطه خوردم از اینکه چرا این فرهنگ در کشور ما وجود ندارد.
وی گفت: در ایران ارتباط بیماران سرطانی با پزشک خود بسیار صمیمی است و حتی در مراجعات زیاد بیمار در طی سال‌های طولانی پزشک با بیمار مثل دوست برخورد می‌کنند که اصلاً در کشور ما و حتی کشوری مثل آلمان و دیگر کشورهای اروپایی این گونه نیست و پزشک تنها به درمان درد بیمارش اکتفا می‌کند.
استاد دانشگاه بین‌المللی سلامت و بهزیستی در ژاپن گفت: با مشاهده وضعیت درمان بیماران تالاسمی در بیمارستان سید الشهدای اصفهان با قاطعیت می‌گویم که یکی از بهترین مراکز درمانی این بیماران در سطح دنیا است.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/92282/بیماران-صعب‌العلاج-باید-نسبت-به-بیماری-خود-آگاهی-کامل-داشته-باشند
بستن   چاپ