پیام سپاهان
گردشگری روستایی ظرفیتی در کاشان که مغفول ماند
پنجشنبه 1 فروردين 1398 - 14:34:07
پیام سپاهان - کاشان- رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان با اشاره به اثرهای با ارزش تاریخی و وجود اقامتگاه های بوم گردی در روستاهای هدف گرشگری گفت: گردشگری روستایی در این شهرستان مغفول مانده است.
مهران سرمدیان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا به وجود 15 اقامتگاه بوم گردی در شهرستان کاشان اشاره کرد و افزود: هفت باب از آنها در نقاط روستایی شهرستان کاشان قرار دارند.
وی بیان کرد: افزون بر جاذبه های معروف شهری که همه ساله مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرند، در روستاهای شهرستان آثار باستانی بیشماری مربوط به دوره های مختلف تاریخی وجود دارد که بیانگر قدمت و پیشینه کهن منطقه فرهنگی کاشان است.
دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر شهرستان کاشان خانه کمال الملک در روستای زیبای کمال الملک، مقبره شاه عباس اول صفوی در بقعه حبیب بن موسی، خانه سهراب سپهری، مقبره عارف نامی کاشان باباافضل در روستای مرق، چشمه ثلاثه روستای استرک را از جمله این آثار تاریخی و جاذبه های دیدنی منقطه برشمرد.
وی در خصوص اقامتگاه های بوم گردی کاشان گفت: با توجه به ظرفیت های بکر این مناطق و شرایط اقلیمی و آب و هوایی مناسب، سرمایه گذارانی برای راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی در مناطق بکر روستایی برای جذب اکوتوریسیم ترغیب شده اند.
سرمدیان، ظرفیت های بکر گردشگری تاریخی، طبیعی و اقتصادی در روستاهای کاشان و توانمندی در تولید صنایع دستی را از مزیت های گردشگری این شهرستان برای جذب اکوتوریسم بیان کرد.
وی با اشاره اینکه یکی از زیر ساختهای لازم برای توسعه گردشگری، تاسیس مرکزهای اقامتی روستایی است، افزود: اقامتگاه های بومگردی جاذبه های تاریخی هستند که با استفاده از امکانات محلی برای ارایه خدمات بومی به گردشگران تجهیز شدند تا آنها ضمن استفاده از طبیعت و چشم اندازهای گردشگری با صنایع دستی و آداب و رسوم محلی منطقه آشنا شوند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان تاکید کرد: توسعه پایدار برای روستاها، حفظ محیط زیست، نگهداری معماری بومی، اشاعه فرهنگ و بازآفرینی رسوم و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها از مزیتهای سرمایه گذاری در حوزه بوم گردی است.
به گفته وی صنعت گردشگری دارای ظرفیت‌های قابل توجه بومی و فرهنگی است و از این رو گردشگری روستایی باید به عنوان یکی از محورهای توسعه بیش از پیش در این شهرستان مورد توجه قرار بگیرد.
سرمدیان با بیان اینکه روستاهای دُره، غیاث آباد و نشلج در شهرستان به عنوان روستاهای هدف گردشگری شناخته شدند، یادآور شد: روستای دل انگیز دره در هشت کیلومتری جنوب شهر کاشان قرار دارد.
به گفته وی افزون بر وجود گلستان های گل محمدی و دیگ های گلابگیری و دیگر عرقیات گیاهی در روستای دره ،فاصله نزدیک آن به کاشان و کاهش دمای نستبا زیاد آن در مقایسه با این شهر ساعتهای خوشی را برای گردشگران و مسافران فراهم کرده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان تصریح کرد: روستای غیاث آباد در 35 کیلومتری غرب کاشان با آب و هوای معتدل مکان مناسبی برای گذراندن روزهای گرم است.
وی یادآور شد: افزون بر طبیعت بکر و چشم‌نواز روستای غیاث آباد، در بافت تاریخی و کوچه پس کوچه‌های آن قلعه قدیمی آل یاسین و خانه اربابی از جمله مکان های دیدنی آن به شمار می‌آید.
سرمدیان در ادامه افزود: نشلج پرجمعیت ترین روستای کاشان در فاصله 43 کیلومتری جنوب غربی این شهر در بین کوهها محصور شده به علت بهره مندی از آب و هوای معتدل و تابستانهای خنک، منطقه ای مصفا و بسیار زیبا برای گردشگران است.
به گفته وی پنج آب انبار که قدمت برخی آنها به دوران صفویه می رسد، دو حمام قدیمی، گلزارهای گل محمدی، دیگهای سنتی گلابگیری و همچنین گیوه دوزی و دیگر صنایع و هنرهای سنتی نشلج، جذابیت خاصی را به این روستا بخشیده است.
افزون بر یک هزار و 700 اثر تاریخی ارزشمند در شهرستان کاشان شناسایی شده که از این شمار تاکنون 320 اثر آن در فهرست ملی و یک اثر نیز در فهرست میراث جهانی ثبت شده است.
شهرستان کاشان با جمعیت نزدیک به 365 هزار نفر در فاصله 200 کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.
/6026/6136

http://www.sepahannews.ir/fa/News/93014/گردشگری-روستایی-ظرفیتی-در-کاشان-که-مغفول-ماند
بستن   چاپ