سالانه 500 تن فرآورده دامی غیربهداشتی در اصفهان معدوم می شود
سه شنبه 20 فروردین 1398 - 9:09:45 AM
ایرنا
|
|
پیام سپاهان- شهرام موحدی افزود: این مقدار شامل گوشت
قرمز، گوشت سفید، ماهی و آلایش دام و طیور از چرخه مصرف انسانی خارج می
شود. وی اظهارداشت: سال گذشته بیش از 108هزار مورد بازدید بهداشتی از
مراکز تولید و عرضه فرآورده های خام دامی و طیور در استان صورت گرفت و 2
هزار و 559 واحد تولیدی و توزیع کننده متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند. به گفته وی در این مدت میزان کشتار دام در این استان 35 هزار تن و کشتار طیور 50 میلیون قطعه گزارش شد. مدیرکل
دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد : نیروهای دامپزشکی استان در بخش دولتی و
خصوصی به منظور ارتقا بهداشت عمومی با نظارت های شبانه روزی از ورود انواع
فرآورده های خام دامی غیر قابل مصرف به بازار جلوگیری به عمل آوردند. وی
بیان کرد: این نهاد در راستای پیشگیری از بیماری های واگیردار دامی و
مشترک بین انسان و دام، حفظ سرمایه های ملی و کمک به اشتغال در صنعت
دامپروری سالانه بطور متوسط 12 میلیون سرنوبت واکسیناسیون دام و تعداد
بسیار زیادی آزمایش تشخیصی انجام می دهد. موحدی پیشگیری، مقابله و
کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام از وظایف اصلی این نهاد برشمرد و
ادامه داد : از حدود یک هزار و 415 عامل عفونی بیماری زا که تاکنون در
انسان شناخته شده بیش از 61 درصد بعنوان بیماری های قابل انتقال بین انسان
و دام است. مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان اضافه کرد: این دسته بیماری
های مشترک بین انسان و دام بطور معمول جزو بیماری های بسیار خطرناک، کشنده و
صعب العلاج هستند که شامل بیماری های هاری، سیاه زخم، تب مالت، سارس و
جنون گاوی می شوند. وی تصریح کرد: کنترل این بیماری ها بعنوان خط مقدم مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام بر عهده سازمان دامپزشکی قرار دارد. موحدی
از نادیده گرفته شدن سازمان دامپزشکی در طرح تحول سلامت انتقاد کرد و گفت:
جایگاه دامپزشکی به عنوان یکی از زیربناهای سلامت جامعه در طرح تحول نظام
سلامت دیده نشده است. وی افزود: بخشی از زیربنای بهداشت و سلامت غذا در جامعه برعهده دامپزشکی است که باید نگاه جامعی به این بخش بوجود آید. مدیرکل
دامپزشکی استان اصفهان بیان کرد: سازمان دامپزشکی نقش موثر و
انکارناپذیری در پیشگیری از بیماری ها، تامین سلامت و امنیت غذایی جامعه بر
عهده دارد و توجه به این بخش در طرح تحول سلامت می تواند بسیاری از بیماری
ها و هزینه های درمان را کاهش دهد. اصفهان رتبه اول تولید گوشت مرغ و
بوقلمون، رتبه چهارم تولید گوشت قرمز، رتبه دوم تولید تخم مرغ و رتبه اول
تولید شیر خام و رتبه سوم تولید عسل کشور را داراست. استان اصفهان
دارای بیش از هفت میلیون و 800 هزار راس انواع دام است که این خطه را به
یکی از قطب های تولید فرآورده های دامی در کشور بدل کرده است. استان
اصفهان با 23 شهرستان و یک هزار و 831 روستا، دارای 2 هزار و 600 واحد
مرغداری صنعتی، 17 کشتارگاه طیور و 33کشتارگاه دام و بیش از 10 هزار مرکز
بسته بندی و فرآوردی فرآورده های خام دامی است.
http://www.sepahannews.ir/fa/News/94783/سالانه-500-تن-فرآورده-دامی-غیربهداشتی-در-اصفهان-معدوم-می-شود
|