پیام سپاهان
ممنوعیت واردات کالاهای مشابه داخل به رونق تولید کمک می کند
چهارشنبه 21 فروردین 1398 - 7:21:47 AM
ایرنا
پیام سپاهان- غلامرضا اخوان فرید افزود: ظرفیت های بسیاری در کشور در تولید کالاهای اساسی از جمله دارو وجود دارد و اگر جلوی واردات کالایی که مشابه داخلی دارد، گرفته شود، میزان سرمایه گذاری و تولید آن افزایش چشمگیری خواهد یافت.
وی با تاکید بر این که اگر می خواهیم خروجی خوبی برای فعالان اقتصادی داشته باشیم باید ورودی های آن را مهیا کنیم، تصریح کرد: جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق و واردات کالاهایی که مشابه تولید داخل دارند، از جمله این اقدام هاست.
وی با بیان این که امروز سهم قابل توجهی از کالاهای قاچاق و وارداتی مشابه تولید داخل در کشور وجود دارد، اضافه کرد: اگر این میزان کالاها کاهش یابد می توان گام های موثری برای رونق تولید برداشت.
اخوان فرید خاطرنشان کرد: سال گذشته که تا حدودی جلوی واردات برخی کالاها گرفته شد تعدادی از واحدهای صنعتی با وجود همه تحریم های ناعادلانه، نسبت به سال های قبل وضعیت بهتری داشتند از جمله داروسازی ها.
وی ادامه داد: تعداد قابل توجهی از داروهایی که وارداتی بودند را داروسازی های داخلی تولید و تامین کردند تا بیماران برای تامین فراروده های دارویی مشکل نداشته باشند.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان خاطرنشان کرد: در این مسیر نیاز به همکاری سازمان های مختلف مانند گمرک، بانک ها و وزارتخانه های بازرگانی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داریم.
اخوان فرید یکی از مشکلات موجود را طولانی بودن فرایند ثبت سفارش و تایید آن توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تامین برخی قطعات الکتریکی و ماشین آلات عنوان و تاکید کرد: زمان این فرایندها باید کاهش یابد.
این مدیرعامل شرکت داروسازی یکی دیگر از مشکلات موجود را ارتباط مالی با اروپا اعلام و اضافه کرد: باید گام های اساسی در این زمینه برداشته شود زیرا برخی از واحدهای تولیدی برای تامین مواد اولیه نیاز به خرید از این کشورها دارند.
عضو هیات نمایندگان اتاق اصفهان با بیان اینکه ارتباط مالی با کشورهای دیگر مانند هند و چین مرتفع شده است، گفت: همه مواد بسته بندی و حدود 50 درصد مواد اولیه داروسازی از داخل کشور تولید می شود اما برخی مواد اولیه را باید از خارج از جمله هند یا کشورهای اروپایی تهیه کرد.
وی با بیان اینکه داروسازی رهای اصفهان در زمان حاضر حدود 120 قلم دارو تولید می کند، تصریح کرد: تولیدات دارویی این شرکت سالانه بین 30 تا 40 میلیون صرفه جویی ارزی بهمراه دارد.
 هیأت وزیران در سال 93 به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی تصویب کرد که خرید کالاهای خارجی (اعم از کالای ساخته شده، قطعات، ملزومات، تجهیزات و غیره) دارای تولید مشابه داخلی توسط همه دستگاه های دولتی و سایر دستگاه ها، نهادها و عناوین مشابهی که به نحوی از بودجه عمومی یا دولتی استفاده می کنند، ممنوع است.
بر اساس این مصوبه تاکنون خرید بیش از 480 کالای خارجی دارای نمونه مشابه داخلی در دستگاه های اجرایی ممنوع شد از جمله آنها می توان به انواع تجهیزات مخابراتی، تجهیزات تصفیه آب و پساب بر مبنای فناوری نانو، ظروف بسته بندی فلزی (غذایی و شیمیایی)، سیم و کابل برق روکش دار، چسب زخم، بسته های تشخیص سریع بارداری، بسته های تشخیص سریع مواد مخدر و روان گردان، کابل های فیبر نوری، طناب و سیم خاردار فولادی، اشاره کرد.
اسرافیل احمدیه رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان پیش از این از واحدهای تولیدی خواست اگر کالایی با کیفیت مناسب و در حد کافی متناسب با سلایق مختلف مردم تولید می کنند، پیگیر ممنوعیت واردات کالاهای مشابه باشند.
رهبر معظم انقلاب با نامگذاری سال 1398 به عنوان سال «رونق تولید» تاکید کردند که راه حل مشکل معیشت مردم از جمله رونق تولید است.
اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، 9 هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه 221 هزار میلیارد ریال و اشتغال 263 هزار نفر، حدود 840 معدن در حال بهره برداری با سرمایه گذاری بیش از 10 هزار میلیارد ریال و حدود 180 هزار واحد صنفی صنعتی ترین استان کشور بشمار می آید.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/94847/ممنوعیت-واردات-کالاهای-مشابه-داخل-به-رونق-تولید-کمک-می-کند
بستن   چاپ